10 Haziran 2023 Cumartesi

Gece nöbeti #6; Alex Sandro


Juventus'la olan sözleşmesi 1 yıl daha devam etse de, sözleşmesinin karşılıklı olarak fesih edileceği ve o tabloda da transferi için en güçlü adayın Galatasaray olduğu yazılıyor. Sol bek transferi Galatasaray için uzun zamandır konuşulan, beklenen bir şey. Bu planlamada bugün değil, aylar öncesinden kurgulanmıştır. 8+3 içerisinde sol beki yabancıyla nasıl geçeceğimizi de bilmiyorum. Alex Sandro için artı, son sezonunda ağırlıklı olarak stoper olarak oynamasından geçiyor. Stoper oynamayı da öğrendi ve yaşının 32 olduğunu düşünürsek, kariyerini uzatmak adına güzel hamle.

Tabi ağırlıklı olarak 3'lü savunmanın stoperlerinden biriydi. 3'lü savunma içerisinde, bek özellikli bir ismi kullanmak değerli. Stoperlerin kenarlarında, topla çıkabilen isimler sana hücumda büyük avantaj sağlıyor. Alex Sandro, yaşına göre hızını kaybetmeyen bir isim. Öncesini düşünürsek, teknik ve oyun kurucu özelliğiyle ön plandaydı. Oyun kurucu özelliği olan bekleri severim. Mariano'yu hatırlayın, sağ bekte bu özelliğiyle oyun yapısının içerisinde büyük bir yeri vardı.

Sağ beki yine atletik bir isimle geçersek, sol bekte bu tarz oyun kurucu özelliği olan, hücumda sana akıl olabilecek "sol bek" değerlidir. Stoper gibi oynamasını geliştirirken, savunma özellikleri de iyi seviyede. Sol beke iyi bir hamle yapmanın yanında, sol stoper için de alternatif üretiliyor. Tecrübesi de takım içerisinde, özellikle de Kazımcan Karataş gibi bir potansiyel üzerinde kıymetli olur. Ondan öğreneceği çok şey var. 

Şampiyonlar Ligi ya da Avrupa'da x kupa, bir yandan da lig derken, tüm pozisyonlarda rotasyon izleyeceğiz. Kazımcan Karataş'ı arka plana atmak istemem, çok ciddi bir potansiyel. O da sık süre bulmalı, bir anda kesip atamazsınız. Bu yüzden "sol bek" için tecrübeli bir transfer yapardım diyordum. Alex Sandro da o profile uyuyor. Kariyerinin bu döneminde, en az 2-3 sezon katkı verecektir. Mevkisi de değişebiliyor, oyun bilgisi yüksek. Geçen sezon stoper gibi oynuyordu, öncesinde kanat bek. Galatasaray gibi hücum odağı olan takımlarda bu tarz futbolcular seviye atlatır.

7 yorum:

  1. Alex Sandro stoper için düşünülüyor olabilir. Telles ve Sandro ikilisi alınabilir. Şampiyonlar ligi için de ideal olur ama temposu eskisi gibi değil. Ligin üzerinde tabi ki ama hedef sadece lig değil.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Caner erkinde gelebilir çok güzel veteran bir takım olmaya gidecegiz zaten

      Sil
    2. Orada da Abdülkerim Bardakcı varken, stoper olarak düşünülmez.

      Sil
  2. Acik konusmak gerekirse ben istemem gelmesini, cok isteyen de duymadim cevremden, bizde fark yaratacak bir oyuncu degil bence Dubois kadar ancak oynar o da en iyi ihtimalle, bize sol bekin Sacha Boey'i olacak birisi lazim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nasıl değil? Alex Sandro dediğimiz isim Brezilya Milli Takımı sol beki.

      Sil
  3. Tavares'i isterdim ben yaşı genç potansiyeli var

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kazımcan'ın arkasına tecrübeli bir isim yanlısıyım ben.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir