13 Haziran 2023 Salı

Kiralıktan dönecek futbolcularımız, bugünlerin önemli konusu


Kiralıktan dönecek futbolcularımız, bugünlerin önemli konusu. Bazı futbolcular için "opsiyonları karşılanır" diye ümit ediyorduk. Özellikle de Mostafa Mohamed ve Morutan için. Diğer kiralık isimlere göre daha iyi performansları vardı. Gün sonunda hiçbirinin opsiyonu kullanılmadı ve geri dönüyorlar. İlk etapta da takımla çalışacaklardır. Kamp dönemi hangilerini görürüz, kimler takımda devam eder bilmiyorum. 

Okan Hoca'nın Mostafa Mohamed ile alakalı bir beyanı vardı sadece. Icardi'nin durumu muamma, Gomis de gitti ve elde kalan tek forvet o olacak. En azından transfer olana kadar. Önümüzde ön elemeler derken, Mostafa Mohamed'i değerlendirme gereği oluşuyor. Değerlendirilmesi de gerekiyor. Daha önce yazdım. Okan Hoca'nın elinde forvet kullanım kılavuzu var ve Mostafa Mohamed de gelişim gösterebilecek bir forvet. En azından 3. alternatif olarak takımda devam etmelidir. Tabi bir teklif gelir, güzel kazanırız, o vakit kimse önünde durmaz.

Morutan için de bir ihtimal olabilir ama oynadığı pozisyondaki rotasyon "transfer yapılmamasına" rağmen kalabalık. Kanatlarda, forvet arkasında oynayabilir. 4-3-3 gibi oynasan, orta sahanın merkezine de yazarsın. Senin elinde henüz kullanamadığın Yusuf Demir gibi bir genç var mesela. Morutan ile tarzları çakışıyor. Tek tek kanat rotasyonunu saymayayım. Forvetin arkası da bana göre dolu. Morutan da denenir de, bu yapı içerisinde devam edebilmesi zor. Satış olursa bir derece diyelim.

En şanslı olanlardan biri Cicaldau aslında. Pozisyonunda şansı var çünkü. En azından kağıt üzerinde. Orta sahaya transfer düşünülse de, ne zaman gerçekleşeceğini bilmiyoruz. Mevcut yapıda da alternatif sıkıntısı var. Oliveia için alternatif bulamadık mesela. Cicaldau, o alternatiflerden biri olabilirdi. Tutulur mu derseniz, hiç sanmıyorum. Tutulmalı mı derseniz, ondan yana da ümidi kestim. Gözden uzak kaldı, alakasız bir lige kiralandı. Tutunması zor yani.

Taylan Antalyalı ve Emre Kılınç için de bu söylediklerim geçerli. Yerli olmaları avantajları da, rotasyon içerisinde yer yok. Berkan Kutlu varken, Taylan Antalyalı'ya gerek kalmıyor. Berkan Kutlu da, Taylan Antalyalı'nın çok daha önünde. Emre Kılınç'ın orta sahanın merkezinde oynaması ancak 4-3-3 içerisinde olabiliyor. 4-3-3 oynamıyoruz. Kanat oynarken de, Galatasaray seviyesinde sırıttı. Morutan için yazdığım geçerli, kanat rotasyonu çok dolu. Bu 2 ismin, olası ülke içi transferlerinde takas olarak gitmesini bekliyorum.

2 yorum:

  1. Hocam Eren Aydin'in son durumundan haberiniz var mi bence en az Mostafa Mohammed kadar önemli bir potansiyel yerli de olmasi sebebiyle 3. Forvet olarak degerlendirilebilir bu sene umarim zira sözlesmesi uzatilacakti gecen sene öyle söylenmisti.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İyi bir sezon geçirdi. Kampta bakılır da, ben çok ümitli değilim.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir