1 Mayıs 2023 Pazartesi

Öyle performans ki, maç sonu dönüp de bu adamdan helallik almak gerekiyor


2 haftada kaybedilen 5 puan. 2 haftanın Galatasaray adına en iyisi ise Torreira. Öyle performans ki, maç sonu dönüp de bu adamdan helallik almak gerekiyor. Çünkü tek başına savaşıyor. Sanki şampiyonluğu isteyen tek isimmiş gibi. Beşiktaş maçında gerçek anlamda mücadele eden başka kim vardı? Tek başına orta sahada verebileceği maksimum mücadeleyi verdi. Yetmedi hücuma destek oldu, yetmedi kendi ceza sahasından top çıkardı.

Beşiktaş orta sahası her anlamda baskındı. Gedson, Amir ve Salih ile iyi bir 3'lü yakaladılar. Tempolu, topla dikine çıkabilen, hareketli yapı. Sende ise Torreira tek başınsa savaşıyor. Mertens ve Oliveira ise sahada yoktu. Hatta Oliveira bir anlamda rakibe çalıştı. Top sendeyken sorun yoktu. Maça iyi başladın, rakip yarı sahasında Torreira sayesinde seken her topu kazandın. Golü de buldun. 1-0 sonrası bir anda kontrol aşkın doğdu.

Mücadele gücün yüksek değil ki, rakibi tutabilesin. Oliveira ve Mertens sahada yok, Torreira tek başına. Haliyle de Amir ve Gedson ile durmadan dikine çıkabildiler, orta sahayı süpürdüler. Ön alanda basıp seni çıkarmadılar, sekenleri bu sefer onlar topladı. 45'de Oliveira'yı kenara alsan ve Midtsjö / Berkan Kutlu 2'lisinden birini sahaya atsan görüntü değişebilir. En azından mücadele olarak ayakta kalırdın, rakip bu kadar rahat gelemezdi.

Bu da Okan Hoca'ya yazıyor işte. Hamlelerde gecikti. Golü yemeden 1-2 dakika önce, Midtsjö ve Berkan Kutlu'yu aynı anda oyuna alacakmış. Orada da orta sahada daha güçlü kalacaktın ve tam anlamıyla 1-1'e odaklanacaktın. Beklerken de yiyebilirdin bu arada. Hücumdan da bu denli ödün vermek iyi değil. Orta sahaya yapacağın tek hamleyle işi çözebilirdin. Yazık oluyor Torreira performanslarına.

15 yorum:

  1. İnan ki yenilgiye gram üzülmedim. Ama ahmakça, göz göre göre maçı vermek çok üzdü. Ufak bir kaç dokunuşla istediğimiz sonucu rahatlıkla alabilirdik.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hocaya yazar bir mağlubiyet oldu. 1-0 sonrası olanları ben de pek hazmedemedim :)

      Sil
  2. Berkan kutlu nun oyuna dahil olmasını kesinlikle destekliyorum. Fazlasıyla katkı alabiliriz bence de. Burak abi çok korkuyorum şampiyonluk gidecek diye :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Orta sahanın mücadele dozunu güçlendirmek, Dubois'i oynatmak, sol kanadı kapatmak adına olmazsa olmaz o iş.

      Sil
  3. Ne oyunu okuyabiliyor nede hatalarından ders cikarabiliyor. Eğer ki buradan şampiyonluk giderse tüm sorumluluk okan buruk tadir. Büyük takım hocası değil ne yazık ki.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Okan hoca yerine başkası olsa sen şimdi 15-20 puan az toplardın adsız kardeş. Geçen yılki performansı ne çabuk unuttun.

      Sil
    2. Buradan şampiyonluk gitmez ama sıkışan maçları çözememek ciddi sorun. Alarm vermiyor değil.

      Sil
  4. Mertens ve Adekugbe devrede çıkıp yerlerine Berkan ve Dubois girse en az berabere bitirebilirdik.Beşiktaş çok iyi bir takım değil.Defansı çok hata yapıyor. Mertens , Adekugbe ve Oliveria performansı Gedson ve Amir'i yıldız yaptı. Okan Hoca devre arası görüp oyuncu değiştirmeliydi. Bu arada Adekugbe'nin kanadını otoban yaptılar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 45 de yapılabilir hamle, bekliyor nedense. Bunu da ben anlamıyorum :(

      Sil
  5. Torreira dan helallik alalım da oliviera ya ne yapalım?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu maç hata yaptı, önceki haftalarda o da iyiydi.

      Sil
    2. 🤔 farkındaysan bu adam takımın 8 numarası ama ne skor katkısı var ne de doğru düzgün asist sayısı... önce ki haftalarda da sahada kayıp olduğu çok maç var.

      Sil
    3. Oliveira, Fenerbahçe deplasmanı golünü attı. Üretimi yok değil ama gol sayısı bence de düşük.

      Sil
  6. Burak Elmas'a sövmekten maçı izleyemedim. Başka diyecek bir şeyim yok.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gedson yüzünden mi? Gedson olmasa başkası olurdu o gün.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir