9 Haziran 2023 Cuma

Gece nöbeti #5; Youri Tielemans


Dün ile bugünün şartları başka. Sezon ortasında, yaz dönemi için bu transfer sorulsa "imkanı yok" derdim. Bugün ise "güçlü ihtimali" konuşuyoruz. Erden Timur'un getirdiği vizyon, Şampiyonlar Ligi ve takımın ulaştığı kalite ile birlikte elimiz güçlü. Inter, Milan, Arsenal, Atletico Madrid gibi takımlar bu transferi gerçekleştirmek istese kimse "neden" demez. Bu tarz takımlardan teklif olmaması da şaşırtıcı. Aston Villa, Roma ilgisini okudum bir tek. Maddi anlamda beklentiyi karşılarlar da, Galatasaray'ın da Şampiyonlar Ligi kozu var.

İlgi, alaka da üst düzey. Takımın yıldız ve iddialı isimleri el üstünde tutuluyor. Tielemans'a da sosyal medyada, pozitif anlamda büyük ilgi oluştu. Leicester City küme düştü, felaket bir sezon geçirdiler. O felaket sezon içinde de "şu parladı" diyeceğim kimse yok. Bazı düşüşler yaşandı. Çağlar Söyüncü'nün sezon sonu sözleşmesi bitecek diye uzun süre forma alamadığını gördük. Tielemans'ı oynatmış olsalar da, onun da kafasında ayrılık mı vardı bilmiyorum. Kendisi adına iyi bir sezon değildi.

Tielemans'la alakalı okuduğum rakamlara bakınca, bu transferin "olur" tarafı yüksek. İstediği maaş ve imza ücreti, bu ayarda bir futbolcu için doğal. Bu rakamlara fazla diyen de bir zahmet bu transferi düşünmeyecek. Galatasaray, bu transferde ısrarcı olduğuna göre, rakamlar açısından belli bir aşamaya gelindi demektir. Tielemans, Premier Lig'den teklif bekliyor, biraz daha iddialı takımlara gitmek isteyebilir. O teklif de mutlaka gelir. Bu yüzden eli biraz çabuk tutmak, ortam sıcakken transfere noktayı koymak lazım.

Tielemans, muazzam bir oyun aklı ve teknik beceri sahibi. Orta sahanın merkezinde ön alana öyle dikine toplar atıyor ki, savunmanın belini kırıyor. Bu özelliği, Oliveira'nın önünde. Savunma katkısı da var, oyunun 2 yönünde aktif. Çok hareketli ve hızlı bir orta saha diyemeyiz, daha çok hüneri topla. Pozisyon bilgisi ve aklıyla da savunma görevini yapıyor. Tielemans'ın varlığı, Galatasaray'ın oyun aklını ve pozisyon becerisini fazlasıyla arttıracak. Savunma arasına ve arkasına atacağı toplarla, kanatları ve forvetini fazlasıyla besleyecek. Oliveira, özellikle ligin belli bir döneminden sonra bu katkıyı pek veremiyordu.

Üst düzey bir orta saha. Belçika Milli Takım'ında De Bruyne ile birlikte oynuyor. Yaşı da 26 bir de. 1 sezon oynasın ve biraz kalitesini göstersin, yarın sana gelecek teklifler en az 25 - 30 milyon avro bandında olacak. Bir yandan da "yatırım diye bakacaksınız. Sonraki satışı da mümkün olan bir transfer. Bu yüzden de, imza parası şu, yıllık ücreti bu diye bakmıyorum. Profil ortada, kaliteli bir transfer gerçekleştireceksiniz. Transfer dönemine de böyle başlamış olmak, yeni sezonda ortaya koyulan vizyonun sigortası oluyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir