15 Haziran 2023 Perşembe

Görüyoruz ki, potansiyelli genç sana zarar yazmıyor


Mostafa Mohamed'in opsiyonunun kullanılmasını beklemiyordum. Çünkü gidişat o yöndeydi. Takımda kalır üzerinden, ön elemelerde kendisini izleriz diye düşündüm. Icardi konusu muamma, Gomis ayrıldı. Mostafa Mohamed, elde kalan tek forvetti. Kafalardaki forvet rotasyonunun oluşması halinde, rolü 3. forvet olacaktı. Galatasaray'da kalmak istemediği belli bir şey. Bu rolü de kabul etmezdi. Mutsuz bir futbolcuyla devam etmektense, 5.7 milyon avro'luk bonservisin keyfine bakarım.

Büyük para çünkü. Hiç de beklemiyordum, hesapta yoktu. Nantes, kendisi adına felaket bir sezon geçirdi. Mostafa Mohamed, Nantes rotasyonunun en önemli parçalarından biri oldu. Kendisi adına fena geçmemiş bir sezon ama patlama yaptı da diyemem. Patlama yapamaması da, "geri dönecektir" izlenimini oluşturdu. 11 oynadığı maçlar var, ağırlıklı olarak kenardan geldi. Yine de hemen hemen her maç, hatırı sayılır bir süre sahadaydı.

Nantes'in de planlarını bilmiyorum tabi. Kötü geçen sezonun ardından, mutlaka toparlanmak isteyecekler, bunun için de yatırım yapacaklar. Mostafa Mohamed için verdikleri 5.7 milyon avro bence büyük bir rakam. Onu da 1. forvet gibi düşünmediklerine eminim. Başka bir takımla, çok daha yüksek bonservise anlaştılar belki de. Opsiyonu bunun için de kullanmış olabilirler. O kısım bizi ilgilendirmez. 5.7 milyon avro'y bakacağız. Şu dönem, ilaç gibi geldi bu para.

Mostafa Mohamed'in Galatasaray kariyerini özetleyecek olursak, müthiş başlamış ve bizleri gelecek adına ümitlendirmişti. Sonrasında "özel yaşantısı" sarsıldı ve Mısır'dan İstanbul'a geçişi kaldıramadı. Devamında keskin bir düşüş yaşadı. Ertesi sezon da, Galatasaray'ın değişken forvet rotasyonu içerisinde var olmaya çalıştı ama parlayamadı. Çünkü hiçbir forvetin üzerinde ısrarlı durmadık. Bazen Diagne, bazen Halil Dervişoğlu, bazen Mostafa Mohamed oynadı. Galatasaray'a transferi de gönülsüzdü, aklında hep Fransa Ligi vardı. Fırsat buldu ve gitti. Fenerbahçe deplasmanının hatırı var elbette, yolu açık olsun.

Görüyoruz ki, potansiyelli genç sana zarar yazmıyor. Bu "doğru transfer" politikasıdır. Mostafa Mohamed, Galatasaray adına bir yatırımdı. 1.5 sezon kiralanmasının ardından bonservisinin ödenecek olması da başarıydı. Futbolcunun maaşı da düşüktü ayrıca. Böyle olunca, elden çıkartmak kolay oluyor. Belli bir potansiyel var, herkes bunu görüyor. Galatasaray'a geldiği dönemde de, Ligue 1 takımlarının ilgisinden söz ediliyordu. Bu politikadan devam etmek gerekiyor. Allah "sakatlık" vermedikçe zarar etmiyorsunuz.

12 yorum:

  1. (Emre)
    Genc ve potansiyelli isimlerden zarar etmeyi beceren yønetici hic yønetici olmasin bir zahmet. Diger kiralik giden isimlerden de kazancli ciksak guzel olur.

    Ayrica su Halil Dervisoglu bugun iyi bir altnernatif olurdu. Bu kadroda bu oyunumuzla is yapardi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Olabilirdi, şu an oynadığımız oyunun tarzı da Dervişoğlu'na uygun. Denenir mi bilmiyorum ama geçen sezonu neredeyse 0 geçti.

      Sil
  2. Tam kafamdakileri yazmissin yine sadece sunu eklemek istiyorum Mostafa mental anlamda cok zayif bir Kerem bile degil kafa olarak Kerem de düstü ama ayaga kalkti mesela.
    Mostafa savasci degil baskiyi da kaldiramiyor, ilk geldigi zaman garic hicbir zaman kendini kanitlamaya da calismadi vazgecti, zaten orada da bu forma logosunu giymeme olaylarindan dolayi bunalimlara girmisti kisacasi su anki takima gelmesini zaten istemem bu kafadaki adamlar bizi geriye goturur.
    Ama elde edilen 6 milyon Euro ile Dembeleyi ya da Zapatayi bitirebilirz ikisi de net oyuncu bize net oyuncu lazim, bu sene Fenerbahce ile aramizdaki fark buydu zaten.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mısır 'dan geç çıktı, kendini mental olarak hiç geliştirememiş. Doğal görüyorum..

      Sil
    2. Zaniolo icin uyumsuz psikolojik sorunlari var seklinde haberler yapiliyordu hem yerel hem yabanci basinda ama Zaniolo'nun son aciklamasi gayet netti "hocanin kazanan takimi bozmamasini naliyorum ama cok calisip sirami bekledim siranin vana gelecegini biliyordum" demesi sorunlu dedikleri oyuncunun bile Mostafa'nin fersah fersah önünde oldugunu gösteriyor hem de Mostafa'dan cok daha buyuk bir söhret ve potansiyeli yöneterek.
      Dedigine aynen katiliyorum zaten o topraklardan bu sekilde saglam sinirlere sahip oyuncu pek yok belki Salah o da zaten disarda yetisme.

      Sil
    3. Alakası yok. İletişimin değerli. Futbolcuya doğru yaklaşınca, gerisi geliyor.

      Sil
  3. türkiye'yi sevmeyen tek müslüman futbolcu olarak tarihe geçti bu da.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mısırlılar pek sevmez burayı :(

      Sil
    2. Evet Misirla tarihin tozlu raflarindan gelen sorunlar var, gelirken de karsi cikanlar zorluk cikaranlar olmustu, hatta söyle diyeyim Mostafa cok sansliydi ki Galatasaray onu vitrine cikardi mukemmel bir gecis yapti aslinda com da cabalamadan.
      Bizim icin de iyi oldu hem zarar etmedik, hem denedik aklimizda kalmadi hem de Avrupa'ya bir oyuncu daha sattik bence gayet iyi is oldu.

      Sil
    3. Zarar etmedin, beklediğini alamamış olsan da. Bu da doğru transfer tarzından.

      Sil
    4. ahmed hassan kaç sezon oynadı ya.. el saka vardı. bu sezon alanyaspor'da da vardı bi tane.

      Sil
    5. O günün Mısır ile ilişkileri ile bugün bir degil ama

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir