19 Haziran 2023 Pazartesi

Gece nöbeti #14; Ozan Kabak


Ozan Kabak'ın hala 23 yaşında olması inanılmaz değil mi? Kariyerine o kadar çok takım sığdırdı ki. Kötü bir kariyer yönetimi var. 17 yaşında, Galatasaray'la Şampiyonlar Ligi oynuyordu. Galatasaray ile sözleşme uzatıp, en azından o sezonu tamamlaması gerekti. Stuttgart'a, sözleşmesinde yazan çıkış bedelinin üzerine gitmesi, Galatasaray'a sevgisini gösterir. Stuttgart, Schalke 04, Liverpool, Norwich, Hoffenheim diye uzanan bir kariyer. Forma giydiği takımların kalitesi her geçen zaman daha da düşüyor. 

İstikrar sağlayamadı. Bu da gelişimi önündeki en büyük engeldi. Stuttgart'a gitti ve küme düştüler. Oysa o dönem Bayern Münih gibi takımlarla adı anılıyordu. Schalke 04'e gittikten sonra da küme düşmeleri beklemeyen bir olaydı. Liverpool'a kiralandı, potansiyelinin yükseldiği en üst noktaydı ama tutunamadı, hayal kırıklığı oldu. Norwich'e yüksek de bir kiralama ücretine kiralandı, yine tutunamadı. Bir noktadan sonra forma da bulamadı. Hoffenheim'da ise kendisi adına istikrarlı bir sezon olsa da, takımın durumu kötü. 

Toplamda 33 maça çıktı ve 4 gol 4 asisti var. Stoper için ilginç rakamlar olsa da, 3'lü savunma oynuyorlar ve Ozan Kabak'ın hem duran toplardaki gol etkisi, hem de 3'lü savunmanın avantajı ile oyuna katkısı yüksek. Topla iyi çıkar, stoper için pas ve teknik kalitesi yüksektir. Onu özel kılan özelliği bu. Uzun zamandır da 3'lü stoperde oynuyor. Savunma özelliği ise düşüyor, eski potansiyelinde değil. Konsantrasyon kaybı olabiliyor, adam kaçırabiliyor. Galatasaray'da parlamaya başladığında, yaşına göre fizik özelliği çok iyiydi. Hala yeterli seviyede de, çok daha iyisi olmasını bekliyordum.

Nelsson'un yerine Ozan Kabak'ı düşününce, ihtiyacı tam anlamıyla karşılar diyemiyorum. Potansiyelini hatırlasa, gelişimini tekrar sağlasa orayı doldurur da, şu an için Ozan Kabak / Abdülkerim Bardakcı 2'lisi kafamda oturmadı. 8+3 içerisinde gerekli bir hamle yine de. Hoffenheim onu 7 milyon avro'ya aldı, bence aynı rakama bırakır. 23 yaşında, yetenekli, altyapından yetişmiş ve elini rahatlatacak bir stoper. Ben bu transferi gerçekleştirirdim. Bekleri yabancı kullanabilmenin yolu, stoper tandeminin yerlileşmesinden geçiyor.

Ozan Kabak adına da bu transfer gerekli. Her geçen zaman, oynadığı takımların kalitesi düşüyor. Hoffenheim'da istikrarlı bir sezon yaşasa da, daha iyi takımlar adına parlamadı. Galatasaray onun yuvası, kariyerindeki en iyi noktası. Burada iyi 2-3 sezon geçirse, 17-18 yaşlarında hayal ettiği takımlar adına yine anılır olur. Genç yaşına, çok fazla takım sığdırdı ve maalesef kariyerini kötü ilerletti. Galatasaray'ın ona ihtiyacından çok, onun Galatasaray'a ihtiyacı var.

14 yorum:

  1. Abi, bizim taraftar sabirli ve vefakardir. Ozan bir hata yaparsa, bagrina basar duzeltirir. Bence bu tandem sorun cikacaraksa bir sene raziyim onde Icardi Kerem Rashica olursa. Cunku atariz. Eger Abdulkedir/Ozan tandemine uyum/oturmasi icin bir sene lazimsa raziyim. Ikisine 18 million cikis maddesi koy sonrasi kolay

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ozan Kabak'ı ben de yükseltiriz diye düşünüyorum.

      Sil
  2. Üst seviyede değildi zaten hiç bir zaman. Taraftar Ozan için çok duygusal baktığından eksikliklerini hiç kimse görmedi. Zaten geldiği nokta oynadığı takımlar ve oynayamadigi Liverpool a da bakıldığında aslında seviyesinin ne olduğu net bir şekilde ortaya çıkıyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oyanayamadığı liverpool evet seviyesini net gösteriyor, galatasaray o seviye bir takım değil bizde gayet oturur. Nelson kadar pozisyon tutma konusunda iti değil evet ama top kullanma becerisi çok çok daha iyi. Özellikle avrupa maçlarında bu çok ihtiyaş duyulan konu. Ayrıca gol asist konusunda da abdülkerim gibi çok iyi bence evet bazı pozisyonlarda nelson olsa bu olmazdı çok deriz ama birçok zamanda ozan kornerden kafa golü atarsa yada asist yaparsa işte bunlarda nelsonda yok. İşallah gelir

      Sil
    2. Evet Stuttgart norwich hoffenheim falan da Galatasaray seviyesinin üstünde takımlar değil mi? Oralarda olmadı ise Galatasaray da olur.

      Sil
    3. Hoffenheim ve Stuttgart 'ta oldu, olmadığını kim çıkardı. Takımlar kötü gitti, şanssızlık o. Schalke'de de kendisi açısından başarılıydı Ozan Kabak.

      Sil
    4. Ozan liverpool hariç her takımda gayet iyi oynadı, sezonu bitirdiği hoffenheim kötü durumda olsa bile ozan için sezon gayet iyi geçti. Kötü giden takımda iyi sezon geçirmek çok daha zordur. Ozan gs yükseliş döneminde özellikle şampiyonlar ligi olma durumu varken gs onun içinde büyük şans o kadar çok takım değiştirdiki almanya içinde sıçrama yapma ihtimali biraz daha düşük malesef

      Sil
    5. Takımları kötü gidiyor, bence tercihleri bu anlamda hata. Kariyerini düşüren etmen, kariyerini yönlendirenler.

      Sil
  3. Bence bizde yine şahlanır. Süper Lig'deki hücumcuların çoğunun kalitesi belli. Ozan bir nevi Nelsson gibi şu anda. Geç yaşında öyle yada böyle çok maç oynamış bir oyuncu. Küllerinden doğması adına onun adına güzel olur. 8+3 kuralında elimizi rahatlatır diyeceğim ama biz Ozan'ı aldığımız gün yabancı sınırı serbest olur, aha buraya yazıyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de toparlarız. Genç ve yerli avantajı var. Ben transfer ederdim.

      Sil
  4. Bence bizde çok iş yapar. Topu kullanma özelliği ve soğuk kanlı olması en büyük avantaj.Galatasaray evi ve toparlayacaktır.

    YanıtlaSil
  5. Bence bizde Merih de iyi olabilir aşırı uçuk olmayan bonservisle düşünülemez mi?

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir