23 Haziran 2023 Cuma

Okan Buruk, Galatasaray'a imza atalı tam olarak 1 yıl oldu


Okan Buruk, Galatasaray'a imza atalı tam olarak 1 yıl oldu. Geçen 1 yıla bakınca da, başarılı bir dönem var. Galatasaray'ın kaliteli bir kadrosu ve teknik direktörü var. Teknik direktörünün, bu kaliteli kadroya birçok dokunuşu var. Bu kadroyu yönetebilmek zaten başlı başına mesele. Okan Hoca'nın da bence en güçlü yönü "iletişimi" oldu. Ben sıracılığa inandığımı daha önce söylemiştim. Okan Buruk'u Galatasaray'ın başında uzun zamandır hayal ediyordum. 

Mutlaka bu göreve gelecekti ve geçen yaz dönemi fırsat doğdu. Gallardo, De Zerbi, Marco Rose gibi teknik direktörleri de konuşmuştuk. Hatta bu isimlerin ihtimal oluşu, Okan Hoca'nın Galatasaray'a gelmesini geciktirdi. 23 Haziran'da yeni teknik direktörü açıklarken, henüz transfer de gerçekleştirmemiştik. 1 önceki sezonu 13. bitirmiş takımı devraldı, her anlamda enkaz. 1 önceki sezondan kalan her futbolcuya dokundu, daha da ileriye götürdü. Kadronun büyük çoğunluğu ise doğal olarak değişti, değişmesi de gerekiyordu. 

İlk kamp dönemine, bir de transfer dönemi bittiğinde oluşan kadroya bakın. O son gün gelen futbolcular dahi bir süre sonra katkı verebilmeye başladı. Yeni bir takımı, olması gereken zamanda yükselterek, hak edilmiş bir şampiyonluk kazandı. Yılın 11'i yapsak, birçok Galatasaraylıyı orada görebiliriz. Bu imzayı atan da Okan Hoca'ydı. Beklentim vardı, başarılı olacağına da inanıyordum. Beklentimin üzerine çıktığını da söylemem lazım. Icardi'nin, omzuna aldığı ve taraftarı selamlattığı bir teknik direktör. Takımda ne kadar yıldız varsa hepsi hocanın ağzının içine bakıyor. 

Başakşehir'den ayrıldığından bu yana takım çalıştırmadı. Bir yandan oğlunun sağlık durumu ile ilgilenirken, bir yandan da Galatasaray'ı bekledi. Boş kaldığı dönemde, yaşadığı tüm sıkıntılara rağmen, hala futbolun içinde bu denli kalabilmek ve kendini geliştirmek çok değerlidir. Her teklife atlamayacaksınız, en iyisini bekleyeceksiniz. Gerekirse bu uğurda yıllarca kenarda oturacaksınız. Okan Hoca, buraya eski Galatasaraylı olduğu için gelmedi. Tırnaklarıyla kazıya kazıya gelip, çalıştığı her yerde başarılı olduğu, kupalar kazandığı için geldi. Galatasaray kültürü ile yoğrulması da elbette avantajıydı. Camianın dinamiklerini biliyor, hatta o dinamiklerin ta kendisi.

4 yorum:

  1. Okan Hoca aylar öncesinden maddi beklentisinin olmadığını ve Galatasaray 'ı çalıştırmak istediğini belirtmişti. Hayaline kavuştu. Hem camiayı çok iyi bilmesi hem de Galatasaray'a aidiyet duygusu çok üst düzeyde. Umarım daha büyük başarıları olur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İlk sezonunda başarı gelince de büyük kredi elde etti.

      Sil
  2. Okan hocanın ilk sezon performansı Fatih Terim den bile daha yüksek. Fatih hoca nın ilk sezonu 96 97 idi. O sezon tüm bir yıl savunma hatalarıyla geçmişti. Hoca buna çözüm bulamamıştı.Hücumda Hakan ve Hagi nin ekstra performansıyla şampiyonluk gelmişti. Asla bu yılki gibi eze eze alınmış bir şampiyonluk değildi. Yani demem o ki yeni imparatorumuz hepimize hayırlı uğurlu olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok erken bu söylemler için. O dönem 4 yıl üst üste şampiyonluk gelip, devamı da Avrupa Kupası'ydı. İmkanlar da asla bu sezonki gibi büyük değildi. Fatih Hoca, 0'dan kadroyu oluştururken, bunu neredeyse bütünü ile gözden çıkmış Galatasaraylı oyuncularıyla sağladı.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir