23 Haziran 2023 Cuma

Kendi içimizden, yeni bir transfer daha yazıyoruz


Morutan takımda tutulmalı, Yusuf Demir kiralanmalı diyordum. Federasyonun açıkladığı, Türk Milli Takım'ını seçmemiş futbolcular için +1 Türk kontenjanı Yusuf Demir'in önünü açıyor. Böyle olunca, en azından kamp dönemini beklemek gerekecek. Yusuf Demir'i yerli olarak kullanabilme ihtimali eli güçlendirir. Geçtiğimiz sezon arka planda kalma nedeni elbette yabancı kontenjanı değil de, önemli etkenlerden. Kafayı kaldırsan dahi imkan bulamaman çok olasıydı. Kamp dönemini iyi geçse ve potansiyelini biraz parlatsa, gönül rahatlığı ile şans verilebilir. Kanat ya da forvet arkası olarak kullanabileceğin, önemli bir yetenek. Daha önce de yazdım, 1 yılda böyle bir gençten vazgeçilmez. Ferdi Kadıoğlu, Fenerbahçe'de hangi yılında oynamaya başladı? Galatasaray, Yusuf Demir için yatırım yaptı, sonucunu almak için çabalayacak. Okan Hoca da bu futbolcunun üstünde duruyor, şans vermek istediğini dile getirdi. Şans verirsin, yine imkan bulamayacak noktada olur, o zaman kiralık olarak gönderirsin. Açılan kontenjana da başka bir bu statüde olan Türk futbolcu alırsın. Yusuf Demir'den yana umutsuz değilim. Yerli oynayabilme avantajı da eli güçlendiriyor, Morutan'ın önüne geçiriyor. +3'lük kontenjanı doldurabilmek hiç kolay değil. Bazı pozisyonları Türk yapınca, başka bir yerden ödün vermek durumunda kalabiliyorsun. Kaliteli yerlilere çok ihtiyaç var.

7 yorum:

  1. Arda Güler'in önünde bir oyuncu.Mental olarak kendini verebilirse 10 numarayı alır.Bu potansiyeli var.Kural değişikliği sayesinde çok şans bulacaktır.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Önünü arkasını bilmem de, potansiyel hala büyük.

      Sil
  2. Morutan artık açık oyun kurucu rolüne de, 10 numara rolüne de hazır gibi görünüyor, ama Yusuf'un sanki üçlü orta saha kurgusunda rol alması daha iyi olur, daha çok pas opsiyonu olur, yeteneklerini daha iyi gösterebilir tabii çok çalışkan olması gerekir.
    4-3-1-2 benzeri bir dizilişle şampiyonlar liginde güçlü rakiplere karşı avantaj sağlayabiliriz, ama gecen seneki zevkli oyunu kaybedebiliriz. Yine de Zaniolo (bellki Chiesa takası olur), Barış Alper gibi atletik ve yetenekli oyunculara sahipken denenebilir, Yusuf ta bundan faydalanabilir. Tabii Baturina, Rieder gibi isimlerin verimliliğini yakalaması gdrekiyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Morutan belki de 8 numara rolüne bürünür. Çalışkan çünkü, çabalıyor.

      Sil
    2. Chiesa da bu arada, Zaniolo'nun önünde değil asla.

      Sil
  3. Avusturya ligine ya da Pendikspor'a kiralanmalı Yusuf. +1 kontenjanı direkt katkı sağlayacak bir mevkide kullanmalıyız

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kampta görülmeli, durumuna bakılmalı. Hoca da öyle yapacaktır.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir