6 Haziran 2023 Salı

Gece nöbeti #2; Uğurcan Çakır


Kaleci transferini önemsiyor ve bu konuya da gerçekçi bakıyorum. Muslera elbette efsanemiz, tarifi ve karşılığı ülkemizde olmayan bir kaleci. 1 yıl daha sözleşmesi var, büyük ihtimalle gelecek sezon da kalemizde olacak. Muslera sonrasını kurgulamak gerekiyor, hem de bugünden. Muslera ayrıldığında bu tarz bir operasyona girişsen, aynı imkanlar elinde olmayabiliyor. Muslera'nın varlığında iyi bir kaleci alırsın, 8+3 gibi sınırlamalar devam edecekse de o da yerli olur. Muslera kalitesini yakalamak imkansız da, Uğurcan Çakır'dan daha iyi bir yerli kaleci yok.

Trabzonspor Başkanı, Uğurcan Çakır'ı satmayacaklarını söylüyor. Kendileri açısından da bir mantık söylüyorlar ama yanlış yapıyorlar. Uğurcan Çakır, çok büyük potansiyelli bir kaleciydi. Sonraki aşama için zamanlı ayrılık gelmeli ve bir üst aşamaya geçmeniz gerekiyor. Onur Kıvrak'ı hatırlayın, çok büyük kaleciydi. Zamanla düştü, taraftarla arası bozuldu, yüksek maaşıyla da kulüp içi dengeleri sarstı. Sonrasında da 32 yaşında futbolu bırakmak zorunda kaldı. Uğurcan Çakır'ın da gittiği yer orası.

Avrupa trenini bence kaçırdı. Onun adına bir sonraki tren Galatasaray. Muslera sonrası için Galatasaray kaleciliği. Düşüşte olsa da, sürekli bu şekilde ilerlemeyecek. Ya da Trabzonspor'da kim yükseliyor ki, onun da yükselişi devam etsin. Bu sezon onun ayrılığı adına doğru zamandı. Galatasaray, kendisi için iyi bonservis bedeli verebilir. Bu iş şimdi olmazsa, ertesi sezon düşüşün devam etmesi ile talip olan Galatasaray'ı da bulamayabilirler. Sonraki süreci de bir üst paragrafta yazdım.

Bizim 2. kaleci değil, 1. kaleci almamız gerekiyor. İlk sezonunda ağırlıklı olarak ligde oynardı, sonrasında kale zaten onun. Muslera da Uğurcan Çakır'ı sever. Uğurcan Çakır için de Muslera idoldür. 1 sezon güzel bir ikili olurlar, Uğurcan Çakır'ın yeniden yükselmesinde Muslera da pay sahibi olurdu. 2. kaleci arıyorsak eğer Okan Kocuk kalsın, sözleşmesini yenileyelim. Gidip de Günay Güvenç'i alma. Doğan Alemdar diyorlar, onun da gelişimi adına oynaması lazım, henüz çok genç. Muslera sonrası ağırlığı kaldırmak için de zorlanır, o süreç yıpratıcı olur.

Uğurcan Çakır'ın ayakları kötü dersiniz, ben de gelişmeyecek bir özellik değil ki derim. Gelişir mutlaka. İyi kaleci çünkü. O gün gol yememeyi kafaya takarsa, gol yemesi gerçekten zor. Şu an faal olarak, transfer edebileceğin daha iyi bir yerli kaleci yok. Bu transferi olmazsa olmaz görüyorum, bir şekilde gerçekleşmeli. Muslera sonrasını bugünden kurgulamalı ve harekete geçmeli. 8+3 garabetinde, yerli kalecinin getirdiği avantajlar saha içerisinde çok büyük.

16 yorum:

  1. Yerli olarak doğru ondan iyisi yok ama Muslera sonrası orası bir süre kanayan yaramız olacak gibi görünüyor. Musleranın iyi bir sezon da çıkarttığını düşünmüyorum daha doğrusu ne performanslar izletti bize. Lakin buna rağmen ligdeki en iyi kaleci. Orayı yine nokta atış bir Muslera ile doldurmalıyız.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Olacak da, o yarayı dindirmenin iyi yollarından biri bu transfer.

      Sil
  2. Uğurcan için ayağı kötü diyorlar, haksız da sayılmazlar ancak kabul edelim ki Muslera'nın ayağı da ne bir Neuer, ne bir Ederson hatta Pena bile değil. Abdülkerim gibi bir stoperin varsa veya derin oyun kurucu gibi oyun kurma opsiyonlarıyla çok rahat alabiliriz bu sorunu.

    Saçma bir bonservis talep edilmezse örn 10 milyon euroya kadar çözülmeli bence.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Pena'nın ayağı müthişti mesela, o da kısa, başka sıkıntıları var. Hem ayağı iyi, hem iyi kaleci bulmanın maliyeti bol.

      Sil
    2. Son maclarda Muslera'nin oyun kurma beceresinin gelistigi saniyorum Vole ya da benzeri bir kanalda islendi ki bence de eskiye göre ciddi ilerleme var bu konuda Muslera'da yani bu kisim ögrenilebilir bir yere kadar elbette Pena gibi altyapidan geldigi kalitede olmaz ama yerel lig icin fazla fazla yeterli olur.
      Trabzonspor'un hicbir zaman bizim bu seneki defans kadar saglam defansi olmadi ama Ugurcan onlari hep macin icinde tuttu bu nedenle ben cok isterim Ugurcan'i ama yunus vs deniyor asla vermem Yunus'un bonservisini.

      Sil
    3. Çok riskli işler yapmadı o anlamda, bu yüzden iyi görünmüştür.

      Sil
  3. 8+3 varken mantıklı bi transfer ama yabancı sınırı kalkarsa daha iyi bi yabancı kaleci alınmalı. ama tabi ülke futbolumuzda sürekli değişen kurallar nedeniyle de uzun vadeli düşünemiyoruz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O sınırın kalkacağını düşünmüyorum artık. İyi yerlileri daima elde bulundurmalıyız.

      Sil
  4. Uğurcan için en doğru adres Galatasaray. Dediğiniz gibi Avrupa treni çoktan kaçtı ama Trabzonspor camiasının romantizmini düşününce bize biraz zor verirler. Sosyal medyada taraftar tepkilerine bakıyorum cidden çok zor transfer. Çok isterim gelmesini, Muslera sonrası çok iyi olur ve Burak Yılmaz gibi bizde bambaşka bir seviyeye çıkar. Gelebileceğini zannetmiyorum ama yine de zorlamak lazım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Uğurcan için yazık olur o tabloda. Onur Kıvrak'in kariyeri feyz olmalıydı.

      Sil
  5. Uğurcan transferi yabancı kaleci oynatma alışkanlığımızın önüne geçer. Muslera sonrası doğru tercih olacaktır. 2.Kaleci alınacak ise Okan kalabilir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Günay Güvenç falan deniliyor, gerek yok bunlara. Okan Kocuk kalsın o zaman.

      Sil
  6. Muslera varken Uğurcan'ı almak bence hata. Bunu Uğurcan da kabul etmez. Uğurcan 1. kaleci olur. Muslera gibi yüksek maaşlı bir kaleciye de o kadar verip kenarda oturtmak saçma. Eğer Uğurcan gelecekse Muslera ile bu sene vedalaşmak lazım. 8+3 devam edeceği gibi maalesef bence gelecek yıllarda daha da kötüleşecek. O sebeple buna şimdiden hazırlanmakta fayda var. Hem Muslera hem Uğurcan'ın maliyetini bu kulüp kaldıramaz. Bence tercih yapılmalı ve Muslera ile bu sene vedalaşılmalı. Zaten bu kadar uzun kontrat büyük hataydı bunu da söylemiştik.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kabul eder, niye etmesin. Sadece 1 yıl bekler bekleyecekse de, bence beklemez de. Oynar.

      Sil
  7. Muslera ile değişmeli oynayacaksa gelmeli, yoksa Uğurcan’ın bir sezon yedek bekleme şansı bence yok kendisi adına. Önemli maçlarda Muslera, diğer maçlarda Uğurcan.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Okan Hoca da bunun altını çizdi. İkisini birden bekletmek imkansız.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir