12 Haziran 2023 Pazartesi

Gece nöbeti #7; Günay Güvenç


En sonda söyleyeceğimi en başta yazayım. Niye 2. kaleci alıyoruz? Daha doğrusu, niye Okan Kocuk kalmıyor? Günay Güvenç'in, Okan Kocuk'un çok daha önünde olduğuna inanmıyorum. İstikrarlı forma giyme alışkanlığıyla önünde olabilir de, farkı ne olacak? Batuhan Şen gibi bir kalecimiz var mesela. 1 sezon daha mı kiralanacak? Gelişimi açısından oynaması değerli tabi. Karagümrük'te de bana göre iyi bir dönem geçirdi. Jankat Yılmaz'ın yaşı genç, o da mutlaka kiralanır. Potansiyeli yüksek, gelecek açısından mutlaka yeri olmalı. Diğer tarafta Muslera'nın son sezonu, görünen o ki oynamaya devam edecek. Bana kalsa, Uğurcan Çakır için bugünden tüm çabayı gösterirdim ve Muslera sonrasını şimdiden hazırlardım. Farklı düşünülüyor demek ki. Günay Güvenç, 2. kaleci olur, Muslera sonrası adına transfer edilmiyordur. O vakit yeni bir yabancı kaleci konuşulur. Günay Güvenç'i Muslera sakatlığında istemiştik bu arada. Oynamak istediği için Kasımpaşa'ya gitmişti. Oynamak isteyen de bir kaleci. Trabzonspor da, Uğurcan Çakır sonrası için onu düşünüyordu ve orada 1. kaleci olma durumu olabilir. Galatasaray'da ise şu an imkansız. Kalitesi ya da istikrarıyla alakalı bir sorunum yok. Gaziantep FK performansıyla Milli Takım'ı hak ettiği dönem bile oldu. O da maça iyi başlayınca, devamında geçilmesi zor bir kaleci. Ayakları iyidir, libero özelliği de gösterir. Bu transfer için bonservis değil de, futbolcu takası önerileceği yazılıyor. Günay Güvenç ile belli ki anlaşılmış, alacaklarından feragat edilecekmiş. Forma süresi anlamında bir şeyler vaat edilmiş de olabilir.

4 yorum:

  1. Ayakları iyi ve topu oyuna bayağı hızlı sokuyor, daha iyi kaleci olmasa da bizim oyuna daha uygun olabilir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Olabilir de, 2. kaleci için böylesine bir maliyeti bilmiyorum. Elde olan da o kadar kötü değilken.

      Sil
  2. Batuhan seneye 2. Yedek olarak dusunulmuyormus 3. Yedek olacak ya da kiralanacak seklinde saglam yerlerden haberler cikti bugün bence de cok hazir degil.
    Günay'a gelince bence kemardan gelerek Okan'dan daha iyi is yapar zira Okan ilr benzer yetenekteler ama Okan'da konsantre sorunu var hicbiz zaman tam motive olamadi bizde bu yedekligi hic kabul etmedi, Günay daha iyi olacaktir kesinlikle.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Batuhan Şen yine kiralanacak belli ki. Genç kaleci, oynamaya ve gelişim göstermeye ihtiyacı olacak.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir