17 Mayıs 2023 Çarşamba

Zaniolo'yu yatırım gibi düşünüp, gelecek sezonun kurgusu üstüne konuşacağız


Zaniolo'nun yediği kırmızı kart saçma sapan olsa da, kasıtlı görmedi. Hırslı, kendisini göstermek istiyor. İsminin "kanıta" ihtiyacı olmasa da, iyi bir takım içine girdi. Zaniolo da girsen, formayı alman kolay olmuyor. O an herkes formda çünkü. Son haftalarda sallanan bazı isimler olsa da, Zaniolo'nun da çok hazır durumda olduğunu söylemek zor. Bu haftalarda, kenardan gelerek etkili olabilirdi. İlk maçlarında bunu yapsa da, sonrasında kendisini bir an önce gösterebilmek adına performansını düşürdü.

Niye transfer ettik diye isyan edenlere katılmam. Zaniolo "fırsattır", imkan olduğunda transfer edersin. Bir daha bu şansın olmaz çünkü. Sana düşecek bir futbolcu değil. Fırsat oluşturduk, bunu da değerlendirdik. O an ne durumdayız diye dahi bakmazsın. Çünkü gelecek adına attığın bir adım. Henüz 23 yaşında. Biraz olsun düşüş yaşasa da, hala senin ayarının üstündeydi. Birkaç gün öncesinde dahi, çok daha büyük bonservis bedelleriyle istenen bir futbolcuydu. 

Zaten az hafta kaldı, bu sezon Zaniolo'dan katkı almak zor. Gelecek sezonu düşüneceksin, onu Şampiyonlar Ligi vitrini için hazırlayacaksın. Bazı taliplerden söz edilse de, transfer olacağını düşünmüyorum. Vitrine ihtiyacı var, Şampiyonlar Ligi doğru adres olacaktır. Kamp görmesi, o arada da 11 için monte edilişi önemli. Hangi formasyonda oynayacağımızı bilmiyorum da, forvetin arkası ya da sağ kanat fark etmiyor. Hatta 2. forvet. Bence hepsini oynar.

Hücum için çok üstün fiziği. O fiziğe bir de hızlı, teknik. Sürekli arıyor şu an, zorluyor. Anlamsız zorluyor da, o anlarda durdurulamadığını görebilirsiniz. Biraz arkadaşlarını düşünse, asistlerini konuşuyor olacaktık. Zaniolo'yu yatırım gibi düşünüp, gelecek sezonun kurgusu üstüne konuşacağız. Şu an içi "hayal kırıklığı" tarzında yorumlar yapmak için erken. Futbolcunun yaşı olsa neyse de, 23 yaşında henüz. Ortama adapte olduğunu düşünüyorum, bence Galatasaray'ı sevdi.

12 yorum:

  1. Bizim yeni nesil taraftar asmayı kesmeyi sever. Zaniolo net bir 2.forvet bence, sağ kanatta oynayacak nefesi yok, ki olsa dahi yazık ederiz. Takımın oturması uzun süre almıştı, Zaniolo'nun da bu sisteme adapte olmak için zamana ihtiyacı var.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yeni sezonda, yeni bir transfer gibi göreceğiz onu.

      Sil
  2. milan mı olur juve mi olur ilk isteyene vermek gerek. hemen abi hemen. çekilecek çile değil bu çocuk. futbolu bilmeyen alt düzey afrikalı oyuncular gibi hareket ediyor. kalabalığa girmeleri pas tercihleri vs.

    zaten mutsuz olduğu söyeniyor. daha çok oynama ümidiyle gelmiş çünkü. valla seni oynatsak şampiyonluk giderdi koçum kusura bakma. rashica mertens bozulmaz hele 2 hafta kala.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çekilecek çilelik ne var ki. Mutsuz olduğunu kim söylüyor? Dur bakalım. Ne adamlar var, ilk sezonları kayıp, sonraki sezonlarda yüksekten uçan. Bilmediğimiz adam olsa neyse de, koskoca Zaniolo.

      Sil
  3. Aldığımız paraya satarız zorlamaya gerek yok. Daha verimli oyuncular bulunur o paraya. Asıl 2-3 kaliteli yerli lazım seneye.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O teklif gelirse satarsın da, gelir mi bilmiyorum. Tutarız, iyi de katkı alırız. Daha büyük paraya satarız.

      Sil
  4. Gelecek sezon 11'de 10 numara olur.Yedek olarakta Mertens'i tutarız. Henüz genç ve sabır gerekiyor. Ayrıca fizik olarak kanat için uygun değil bence. 10 numara ideal gibi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de öyle bakıyorum. Forvetin arkasına geçer, ilk 11 için yeni transfer gibi görürüz. 3'lü orta saha oynarsan, sağ kanada atarsın.

      Sil
  5. Gelecek sene bambaşka bir oyuncu olacağı kesin. Sezon başı hazırlık kampı ile birlikte takımın en büyük kozu olacak.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bazıları erkenden silip atıyor da, bahsettiğimiz isim Zaniolo. Büyük kalite.

      Sil
  6. Satılsa sezon sonu üzülmem çünkü durumunla iç acıcı değil, ben daha hazır bir adam bekliyordum bileğin fırsat transferi diye risk transferi gibi geldi umarım yanılırım , seneye mertens mata konumuna düşeceği için yeeine oynar umarım ama yusuf da kazanilabilir

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de üzülmem de, bu ayarda bir futbolcuyu da o paraya bulamayız. Fırsattı, değerlendirdik.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir