18 Haziran 2023 Pazar

Rashica'yi keşke ön elemeler öncesi bitirebilsek de, ezberi bozmasak


Rashica'nın transfer süreci de uzayacak gibi duruyor. Rashica'nın Norwich City'de devam etme ihtimali yok. Yine de, Galatasaray dışında da talipleri oluyor. İyi bir sezon geçirdi çünkü. Türkiye içerisinden dahi bu işi bozma adına teklif yapan takımlar çıkmıştır. Her zaman olduğu gibi o da. Haliyle de, Rashica için bonservis beklentisi artıyor. 10 milyon avro'yu bugün versen transferi bitirirsin de, Erden Timur'un "bu transfer doğru rakama bitmeli" sözü önemli. Bu transfer için olmadık rakama çıktığın an, Rashica'dan kaynaklı hayal kırıklığı yaşaman olası. Bence de doğru rakama bitmeli. Gerekirse de Rashica için beklersin. Takım içinde önemi var. Rashica'nın 11'e dahil olmasıyla birlikte saha içindeki dengeyi ve senkronu yakalamıştık. Transfer stratejimizi de konuşmalı. Zaniolo kaldı diye düşünürsek, yeni sezonda sağ kanatta o oynayacaktır. İyi de bir 10 numara bakılıyor çünkü, oraya da transfer yapılacak. Rashica da rotasyon içerisinde değerli parçalardan biri olacak. Böyle düşününce, transferi için "olacaksa doğru rakamlarla" söylemi mantıklı oluyor. Olmazsa olmaz gibi görmüyorsun çünkü. Hatta Ziyech misali daha büyük alternatifleri de konuşuyorsun. Orta sahada çift 6 ile oynama planı yaparken, hücumu olabildiğince kaliteli kılma düşüncesi var gibi. Rashica'nın kalmasını istiyor ve bekliyorum. Gün sonunda bu iş bizim istediğimiz şartlarda biter. Keşke ön eleme süreci öncesi bitse. O maçlarda da eli çok güçlü kılardı. Uyum sorunu gibi sıkıntılar yaşamayacaksın çünkü. Ezberin ile o maçları geçeceksin.

9 yorum:

  1. Orta sahayı çift 6 kurgularsan hücumu sadece kanatlara yıkmak zorunda kalırsın. Şimdi Olivera ya rağmen Orta saha hücuma yeterli katkı veremiyor durumda bir de çift 6 li formasyonda kanatları kapatan rakiplere karşı işimiz zor olur. Torreira parades orta sahası bile yaratıcı olmaktan uzak kalacaktır.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Forvetin arkası ya da forvetler de var. Neden kanatlara yıkasın ki sadece. Galatasaray zaten daha direkt bir oyun oynuyor.

      Sil
    2. Konuşulan 6-8 numara da Paredes gibi isimler. Top tekniği belki Oliveira'nın da ötesinde.

      Sil
  2. İki diziliş oynayabilmeliyiz. Taktik esneklik iyidir. Oliviera ve Mitdtjo iyi oyuncular ama bir üst seviye için değil

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 4-2-3-1 ve 4-2-4 arasında gittik geldik geçen sezon. Bu devam eder.

      Sil
  3. Zalino gidecek ise kesinlikle almalıyız.Takıma uyumu ve performansı üst düzeyde bir oyuncu.

    YanıtlaSil
  4. ziyech falan istiyor herkes. 1 kişi de alalım 4 sene sağ kanadı bu adama emanet edelim demiyor çok ilginç.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ziyech, üst düzey isim. O açıdan bakılıyor olabilir.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir