8 Haziran 2023 Perşembe

Gece nöbeti #4; João Félix


Çoğu transfere "olmaz olmaz" diye yaklaşmıyorum. Olmaz olmazlar elbette var da, Felix ihtimali Galatasaray ile anılınca "imkansız" diyemiyorum. Zor transfer elbette, hem de çok zor. Benfica'dan Atletico Madrid'e geçişi 127 milyon avro karşılığındaydı. Atletico Madrid kariyeri kötü geçti diyemem de, biten sezonda ciddi düşüş yaşadı. Ocak ayında da Chelsea'ye kiralanmıştı. Chelsea, takım olarak felaket haldeydi. Felix de beklentilerini karşılamadı. Atletico Madrid'e geri dönen futbolcunun, özel hayatıyla alakalı sorunlar yaşadığı için düşüş yaşadığı yazılıyor.

Hep söylediğim gibi. Bu tarz futbolcular belli yerden defo verecek ki senin gündemine girsin. Sakatlık olmasın da, mental problem aşılır. Icardi'yi getirdiğimiz noktanın ardından, verilebilecek en iyi sınavı verdiğimizi söyleyebilirim. Buradaki ilgi, alaka, sahiplenme, takım duygusu onu eski halile getirebilir. Atletico Madrid şu an bu futbolcuyu satsa, ödediği bonservise göre ciddi anlamda zarar edecek. O bonservisi bulması imkansız da, Atletico Madrid bu futbolcudan maksimum tutarı almak isteyecek.

Chelsea denemesi başarısız oldu. Şu an kimse risk alıp da bonservisi ile bu transferi yapmaz. Chelsea ayarındaki takımlar "kiralama" yöntemine dahi girişmez. O zaman da sana fırsat düşüyor işte. Şampiyonlar Ligi ihtimalin birçok kapıyı açmış oluyor. Felix'i kiralamayı düşünüyor gibiler. Felix'in de sosyal medyadan Galatasaray'ı takibe alması kokuyu salmış oldu. Takip listesine bakarsanız, öyle her takımı takip eden biri değil. Zor ama imkansız değil diyorum. Futbolcuyu kiralayıp, yeniden ayağa kaldırdıktan sonra, takımda tutamayacağımız için üzüleceğimiz günleri yaşayabiliriz.

Bonservisini karşılayamayız çünkü. Karşılamayı hayal dahi edemeyiz. Kiralamak dahi belli bir maliyet. Kaliteyi yükseltmek anlamında düşünülen bir transfer. Felix'i forvet arkası ve 2. forvet gibi düşünebiliriz. Mertens tarzında bir futbolcu. Galatasaray da forvetin arkasında, 2. forvet gibi oynayabilen bir isim düşünüyor gibi. Firmino adı da geçiyordu. Topla dripling ve teknik özelliği çok iyi, güçlü olduğu dönemde tabelası olan, topsuz oyunu da mükemmel bir futbolcuydu. Son dönemde kaçırdığı gollerle saç baş yoldursa da, bitiriciliği de iyiydi. 

İyi olduğu bu özellikleri tekrar hatırlayacak. 4-2-3-1 oynadık, Fenerbahçe maçında 4-2-4 gibiydi. Felix ile bu 2 formasyonu da oynarsın. Forvetin arkasında da, yanında da olur. Icardi ile birlikte güçlü ikili olurlar. Ön alanda çok çalışkan değil tabi orta sahanın bu tarafı taşıması gerekiyor. Torreira yanına yapılacak hamle kaderini tayin eder. Icardi / Felix, kanatlarda da Zaniolo / Kerem Aktürkoğlu ile Şampiyonlar Ligi'nde iddialı bir seviyeye ulaşırsın. Felix, hücumda birçok varyasyonu sana getirmiş oluyor.

6 yorum:

  1. 4-3-3 filan da deniliyor bazen ama okan hoca 4-2-3-1 ya da ona yakın birşeyler oynuyor hep. ismi çıkanlara bakınca da aynı kurgu devam edecek gibi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 4-2-3-1 ve 4-2-4 var gibi. Felix ismi de tarz açısından çok doğru bence.

      Sil
  2. mertens gibi pres yapmaya alıştıra bilir miyiz ? çünkü ucl'de baskı, kondisyon, güç, fizik vs çok çok önemli. çünkü ağababa takımlarıyla aradaki fark böyle mücadele gücünü yüksek tutarak kapatılır

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mertens alıştı, Icardi alıştı. Hoca maharetine bakıyor o da. Futbolcuyu istiyorsa, yaptıracağına inanıyor demek ki.

      Sil
  3. Felix koşan bir topçu, tackle veya top kapma becerisi yüksek değil evet ama mertensinde yüksek değil bizim o pozisyondan beklentimiz pas arası yapacak şekilde konumlanması ve koşması felixte bunu yapar zaten. Hücum açısından ise mertensin yaptığının 3-5 katını yapar çok yetenekli, oyun tarzımıza uygun şekilde hızlı düşünen topu hızlı döndüren yine mertenste olmayan topla hızlı kateden gelirse sahada icardi etkisi yapabilecek seviyede birisi. Atletico için bize kiralanması çok mantıklı çünkü daha üst seviye bir takıma kiralayarak 1 sezon daha kötü geçerse futbolcuyu kaybederler. Bizim içinde çok mantıklı çünkü her ihtiyacımızı bonservisiyle çözmek yerine bazı bonservis harcamalarını ötelemiş oluruz. Fakat işte bu çok önemli felix bizi tercih edermi aynı icardi deki gibi nasıl icardi isterse onu transfer edebilirsek bonservisiyle, ancak felix isterse onu kiralık alabiliriz. Bence çok şanslıyız çünkü felixin memleketi portekizde büyük takımlar başkasının kiralık topçusuyla uğraşmaz kendi oyuncusunu parlatmaya çalışır. Bence çok ciddi masadayız olabilir bu iş.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O oyuna inandırmak mesele. Okan Hoca o işi iyi yaptı, Felix'e de dokunur diye düşünüyorum. Yaşı genç oyuncunun, kendini yeniden kanıtlamayı isteyecek.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir