13 Temmuz 2023 Perşembe

Alexis Sánchez & Galatasaray, geçtiğimiz yaz o uçağın içinde olabilirdi


Torreira / Mertens uçağı bizleri çok heyecanlandırmıştı. O uçağın içinde Alexis Sanchez de olabilirdi. Transferi için çok uğraşıldı, Hakan Çalhanoğlu'na kadar herkes işin içindeydi ama bizi tercih etmedi. Avrupa kupalarında yer almamamız, aldığı karardaki etkendi. Marsilya yolunu tuttu, Şampiyonlar Ligi oynadı ve kendisi adına da iyi bir sezon geçirdi. Geçtiğimiz sezon 44 maça çıkıp, 18 golü var. Ağırlıklı olarak forvet oynadı. Yaşı 34 ama kimse "eyt" esprilerine başlamasın.

Tempoyu, hareketliliği, ön alandaki çalışkanlığını koruyor. Oyun aklı üst seviyede, çok teknik bir futbolcu. Hücum için de büyük bir joker. Son dönemde 9 numara gibi oynasa da, forvetin arkası ya da her 2 kanatta da benzer etkiyi gösteriyor. Tudor, taktik olarak esnek bir teknik adamdı. 3'lü savunma temelli kurguları seviyor. Alexis Sanchez'den hiç vazgeçmedi ve forvet olarak kullandı. Yer yer de forvet arkası kullandı. 3-4-2-1 ağırlıklı oynarken, o öndeki 3'lünün vazgeçilmez ismiydi.

Yaş haddine takılmam, futbolcunun seviyesi ve fizik durumu hala iyi seviyede. Hem de Şampiyonlar Ligi seviyesi adına. Ligimiz için zaten uç noktalarda. Yeni sezonda da 4-2-3-1 / 4-2-4 temelliyiz. Forvetin arkasında oynayacak ismin de ön alandaki çalışkanlığı, prese yatkınlığı, 2. forvet özelliğini önemsiyoruz. Alexis Sanchez, hem oyun kurucu, hem de forvet özelliğini beraberinde barındırıyor. Net bir 2. forvet diyelim. Bol rotasyon yapacağız zaten, onun joker yapısı da çok iş görür.

Yer yer kenara da gelir, oyun içi hamleye dönüşür. Mertens'i biraz taca çıkarır bu hamle ama Alexis'in de mevcut seviyesi çok yukarıda. Geçtiğimiz sezon da bu futbolcular birlikte isteniyordu sonuçta. Erden Timur'un içinde kalan ukdelerden biri diyelim. Forvete alternatif üretmek isterken, adı anılan en iddialı isim. Bakambu bambaşka bir profil, Alexis Sanchez daha da başka. Maliyeti olacaktır, isminin ağırlığı var. Kaliteyi daha da yükseltmek için düşünülecektir.

4 yorum:

  1. Alexis'in kariyerine baktığında gittiği bütün takımlarda ve liglerde sürekli oynamış. Sakatlık problemi olmayan, sürekli sahada olan ve oyunun içinde olan bir oyuncu. İyi bir profesyonel. Ben çok isterim. Martens'le birlikte dönüşümlü oynarlar çok da iyi olur. İkisini de ekonomik kullandığımız için çok da iyi verim alırız. Zaten teknik yeteneklerini sen yazmışsın tekrara gerek yok.Büyük topçudur. Maç alan bir oyuncudur. Skorerdir. Bize cuk oturur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Burada da oynar, yazarsın forvetin arkasına ya da 2. forvet gibi.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir