10 Mayıs 2023 Çarşamba

Sezon geneli yorumu farklı, Başakşehir maçı performansı ayrı


İşin "genel" yorum kısmı farklı. Başakşehir karşısında gösterdiği performansa bakınca büyük etki etti. Oyuna da geç girdi. 2. yarıya dahi direkt olarak o başlayabilirdi. Geç girdi, iş biraz "skoru korumak" gibiydi ve Torreira'yı nefeslendirme hamlesiydi. Torreira'yı nefeslendirmesinin yanında, ön alan presini yeniden hatırlamamızı sağladı, orta sahadan öne doğru çok fazla top taşıdı. Galatasaray bu hamlelerle birlikte can buldu ve 1-0'ı korumanın yanında, 2. golü de aramaya başladı. 

2. yarı başladığından itibaren, bu değişiklik gelene kadar ki zaman içerisinde hücum tarafı biraz kayıptı. Oliveira ve Mertens çok düşmüştü, bir süredir de kötü oynuyorlar. Maç öncesi, Mertens yerine Zaniolo oynar diye düşünmüştüm. Ön alana biraz daha fizik ve hareketlilik diyebilmek adına. Okan Hoca ise şu aşamada oyun ezberini çok bozmak istemiyor. Bu yüzden de 11 tercihleri aynı. Bence bu şekilde de devam edecek.

Midtsjö'nün bu formunu görünce, Oliveira yerine 11 başlayabilir gibi düşünceler var. Midtsjö'nün skoru korumak adına oyuna girmesiyle, skor arayacağın bir maçın 11'inde olması arasında fark var. Sezon içinde denendi çünkü. Birbirinin muadili isimler değil, doğal olarak oyun değişiyor. Midtsjö daha çok oyunun 2 yönünü oynayan, tempolu, topu öne taşıyacak isim. Oliveira ise oyun aklı. Sen bu oyun aklını kaybedince, organizasyon diye bir şeyden bahsedemiyorsun. Futbolcun şu an formsuz olsa da bu geçerli.

Hatırlayın, Midtsjö'nün golüyle Adana Demirspor maçını kazandık ve hemen ertesinde Başakşehir'le oynanan kupa maçında Midtsjö 11'di. 2. yarıyı göremedi mesela, çünkü oyun olarak çok düştük. Ezberimizden şaştık daha doğrusu. Midtsjö yarın 11 oynasa yine aynı sorun olacak. Sezonun ilk bölümünde de Oliveira'nın kenarda olup, Midtsjö'nün oynadığı maçlar vardı. Yine olmamıştı.

Midtsjö'den beklenti, kenardan girip, her maç aynı istikrarı gösterebilmesi. Son haftalarda da performansını yükseltiyor. Hayal kırıklığı diyecekken, iyi bir alternatif diyebilir olduk. Beşiktaş maçında da iyi iş çıkartmıştı. Kalan 4 maçta da aynı çizgide devam etmesi gerekiyor. Torreira tek başına savaşıyor çünkü, onu nefeslendirecek, tamamlayacak isim olacak. Midtsjö'nün Galatasaray'da daha uzun sezonları olmalı. Bu tarz görev adamlarına daima ihtiyaç var.

2 yorum:

  1. Sence İstanbulspor maçında Oliveira yerine Midstjö ilk 11 başlamalı mı ? Midstjö çok daha iyi şu an Oliveira'dan performans olarak.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oliveira oynamaya devam etmeli. Bu denendi, Midtsjö 45 de kenara gelmek zorunda kaldı.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir