10 Haziran 2023 Cumartesi

8+3 gibi sınırlamalar, yerliyi korumuyor, aksine en çok zararı veriyor


Erden Timur'un söylediği önemli bir şey var. 8+3 gibi sınırlamalar, yerliyi korumuyor, aksine en çok zararı veren diye. Değerini bulan futbolcuyu satamıyorsun çünkü. Kerem Aktürkoğlu ve Yunus Akgün örneğini verdi orada da. Geçen yaz döneminde Yunus Akgün'e önemli bir teklif gelmiş ama satamamışlar. Nedeni de, sezon öncesi planlamasında, Yunus Akgün'ü 11'de düşünmeleri. Adana Demirspor'da müthiş bir çıkış sağladıktan sonra, yerli zorunluluğu içerisinde elbette kadronda düşünecektin. 

Kerem Aktürkoğlu da şu an değerini bulan yerlilerden. Gönül ister ki dilediği takıma gitsin, biz de kazanalım, futbolcunun da önü açılsın. Satamazsın ama, bu imkansız. Kerem Aktürkoğlu'nu denklemden çıkardığın an, onun yerini herhangi bir yerliyle dolduramazsın. Gidip Cengiz Ünder'i almayı deneyeceksin, ona da olmadık paralar vereceksin. Yerli zorunluluğu içerisinde, olmadık rakamlar kazanacaklar ve doğal olarak yurt dışına çıkmak istemeyecekler. Kulüpler de buna izin vermeyecek.

Bu işin kazananı Anadolu kulüpleri oluyor. Bir yerli orada parlıyor, sonrasında da büyük kazanıyorlar. 4 büyükler direkt talip, devamı açık arttırma. Tayyip Talha Sanuç transferini hatırlayın. Son gün, Fenerbahçe ve Beşiktaş bu transfer için açık arttırmaya girişmişti. Fenerbahçe'nin Abdülkerim Bardakcı'nın fiyatını yüksek bulup, Samet Akaydın'a verdiği para ya da. Yarın, öbür gün bu durum bizim başımıza da gelebilir. Bir de işin olmadık gurbetçi denemeleri olacak. Zorundasın çünkü.

Yabancı sınırının kalkması ya da genişlemesi gerekiyor. İlk 11'ini en azından bütünüyle yabancılarla geçebilmen lazım. Kenarda iyi yabancın var, oyuna sokabilmen için yerli değil de başka bir yabancıyı oyundan çıkarman gerekiyor. Neresinden bakarsan bak "garabet" bir yapı. Yapacak bir şey yok tabi, 8+3'e göre kurgulanacağız yine. Bunun da planları mutlaka yapılmıştır. Gerçi burası Türkiye. Yarın çıkarlar ve "yabancı sınırı" kalktı deseler de şaşırmam.

4 yorum:

  1. Uzun vadede Anadolu Kulüpleri de kaybedeni oluyor aslında. Yılda ortalama bir oyuncu satsalar bile, üst düzey yerlileri dört büyükler paylaştığı için yerli kontenjanını doldurmak için Almanya Hollanda amatör liglerine kadar iniyorlar gurbetçi bulmaya. Büyüklerle rekabete girme şansları kalmıyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zorlanacaklar elbette. Çoğu da aslında yabancı sınırı kalksın istiyor.

      Sil
  2. Burak Elmas'a hiç saldırmıyorlardı çünkü o tam olarak rakiplerin istediği kıvamda bir başkandı. Erden Timur'u görünce dengeleri şaştı. Sürekli Dursun Özbek ile arasını bozmaya çalıştılar ama nafile.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şu an güçlü ve sözü geçen, iş yapan bir Galatasaray var. Saha içinde ayakta kalamayınca, dışarıdan vurmaya çalışıyorlar.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir