17 Haziran 2023 Cumartesi

Letonya karşısında alınabilecek en şanslı galibiyeti alıyoruz


Bir teknik direktörle "ayrılmayı" kafaya koyduysanız, önünüze kısa hedefler koyup, "kayıp yaşarsak ayrılırız" üzerinden hareket etmemelisiniz. O ayrılık elinde sonunda yaşanacak çünkü. Siz ise kaybettiğiniz zamanla kalacaksınız. Galler karşısında kazanıp, 5 puanlık fark yakalanabilir. Bu demek değil ki, Kuntz başarılıdır. Torrent'ten bu yana gördüğüm en etkisiz teknik direktör performansı. Ayrılık için çok bile zaman kaybedildi. Letonya karşısında alınabilecek en şanslı galibiyeti alıyoruz. Oyun olarak zerre hak etmedik. Rakibin az daha yetenekli hücumcuları olsa, bence mağlubiyet de hak edildi. Verdiğin pozisyonlar ortada. 10 kişi kalıyor rakip, son dakikada 2-2'ye maç geliyor. Maçı hemen sonrasında 3-2'ye çevirebilmen bambaşka hikaye. Barış Alper Yılmaz, oyuna girdikten sonra öyle hareketlilik getirdi ki, sadece yaptığı koşular dahi rakibi kilitledi. Maçın geneline bakınca, Kerem Aktürkoğlu / Ferdi Kadıoğlu kanadında etkili olabiliyorsun. Hakan Çalhanoğlu, Inter'deki o derin oyun kurucu rolünde müthiş katkı veriyor. Dahası yok ama. Umut Nayır'ın bu seviyede işi yok. Kerem Aktürkoğlu, Icardi'yi sahada arayıp, alıştığı pasları atarken, Umut Nayır gerçeğiyle karşılaştı. Arda Güler yok, Cengiz Ünder golde güzel bitirdi ama maçın genelinde o da yok. Oyunculara da fatura kesmiyorum, bu kaliteli hücumculardan bir arada katkı alınacak bir taktik dokunuşu göremiyoruz. Daha istikrarlı ve iyi oynamalıyız derken, Kuntz ile bu başarılamaz. Letonya'nın ne oynayacağı belli, çalışmamışsın bile. Uzun toplar atacaklar bol bol ki öyle de yaptılar. Seni hava toplarında ezdiler. Önlem dahi almamışsın.

4 yorum:

  1. Net forvet olarak rotasyon Umut Bozok > Barış Alper > Umut Nayir bu şekilde olmalı. Abdülkerim için de sonunda dedik hoca takım seçemiyor ne yazık ki. Bu denli yetenekli bir jenerasyon yakalanmış bu hoca ile bunu heba ediyoruz. Fatih Terim için tam zamanıdır. Bu kadroyu en iyi kullanabilecek kişi kendisidir. Okan Hoca şu milli takımda olsa da muazzam işler yapar diye düşünüyorum doğrusu. 2 2 daha dört artık Türk futbolu yıkılıyor. Heyecan aramamamız gerekiyor. Tarihimizin belkide en potansiyelli oyuncuları var elimizde. Bunları heba etmemeliyiz. Ben bunları söylerken birileri diyecektir Fatih Terim mi kurtarıcı diye. Aynı kadro Şenol Güneşe de verildi gördük olanları. Ama birçok oyuncu gelişimlerini tamamladı artık benim diyorlar. Şimdi bizim öz evlat hocalarımızın zamanıdır. Forvet konusunda elimizde forvet olmayışı çok kötü ama orayı Umut Bozok ile kapat arkasından da Barışı yaz yada barış ile başla Oyun içinde birçok yere kaydırabileceğin bir oyuncu. Fenerbahçe maçında adam Mertens oldu gördük bunu. Bu maçları Kuntz izlemiyor mu? Cengize dakikalarca sabrettik gol attı diyenler olacak. Sahada X bir isim olsaydı zaten sağ kanatta biraz daha işlek olurduk. Tek kanattan üretmeye çalıştık, yırtındık. Kerem Ferdi uyumu muazzam oldu. Senkronu yakaladılar sanki daha da iyisi olabilir. Ama sağ tarafta çok savruk bir Cengiz var. İstikrarsız bir oyuncu diyorum artık ona. Keşke Okan hocanın eline 1 sene verseler. Oyun aklını biraz daha geliştirse muazzam bir yetenek. Oyun aklı eksi yazıyor ama. Sadece sol ayağı güçlü bir oyuncu. Başka hiç bir opsiyonu yok defansif aksiyonu da yok. Arda’ya da iyi sabrettik bence hala bu seviyenin oyuncusu değil. Alternatif niteliğinde. Letonya karşısında seviyeni gösteremeyeceksen, ipi eline alamayacaksan bunları söyleriz. Letonya bizim rakibimiz değil arkadaşlar. Biz Letonya rakip gördüğümüz sürece sorun var demektir. Galler bizim rakibimiz olmamalı. Servet Çetin, Emre Aşık stoper tandeminden iş nerelere geldi. Ama gel gör ki o beğenilmeyen tandemde rakibimiz Almanya, Hırvatistan, Çek Cumhuriyetiydi. Artık bizim bunları konuşuyor olmamız gerekiyor. Ait olduğumuz yere dönmemiz gerekiyor. Elimizde cevher var işleyemiyoruz. Takım seçimine bakıyorum Eren Elmalı kenarda Kazımcan Yok. İsmail Yüksek kenarda Berkan Kutlu yok. Bunlar adil kadro seçimleri mi? Abdülkerim dün akşam ilk maçına çıkması adil bir seçim mi. Mert Gönok kalede 11 oynuyor olması adil bir seçim mi ?
    Kuntz ile en kısa sürede yollar ayrılmalı aksi halde bir turnuva daha kaçacak.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umut Bozok da rotasyon içinde yer alabilirdi ama Barış Alper Yılmaz etkisini ben göz ardı edemem.

      Sil
  2. 90 dünya kupası elemelerinden beri milli takımı takip ediyorum. Biz hep kadro kalitemizin altında oyunlar oynuyoruz. Teknik direktörle ilgili bir şey değil bu. Kuntz a zaman verilmeli. Başarılı olacağına inanıyorum. Diyecek sin ki 2002 ve 2008 deki yarı finaller neydi o zaman? 2002 de avrupa takımıyla oynamadık. 2008 de kuş taşa çarptı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 2002'de Avrupa takımıyla oynamadın da, Fransa'ya ben mi dedim Senegal'e elen diye :) 2008'de gayet büyük başarıdır.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir