14 Haziran 2023 Çarşamba

Gece nöbeti #9; Duván Zapata


Galatasaray'ın olmazsa olmazı Icardi. Takımda tutabilmek adına büyük çaba var. Başarılı olunacağına da inanıyorum. Başarı gelmezse de, Icardi yerine alınacak ismin ayarı o olur. Icardi haricinde de forvet transferi gerekecek. Şu an "forvet rotasyonumuz" yok. Mostafa Mohamed için de Nantes'in opsiyonu kullanmak istediği yazılıyor. Takımda kalsa dahi, 2. forvet olarak ona güvenip, ön eleme maçlarına çıkmam. Icardi süreci de biraz uzayacak gibi görünüyor. Galatasaray'ın bu aralar 2. forvet olarak düşündüğü ismi transfer edip, ön eleme sürecinde elini güçlü kılması gerekiyor.

Icardi, 1. forvetimiz olacak. Tek forvetli düzenimiz var. Yer yer çift forvet oynansa da, 2. forvet olarak düşünülen isim ağırlıklı olarak kenarda olacak. Kenarda bekleyecek forvetin "tecrübeli" olmasını isterim. Baros arkasında bekleyen Nonda'yı düşünün, kafamdaki rotasyon tam olarak bu. Bazı forvetlerin adı geçiyor, maliyetleri çok fazla. Genç, geleceğe dönük bir isim de alınabilir tabi. Benim kafamda olan biraz daha tecrübeli bir forvet.

O forvetten yana kastım da Dzeko gibi bir isim değil. Biraz daha gözden düşmüş, ülke dinamikleriyle yeniden ayaklanabilecek bir isim. Duvan Zapata, menajer önerisi dahilinde listeye girmiş. Fenerbahçe için de adı geçiyordu. Yer yer sakatlık sorunlarıyla uğraşıyor. Bu da gözden düşüp, gündemine girmesine sebep zaten. Geçtiğimiz sezon toplamda 27 maça çıktı, 2 gol 5 asisti var. Yer yer sakatlık dönemleri de oldu ama sahada olduğunda da genelde 11'deydi.

Atalanta'nın kendisinden vazgeçmesi olası. Bonservis beklentisi içerisinde olduklarını düşünmüyorum. Futbolcunun yaşı 32 oldu, sözleşmesinin son yılı. Avrupa'da devam etmek istiyorsa, iyi bir transfer yapabilmek adına son şansı diyelim. Fizik gücü çok yüksek, bitirici, fiziğine orantılı hızlı da bir forvetti. Yaş ve sakatlıklar kaynaklı hız / atletizm düşüyor elbette. Fizik gücünden çok bir şey kaybetti diyemem, hala bu ligin üzerinde. Önemli de bir tecrübesi var. Takımın oyununa da oldukça yatkın.

Verilecek rolü önemsemesine ve maliyetine bakacak bir transfer. Menajer önerisiyle geldiğine göre de, bu şartlar karşılanmış oluyor. Daha iyi bir alternatif çıkabilir elbette. Kampa kadar hala süre var, o zamana kadar en iyi alternatif için hamle yapılır. Ön elemeye, Icardi harici bir forveti de bitirerek girmek zorundayız. Icardi süreci uzayabilir, onu biraz bekleyebiliriz. Ön eleme maçlarına, forvet noktasında elimiz güçlü girmek zorundayız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir