17 Haziran 2023 Cumartesi

Umut Nayır'a kalıyorsun da, bence kalmamalısın


Umut Nayır'ı Galatasaray'a forvet alternatifi olarak düşünenler vardı. Ümraniyespor performansı, Galatasaray için ölçü olamazdı. Maalesef bu seviyelerin forveti değil. Milli Takım performansıyla da bunu gösterdi. Potansiyel başka bir şey. Bazı futbolcuların geç olgunlaşması tamam da, Umut Nayır bu seviyede değil. Milli Takım'ın forvet rotasyonu ciddi anlamda sorunlu. Enes Ünal'ın bu denli çıkış yaptıktan sonra yaşadığı sakatlık talihsiz. Onun alternatifi Cenk Tosun, o da sakat ve belli bir yaş haddi var. Bu 2 isim olmayınca, Umut Nayır'a kalıyorsun da, bence kalmamalısın. Barış Alper Yılmaz'ın Galatasaray performansı bence yeterince ölçüydü. Forvet ya da kanat fark etmeden, müthiş performans verdi. Hatta forvet arkasında, 2. forvet gibi oynarken de. Letonya karşısında da gördük, koşuları ile tüm rakip savunmayı kilitledi ve hücumun bu sayede hareketlendi. Barış Alper Yılmaz gibi bir hamlen olmasa, bu maçı kazanabilme şansın yoktu. İlk 11 başlasa, bence iş daha erken de biterdi. Kerem Aktürkoğlu, doğru pası atsa da, Umut Nayır'ın bunu görmesi imkansız. Barış Alper Yılmaz'ın ön alan baskısı ve koşuları değerli. Rakip bütünü ile fizikli, mücadele ile ayaktalar. Umut Nayır, rakip savunma arasında ezilirken, Barış Alper Yılmaz yıkarak geçti. Sana hareketlilik lazımdı, bunu sağlayacaktı. Çok büyük bir Okan Hoca dokunuşu. Karar mekanizmasının da her geçen gün yükseldiğini görmek mutlu ediyor. Galatasaray adına çok büyük bir kazanım. Yerli "Adama Traore" diyorlar da, karar mekanizması onun önüne geçer diye düşünüyorum. Bu tarz dokunuşları x yapınca ooo diyenler, Okan Hoca'nın da hakkını versin.

4 yorum:

  1. Barış'ın bu yazı iyi geçirmesi lazım. Final paslarında neyi nasıl yapması gerektiği ile ilgili çok çalışması buna kafa yorması şart. Videolar izlesin, kedi yaptığı hataları izlesin ezberlesin ve kendini şartlasın. Bu eşiği aşarsa gideceği yerin limiti yok. Eşsiz bir fizik, atletizm, gücü var. Yeteneği var driplingi iyi. Ama işte bu oyun zeka oyunu, alan oyunu, spacing oyunu. Bunlar öğrenilebilir şeyler. Bugün Sinan Yılmaz'ın twitlerinde gördüm Belhanda analizini. Nasıl bir spacing bilgisi olduğunu resimlerle anlatmış. Kendini boşa çıkartması, top alması, topla ani dönüp dikine alan katetmesi ve en doğru yerde pası vermesi... Bu sayede fark yarattı. Oysa Barış da daha çoğu var. ama bu işleri öğrenmesi şart.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Geçen sezonun hazırlık kampını iyi geçti, bu kampı da geçer. Çalışkan oyuncu, eksiklerinin üzerine gidiyor. Günümüzde de fizik kalite çok daha değerli.

      Sil
  2. Avrupa maçlarından çok iş yapar. Hız ve fizik iyi. Bitiricilik ve karar verme sorununu da hallederse avrupada büyük liglere gider.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Avrupa maçlarında alanı bol bulacak. Bitiricilik ve karar alma mekanizması tecrübe arttıkça gelişir.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir