19 Haziran 2023 Pazartesi

Gece nöbeti #15; Hakim Ziyech


Zaniolo ile alakalı transfer gündemi var. Juventus'un adı sık geçiyor ve bu transferde ısrarcı gibiler. Kulusevski'yi Tottenham'a 30 milyon avro'ya sattılar. Bu da Zaniolo için kaynak demek. Zaniolo'nun sözleşmesinde yazan çıkış bedeli 35 milyon avro. Galatasaray da bu transferde tok satıcı. Zaniolo'nun takımda kalıp, Şampiyonlar Ligi'nde oynayacağını düşünüyorum. Juventus'a transferi gerçekleşirse de, bu büyük bir rakama, hatta yanında bazı iddialı takas isimleriyle olacak.

Ocak ayında Avrupa için transfer kapandığında, Türkiye için 1 haftalık süre daha vardı. O 1 haftada da bazı fırsatlar önünüze düşüyor. Zaniolo transferi de bu şekilde gerçekleşti. O dönem aynı anda Ziyech'le de anlaşıldı ama doğal olarak Zaniolo tercih edildi. Zaniolo'nun yaşı genç çünkü, ileriye dönük kazandıracakları büyük olacak. Yarım sezonda doğru dürüst forma giymemiş hali dahi piyasa yaptı ve transferini konuşuyoruz.

Zaniolo giderse, Ziyech yeniden gündem olacaktır. Erden Timur'un aklında kalmış transferlerden biri. Suudi Arabistan'a transferi konuşuluyordu. Avrupa'da kalmak için masaya dahi oturmadı gibisinden haberler var. Chelsea de onu bu transfer gerçekleşsin diye ikna etmeye çalışıyordu. Çünkü akıl almaz bir bonservis kazanacaklar. Futbolcu 30 yaşında, sözleşmesinin bitmesine 2 yıl daha var. Bu yaz dönemi transferi olası durmakta.

Chelsea, geçen sezonun en büyük hayal kırıklıklarından. Ziyech de o düşüş furyasının içerisindeydi. Bu yetenekte olan bir futbolcunun transferi de ancak bu şekilde gündeminize giriyor. Ghezzal'ın, Feghouli'nin damga vurduğu ligde yapabileceklerini hayal dahi edemiyorum. Yetenek ve kalite olarak çok daha yukarıda. Dünya Kupası'nın üzerinden çok uzun zaman geçmedi. Fas ile neler yaptığını izledik. 30 yaşında, sonraki satış anlamında geri dönüşü olmayacak gibi dursa da, en az 3 sezon alacağın katkı da büyük olacak. Seviyeyi yukarıda tutmaya devam edeceksin.

Topla hüneri, oyun aklı ve teknik seviyesi üst düzey. Kreatif bir futbolcu, seni ipten alacak kalitesi var. Özellikle asist kalitesi çok daha yukarıda. Ağırlıklı olarak sağ kanatta oynamasına rağmen, forvetin arkası, hatta orta sahanın merkezinde oynadığı maç sayısı da çok. Ajax'tan Chelsea'ye transferi 40 milyon avro karşılığındaydı. Yaşı biraz daha genç olsa, bu bonservis daha da artardı. Ajax ile muazzam sezonlar yaşadı. İstikrarlı, karakterli futbolcu. Klasik "Kuzey Afrikalı" algısı kurmamak gerekiyor. Ziyech'in Avrupa futbolundaki yeri özel.

5 yorum:

  1. Çok tehlikeli transfer görüyorum hep kuzey afrikalı oluşu hemde fiziken yeteriz oluşu. Zaniola ile bambaşka profiller. Pres konularında mertens gibi katlı vereceğinide düşünmüyorum.

    YanıtlaSil
  2. 30 yaşına gelmiş bir Arap kadar tehlikelisi yoktur. 1 sene oynar 3-4 sene yatar . Allah o diyardan bize topçu almayı nasip etmesin birdaha Feghouli den zor kurtulduk , Omar karaktessizi ortada iken umarım hiç bulaşmayız

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ziyech başka bir adam :( Doğduğu, büyüdüğü yer bambaşka.

      Sil
    2. Omar da oralarda doğmamış adam İsveçli ama bu karakter noksanlığıni kapatmadı.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir