22 Haziran 2023 Perşembe

Gece nöbeti #19; Borna Sosa


Sol bek transferini konuşmaya devam. Söylediğim gibi, çok fazla isim var. Yalanlama yapılanı da çok. Borna Sosa ismi yazıldı, henüz yalanlama gelmedi. Mantıklı da bir hamle olacağına inanıyorum. Angelino ve Nuno Tavares isimlerine çok yükseldik. Her 2 ismin de, kendine göre öne çıkan yanları var. Ortak noktaları ise "maliyet" tabi. Hangisi bonservisiyle gelebiliyorsa o gelsin noktasındaydım. Borna Sosa için çıkan haberlere bakınca, 7 milyon avro önermişiz, 10 milyon avro'nun biraz üstünde bir rakam istemişler. Haber ciddiyse ve konuşulan rakamlara bakarsak, uzlaşılamayacak bir noktada değiliz gibi.

Geçtiğimiz sezon toplamda 30 maçta 2 gol 12 asist. Stutgart performansı benzer istikrarda devam etmekte ve orayı aşmış bir bek olarak görüyorum. Şöyle bir bilgi var. Bayern Münih adına Guerreiro transferi olmasa, Borna Sosa ihtimali varmış. Guerreiro'yu bonservissiz alınca, o pozisyon için düşündükleri rakamı diğer transferlere aktarmışlar. Geçtiğimiz sezon, hem 3'lü savunma düzenin kanat beki, hem de 4'lü savunmada sol bek olarak oynadı.

Tarzı "hücum" zaten, o da teknik özelliği, orta kalitesi ve temposuyla ön planda. Hızlı bir bek. Hücum tarzı Angelino'ya benzer olsa da, ona göre hız ve biraz daha iyi noktada olduğu savunma yanı var. Savunmasıyla da öne çıkacak bir bek asla demem, kıyası Angelino ile yaptım. Angelino'yu isterim, hücumda farkı büyük olurdu ve geldiği gibi de ligimizde asist krallığı adına ciddi adaydı. Sosa için de bu geçerli. Icardi gibi bir forvetiniz varsa, Sosa da o orta kalitesiyle asist krallığının ciddi adayı olur.

Sosa henüz 25 yaşında. Konuşulan maliyet de kendisi adına uygun. Bazı satışlar bekliyoruz ve o gelecek paralarla da yatırım yapılmaya devam edecek. Sosa'yı transfer edersin, Torreira misali 1 yıl sonra birçok talibi olur. Torreira transferine benzer biraz da, öyle düşünün. Sol beke nokta atış yapıyorsunuz ve belli bir maliyeti olacaktır. Orada kaliteyi sağladıktan sonra, ertesi sezon kendisini nasıl koruyacağız diye kara kara düşüneceğiz. Bu işin kuralı. Galatasaray'ın böyle kaliteli transferleri düşünüyor olma ihtimali dahi heyecan veriyor.

4 yorum:

  1. Konusulan isimlere bakiyorum da boş yok gercekten seneler sonra ilk defa cok teknik bir kadro kurulacagini dusunuyorum umarim CL'ye kalir gruplardan da cikabiliriz zira bu hamleler yerel ligin cok üzerinde Kaximcan'in Emre Tasdemir'in mac aldigi yerde sol beke 10 milyon vermekten konusuyoruz hayirlisi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İsimler kaliteli ama yavaştan da aksiyon alsak güzel olacak :)

      Sil
  2. Tavares olmazsa Sosa 'yı alırdım sertlik ve atletizm biraz sıkıntılı ama mantıklı transfer olur.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir