28 Haziran 2023 Çarşamba

Gece nöbeti #25; Vedat Muriqi


Vedat Muriqi'nin transferi kolay değil. Mallorca'da kimyası tuttu, bonservisi için 8 milyon avro ödendi. Orada kiralık olarak oynadığı dönemde de iyi iş çıkarmıştı. Club Brugge onu daha yüksek bir rakama alacakken, sakatlık bahanesiyle son dakika transferden vazgeçmişti. Sonrasında futbolcunun sakatlığının olmadığı anlaşıldı ve Mallorca onun için bu bonservisi ödedi. Geçen sezon toplamda 37 maçta 16 gol 4 asisti var. Tanıdığımız, bildiğimiz bir forvet. Okan Hoca'nın da ondan alabileceklerini iyi biliyoruz.

Rizespor'dan Galatasaray'a transferinin gerçekleşmeyişinin önündeki engelleri biliyorsunuz. Kimler o işe el attı ve transfer Fenerbahçe'ye döndü. O dönem gelmesini çok istiyordum, Galatasaray'a katkısı büyük olurdu. O kötü Fenerbahçe içinde, en elle tutulur isimlerden biriydi. Sadece 1 sezon sonra, Lazio'ya 18 milyon avro gibi bir rakama sattı. Muriqi'nin Lazio kariyeri hayal kırıklığı olsa da, Mallorca günleri müthiş geçiyor. 

Transferin kolay olmayışının sebebi basit, niye bıraksınlar? 8 milyon avro gibi bir yatırım yapmışlar, net katkı alıyorlar. Bence futbolcu da orada mutlu. Okan Hoca'nın Muriqi'yi Galatasaray'a istememe şansı yok çünkü, hem yaz, hem de Ocak ayında bu transferi sordurmuşlardır. Futbolcunun yaşı 30 olacak, 2027'e kadar sözleşmesi var. Icardi'yi bir yandan almaya çalışıyorsun, diğer yanda da Muriqi için 10 milyon avro civarında bonservis mi ödeyeceksin? Böyle bir imkanımız yok.

Icardi ile birlikte aradığımız forvet, çoğunlukla rotasyon için düşünülecek. Rotasyon adına bu paraları verebilme lüksümüz zaten yok. Icardi / Muriqi uyumu yüksek olur, birlikte müthiş iş çıkarırlar. Icardi'yi de rahatlatır bu hamle. Muriqi, pivot özelliği yüksek bir santrafor. Müthiş alan açar, Icardi de orayı doldurur. Ön alanda çok çalışkan, fizik olarak güçlü, kolay yıkılmaz. Oyun içi katkısı da çok yüksek. Keşke gelse de, çok zor bu transfer.

Daha önce de adı geçti yoksa. O gün de aynı şeyleri yazıyordum, bugün de. Hatta bugün bu transfer daha da zor. Haberin içeriğine bakıyorum, opsiyonlu kiralama yazılıyor. Niye kiralasınlar? Futbolcu gözden mi çıktı? Paraya ihtiyaç duysalar sakatlar, futbolcunun piyasası vardır diye düşünüyorum. İyi forvet çünkü. Aklıma takılan bir şey var bu arada. Mavi kartı var mı acaba, yerli statüsünde oynayabilme durumunu merak ettim. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir