13 Mayıs 2023 Cumartesi

Tozlanmış parçalı #46; Volkan Arslan


8 - 10 numara gibi oynar, teknik, seri rakip geçebilen ve şutu olan, yetenekli bir futbolcuydu. Adanaspor döneminde parlamıştı, Kocaelispor'da oynadığı dönemde takımı adına işler iyi gitmese de, o yükselmeye devam ediyordu. 2002 - 2003 sezonunun ara transfer döneminde, mini bir değişim daha yaşayan Galatasaray'ın transferlerinden biri oldu. Transfer olduğu gibi de oynamaya başladı, birçok maçta sahadaydı. Diyarbakırspor deplasmanında attığı golü hatırlayın mesela, sıfırdan o vuruş. Hala unutmam.

Galatasaray'a transfer olduğunda, 6 numara gibi oynamaya başladı. Fatih Hoca onu direkt olarak 6 numara gibi kullandı, Batista'nın yerine düşündü. Forma giydiği ilk sezon fena performans vermedi aslında. Sezonu sonu da, Konfederasyon Kupası'nda 3. olan Milli Takım'ın içinde yer almıştı. Sonrası onun adına iyi geçmedi. Sakatlıklar yaşadı, özel hayatıyla çok konuşuldu. Ümit Karan, Volkan Arslan, Berkan Göktan ve Suat Usta'lı ekibi magazin programlarında izliyorduk. Volkan Arslan'a bugünlerde bu soru sorulduğunda suçu Ümit Karan'a atıyor.

Hagi, disiplinsiz futbolcuları hep sevmez. Ümit Karan'a yol verse de, Volkan Arslan'ı takımın alternatiflerinden biri yaptı. Zaten transfer yapamıyorsun, ekonomik durumun yok. Haliyle de elinde olanı kullandın. Volkan Arslan da 6-8 numara oynamaya devam etti. O dönem aklımda çok yer eden bir performansı yok. Gerets döneminde de bu durum böyle devam etti ama alternatif noktasında Gerets de ondan vazgeçmedi. 

O da şans bulduğunda elinden geleni yaptı. Son sezonunda da, Saidou'yu yedekliyordu. Galatasaray, sezona farklı 6 numara alternatif hedefiyle girerken, elde olup da gözden düşen isimlere döndü. Saidou harika performans verdi, Volkan Arslan da onu yedekledi. Çılgın hücum düzeni vardı, Sadiou orayı tek başına taşıdı. Bu yapıda alternatif olmak da zordur. Volkan Arslan bu noktada orayı iyi doldurdu. O dönem Milli Takım'da da yer yer forma giyiyordu.

Sezon sonunda sözleşmesi bitti ve Ankaraspor'a gitti. Orada da 10 numara oynadığı günlere geri döndü. Galatasaray'da 6 numaraya dönüştürüldü. Top tekniği yüksekti, dikine iyi çıkabiliyordu, çok iyi şutlarını izliyorduk. 6'ya evrilince, tabelası ister istemez düştü tabi. Galatasaray'da kalabilmek için uzun süre kendi oyunundan ödün verdi. Volkan Arslan'ı iyi hatırlarım, doğru yedeklerden biriydi. Yeteneği ölçüsünde katkı verdi diyemesem de, özellikle Gerets ile gelen şampiyonlukta Saidou'nun arkasını iyi doldurdu.

4 yorum:

  1. Fenerbahçe maçını tek başına almıştı. O maçı hala hatırlarım. Sonra FB maçı seviyesinde 3-4 maç daha oynadı ve kaybolup gitti...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kaybolup gitmedi aslında, Galatasaray kariyeri fena ilerlemedi.

      Sil
  2. bi ara galibiyeti getiren bi golü vardı. hatta o gün yanılmıyorsam seçim vardı. canaydın başkan seçilmişti.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir