22 Haziran 2023 Perşembe

Gece nöbeti #18; Alex Telles


Sol bek ve forvet için birçok aday saydık. Gerçi çoğu yalanlanmış olsa da, "dün dündür, bugün bugündür" mantığının geçerli olabileceğini düşünüyorum. Alex Telles de mutlaka listenin bir noktasındadır diye düşünüyorum. Aslında benim kafamdaki sol bek yapısına da uyuyor. Elinde Kazımcan Karataş gibi bir potansiyel varken, onu biraz daha tecrübeli bir bekle desteklemek. Desteklemekten kastım, Kazımcan Karataş'a açacağı alan. Kazımcan Karataş'ın da süresinden çok fazla kısmamak gerektiğini düşünüyorum.

Alex Telles, geçtiğimiz sezonu Sevilla'da kiralık olarak geçirdi. Arada sakatlık yaşadığı bir dönem olsa da, 38 maça çıktı ve 3 asisti var. Sevilla kendisiyle yola devam etmiyor ve futbolcu da Manchester United'a geri dönecek. Manchster United, kesinlikle kendisiyle yola devam etmeyecek. Aslında tam da Suudi Arabistan tadına gelmiş bir futbolcu. Teklif alırsa da şaşırmam. Ya da ülkesine dönebilir, orası için de iddialı bir transfer. Bunun daha önce örneklerini gördük.

Galatasaray için de adaydır. Maaşı yüksektir ve oralara yaklaşabilecek bir takımız. Bonservis ile alakalı çok büyük beklenti içinde olduklarını düşünmüyorum. Sözleşmesinin bitmesine de 1 yıl kaldı zaten. Telles de 30 yaşına geldi. Galatasaray'a transfer olduğunda genç yetenekti, çok büyük potansiyeldi ama biz bunu yansıtamadık. Geçen 1.5 yılda, Telles'in potansiyelinden gerçek anlamda yararlanamadık. Hamza Hamzaoğlu ile şampiyon olduğumuz sezonda katkısı olsa da, bu adamın hücum özelliği çok derindi. Bunu işleyemedik. 

Ertesi sezon Inter'e kiralanmasını ise o dönem de anlamamıştım. 14 yabancılı sezona 7 yabancı ile girildi, son gün Melo'nun yanına Telles'i de ekliyorsun. Üstelik kiralık olarak. Inter'de başarısız bir sezon geçirse de, piyasa yapmış oldu. Takıma geri döndüğünde, ben gidiyorum diyerek geldi ve Porto'ya satıldı. Porto'da geçirdiği dönem ise tam anlamıyla efsane. Hücum anlamında o kadar büyük işler yaptı ki, o dönem Dünya'nın en iyi hücum beklerinden biri oldu ve Brezilya Milli Takım'ına yükseldi. Manchester United dönemi ise o denli iyi geçmedi.

Muazzam bir top tekniği ve orta kalitesi var. Duran topları da şahane kullanıyor. Yaşına göre, hızından da çok bir şey kaybetmiş değil. Oyunun 2 yönünde çok çalışkan bir bek diyemem de, savunmasıyla da o denli üzeceğini düşünmüyorum. Hala bu ligin üzerinde bir sol bek. Galatasaray'ı ve ülkeyi de biliyor. Uyum sorunu yaşamayacaksın. Maliyet de uydurulduğu dakika neden olmasın derim. Daha iyi alternatifler mutlaka var da, Telles transferi beni üzmez.

5 yorum:

  1. Kazımcan 'ın önünü kesmemek adına tecrübeli bir sol bek daha uygun. Alex Telles veya Alex Sandro mantıklı geliyor.Bir kaç yıl Kazımcan ile o bölgede oynayabilirler. Bu süreçte Kazımcan hem daha fazla süre alır hem de tecrübe kazanır.Kazımcan'ın milli takım için de önemli olduğunu unutmamak gerek.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sandro olmasin abi o da ucuz degil almiskenen az 3 sene orayi goturecek adam lazim, Erden Timur da zaten simdi amac uzun sure oynayacak kadroyu kurmak diyordu, kisa vadeli kadro basarili oldu demeci vardi.

      Sil
    2. Benim aklımda olan tecrübeli sol bek. Kazımcan Karataş'ın potansiyeline çok inanıyorum.

      Sil
  2. Telles yumuşak güçsüz bir oyuncu Brezilyalı olmasa bu seviyeyi goreceginden şüpheliyim ucuz da olmaz 2 sene sonra yine oyuncu ararız.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Telles, o kadar da yumuşak bir futbolcu değil. Milli Takımda oynayan bir isimden söz ediyoruz. Telles'i tanıdığından emin misin?

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir