22 Haziran 2023 Perşembe

Tozlanmış parçalı #50; Emre Taşdemir


Önemli olan, x futbolcu transfer edildiğinde, ondan yana duyduğunuz beklentidir. Emre Taşdemir, Galatasaray'a transfer edildiğinde, kendisinden yana beklenti sahibi değildim. Bursaspor'da müthiş çıkış yakalamış, büyük potansiyel sergiliyordu. Yaş genç, Milli Takım adına da sol bek kanayan yaraydı. Maalesef o kadar büyük sakatlıklar yaşadı ki, neredeyse futbol oynayamaz noktaya dahi geldi. Bursaspor da gün sonunda onun sözleşmesini fesih etmek durumunda kaldı.

Galatasaray'ın o noktada transferi gerçekleştirmesini bir yandan bekliyordum, diğer yandan beklemiyordum. Hala genç sayılırdı da, büyük sakatlıklardan çıkmıştı. Fatih Terim, Milli Takım dönemi hangi yerliye değse ve o futbolcu da hocayı sevse, Galatasaray'a transfer olmaya başlamıştı. Özellikle de o dönem. Ertesi sezon gelen Şener Özbayraklı, geçen sezon transfer edilmiş Aytaç Kara gibi. O gün için Emre Taşdemir gelmiş, beklediğimin üzerinde katkı vermişti.

O dönem de sol bek rotasyonunu bir türlü dolduramadık. Nagatomo olsa da, arkası boştu. Emre Taşdemir, ayağının tozuyla şanslar buldu, o pozisyonu doldurdu. Sonraki sezonlarda Kayserispor ve Giresunspor'a kiralandı. Her 2 takımda da hayal kırıklığıydı bence. Galatasaray kendisiyle sözleşme yeniledi, onu da beklemiyordum mesela. Diğer yandan da iyi ki uzatılmış diyorum. Bana sorarsanız, Galatasaray'daki en iyi dönemi geçen sezondu.

Galatasaray'a ilk geldiğinde sakatlıktan çıkmıştı. Bu sezona girerken ise hayal kırıklığı sezonları da geride bıraktı. Sol bek yine kanayan yara. Rezerv takımda sezona girip, transfer olmadı. Gün sonunda da, sol bekteki sorun onu A takıma taşıdı. Forma bulmaya başladıktan sonra ise o pozisyonu yine doldurdu. Karagümrük deplasmanında başlayan 14 maçlık serimizin de fitilini o ateşledi. Yine sakatlandı tabi, kendi adına forma giyme serisi daha uzun olabilirdi. Adekugbe geldi, Kazımcan Karataş ile sezon tamamlandı. Emre Taşdemir ise şampiyonluğun hikayesinde yer sahibi oldu. Okan Hoca'ya da alkış tabi, beklenmeyenden katkı almayı çok iyi bildi.

2 yorum:

  1. Emre'yi hep savundum bence cok da yetenekli adam ama özel hayat mi diyelim sporcu hayati mi diyelim ne dersek kendisine cok iyi bakamadi ve saglik ya da me tal anlamda devamli oyuncu olamadi yoksa ofansta bir Caner Erkin seviyesine yaklasabilecek kapasitesi vArdi bence, yolu acik olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İlk çıktığı yıllarda, o kadar üst üste maç oynadı ki, bu da gelişime engel, sakatlık riski oluşturuyor. Bursaspor'da bir ara sağ açık dahi kullanılıyordu.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir