9 Mayıs 2023 Salı

Kusursuz bir savunma performansı izledik


Kusursuz bir savunma performansı izledik. Galatasaray'ın savunması sezonun genelinde en iyisiydi de, son haftalarda bazı bireysel performanslar düşmeye başlamıştı. Nelsson ve Muslera başta geliyordu, Boey de sanki eski havasında değildi. Bir de sol bek tarafında Adekugbe'den istenilen alınamayınca sorun yaşadın. Başakşehir'le oynanan kupa maçını hatırlayın. Rotasyonlu kadroyla çıkmak handikaptı ama tüm eksiğimizi de gözler önüne sermişlerdi.

Serdar Gürler, Deniz Türüç, Figueiredo hattına dikkatti. Kapanıp, bu isimlerle açık alanları değerlendirmek istediler. İlk yarıda da 1-2 kez bunu başardılar. Hızlı, top taşıyabilen isimler. Fizik olarak ayakta kalmaları imkansız da, açık alanı da iyi kullanıyorlar. Boey ve Kazımcan Karataş'ın geriye hızlı koşmaları avantajımızdı. Yer yer uzun toplar atıp, sekenlerle de o boş alanı doldurmak istediler. Galatasaray, amansız bir risk almadı, hücumu düşünürken de kontrolü asla yitirmedi. O da bu boş alanları bulmalarına engel oldu.

Boey, Nelsson, Abdülkerim Bardakcı ve Kazımcan Karataş bu maçta hiçbir hava topunu kaybetmedi. Nelsson, Boey ve Abdülkerim Bardakcı 9'da 9,  Kazımcan Karataş ise 3'de 3. 2'li mücadelelerde de üstün taraf onlardı. Nelsson orada da 9'da 9, Abdülkerim Bardakcı 14'de 12, Boey 19'da 14, Kazımcan Karataş ise 18'de 8. Abdülkerim Bardakcı, Nelsson ve Kazımcan Karataş 2'şer tane pas arası yapmış. Sahipsiz top kazanmada ise, Boey 6, Nelsson 4, Abdülkerim Bardakcı 5, Kazımcdan Karataş ise 2. Kusursuz bir savunma performansı.

Karagümrük maçında yaşadığımız sorunları hatırlayın. Diagne'nin Nelsson karşısındaki etkisini. Başakşehir'in forvet tarzı farklı olsa da, Nelsson'u Weghorst tarzı forvetler karşısında da güçlü görmüştük. Onun performansını eski düzeyine çekmesi olmazsa olmaz. Abdülkerim Bardakcı'nın görüntüsü bence hiç değişmiyor, işin savunma kısmındaki en iyi futbolcumuzdu. Kazımcan Karataş da sol beki doldurdu, son haftalardaki kanayan yaramızdı.

Abdülkerim Bardakcı bu savunma performansını verirken, hücuma da katkı sağlamaya çalışıyor. Topla çıkıyor, bir bek edasıyla hücumu zorluyor. O hücumu zorlarken, sol bekin geriye koşması, savunma performansını vermesi, orayı doldurması lazım. Bek çıkarken de, Abdülkerim Bardakcı orayı dolduruyor. Nelsson, havadan süpürecek, arkayı toplayacak. Biz o uyum ile bu haftalara kadar geldik. Bunu tekrar yakaladığımızı görmek güzel.

2 yorum:

  1. Elinde Abdülkerim ve Kaan varken Nelson Kaan Abdülkerim oynamalı Kaan serbest libero gibi oynarsa daha verimli olur Oliviera olmasa da olur bugün için. Okan hoca kalıbının dışına pek çıkmıyor. Konya yenildigimiz Basaksehir ve Beşiktaş maçlarında ikili tandem açık verdi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Niye başarılı tandemi bozuyoruz :) Oliveira olmazsa, ezberin ciddi anlamda şaşıyor.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir