18 Haziran 2023 Pazar

Gece nöbeti #12; Angeliño


Galatasaray'ın sol bek transfer gündeminin 1 numarası diye biliyorum. 1 numarası ve doğal olarak en zoru diye de ekleyelim. Hoffenheim, satın alma opsiyonunu kullanmadı ve futbolcu Leipzig'e geri döndü. Leipzig'de devam etmeyecek gibi görünse de, yüklü bir bonservis beklentileri var. 20 milyon avro istediler diye yazılıyordu. Hoffenheim'ın da satın alma opsiyonu 20 milyon avro'ydu. Galatasaray, sol bek ihtiyacını acil tutuyor gibi ve kampa kadar yetiştirmek istiyor.

Angelino'nun transferi ise bir süreç. İstedikleri bonservisi vermemiz imkansız. Hatta indirim yapsalar dahi, şartları karşılayabileceğimizi pek sanmıyorum. Transferin oluru var tabi. Süreç uzarsa ihtimal oluşur. Ağustos ayına sarkabilecek transfer. Takımda düşünmüyorlar çünkü. Bu parayı veren kimse çıkmadığı an "kiralık" durumu konuşulur. Hoffenheim'a da Ağustos ayında kiralanmıştı. Galatasaray bekler mi dersek pek sanmıyorum. Sol bek için hamlenin acil durumu var.

Angelino, tam bir 3'lü savunma beki aslında. Hücum yönü üst düzey, savunma kısmı ise sorunlu. Ama hücum yönü gerçekten de üst düzey. Muazzam bir teknik seviyesi ve orta kalitesi var. Geçen sezonu toplamda 12 asistle bitirdi. Oynadığı tüm takımlarda da asist seviyesi bu düzeyde. Icardi gibi bir forvetinizin olduğu ortamda, burada da en az 12 asist yapacaktır. Bu hücum gücünü de taşırdım, çünkü fark yaratacak.

Kerem Aktürkoğlu da çok fazla geriye dönmüyor diye düşünürken, Angelino ile birlikte o sol kanat işin savunma tarafında elbette sorun yaşar. Orta sahanın merkezine Oliveira yerine McKeinne ya da Paredes gibi bir hamle yaparsanız, sol kanadın o savunma sıkıntısını biraz olsun dengelersiniz. Çift 6'yla oynayacağız gibi görünüyor. Bu yüzden de Angelino'nun savunma tarafını düşünmüyorum. Hücumda yaratacağı fark senin en önemli kozlarından olurdu. Icardi'nin de takımda kalacağını düşünürsek.

3'lü savunma oynayacağımızı düşünmüyorum. Oynasak, muazzam bir opsiyon olurdu. Kariyerinin son bölümünde ağırlıklı olarak 3'lü savunmaların beki. Geçen sezonu bütünü ile öyle geçti. Hoffenheim adına iyi bir sezon olmasa da, Angelino ayakta kalan ve katkı veren isimlerdendi. Opsiyonunun karşılanmama nedenini bilmiyorum yine de. Futbolcunun da yaşı henüz 26. Manchester City'den Leipzig'e derken, en son Hoffenheim. Giderek de düşüyor. Savunma kısmını dengeleyemeyince doğal tablo.

2 yorum:

  1. Gelmesi şu şartlarda çok zor acil solbek ihtiyacımız var tavares bir opsiyon olabilir mi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tavares, alınabilecek en iyi isim. Adı nasıl bizimle anılıyor onu da bilmiyorum :) Atletizm ve temposu üst düzey.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir