12 Temmuz 2023 Çarşamba

Halil Dervişoğlu & Galatasaray, geçen tüm yıllara rağmen yeteneğine inanıyorum


Transferin akıbeti ile alakalı net bir bilgim yok. Beşiktaş'la bir süredir görüşüyordu, anlaşma tamamlanır diye bekliyorduk. Konuşulan maddi şartlara bakınca da, makul bir hamle gibi geliyordu. Şenol Güneş, çalıştığı futbolculara çok odaklı, transferlerini istiyor. Halil Dervişoğlu'nu da ayağa kaldırabileceğini düşünüyordum. Maddi olarak bakınca, denenebilir risk. Bunu görünce de, keşke biz bu topa girseydik diyordum. Son haberlere bakılınca, bu topa girdik gibi görünüyor.

Olsa da olur, olmasa da transferi. Gerçekleşirse mutlu olurum, Yeteneğine, geçen tüm yıllara rağmen inanan biriyim. Galatasaray'a ilk kiralanma döneminde de, sezonun son virajında ciddi anlamda etkili olmuştu. Ertesi sezon kiralandığında ise, o etkiyi gösteremedi. Gerçi kim gösterebildi ki diyebiliriz, tek tük isimler. Sürekli bir forvet sirkülasyonu vardı, istikrar gösterilmedi. Bu da forvet rotasyonunda yer alan herkesin gelişimine engeldi.

Halil Dervişoğlu ne derece forvet, bence bu da tartışılmalı. Tek forvetli düzen onun adına zor. 2. forvet ya da forvet arkası gibi oynamalı. O zaman rahat ediyor. Pas aksiyonuna girmeyi sever, oyun aklı ve görüşü vardır. Onu özel kılan ise dripling özelliği ve top sürmesi. Fizik olarak güçlü bir futbolcu olmasa da, topla çıkarken onu durdurmak zor. Açıyı müthiş ayarlıyor, hamle yapamıyorsun. Bitiriciliği düşük, istikrarı da sallanıyor. 

Gelişmek zorunda. İstikrar da en önemli sınavı. 23 yaşında ve hala potansiyel olduğuna inanıyorum. Geçen sezonu kendi adına boş geçti mesela. Öncesinde ise bonservisini almak çok zordu. Bugüne bakınca, kulübü bedelsiz şekilde sana bırakmaya hazır. Sonraki satıştan pay karşılığı bu transferin ihtimali oluşuyor. Bu işe girişilir yani. Galatasaray'da da başarılı olabileceğini düşünüyorum. İyi bir takımın içine girecek. Forvet rotasyonunu da yerli bir isimle tamamlama ihtimali oluşuyor. Galatasaray bu işe girerse, futbolcunun da Beşiktaş'tan cayması kadar doğal bir şey yok.

19 yorum:

  1. 10/6 ile oynasa milli takım için de bir kazanç olacaktır. Mertens den öğrenecek çok şeyi var. Kafasız savruk bir adam da değil mücadelesini sonuna kadar verir forma aldığında değerini de bilir. Bilekleri esnek bir forvet daha ne olsun 4-4-2 döndüğün anda sür sahaya hem yerli adına muazzam bir rotasyon hemde yaş itibari ile bir kazanım. Transferi olursa eksi hiç bir konu yok.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Galatasaray için de kazanç olacak, net bir yerli alternatife dönüşebilir. Tutmazsa da zararsız.

      Sil
  2. 1 2 milyon eurolari kimlere vermedikki, Kaan bile 3 e geldi, rakibimiz alacağına biz alalım 10 m euro değil sonucta

    YanıtlaSil
  3. Bence bize yanlis zamanda gelmisti hem de halen bizde oynamak.istedigini dusunuyorum sahsen BJK yerine bizi sececektir eger biz de ciddiysek ilgimizde.
    Cok da hirsli oyuncudur ben de katiliyorum o yoruma zaten tek sorunu bitiriciligi ki bizim takimda onu yapacak cok kisi var artik yerli kontenjanindan is görsün yeter keske gelse.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 1.2 milyon Euro isteyecekse Beşiktaş’a gitmesi çok hayırlı. Ama 600 700 bin Euro civarında bitecekse senelik maliyeti kesinlikle gelmeli.

      Sil
    2. Gedson olayi halen aklimizda abi ben Besiktas almasin diye de alinmasini istiyorum cunku stratejik olarak da Tayfur Bingol seviyesine dusuruyorsun rakibini.
      Halil Dervisoglu Besiktas'a neden gelmeli analizlerini takip edersen ne kadar stratejik oldugunu cok detayli anlatiyorlar yerli kuralina gore Besiktasi taca atiyorsun Halil'i alinca.

      Sil
    3. Şu an düzeni olan, iyi bir takıma gelecek. O da oyun aklı olan, sağlam altyapılı oyuncu. Etki gösterecektir.

      Sil
  4. umarım gelmez. yeteneğine ihanet eden biri. yayacağı negatif enerji çok zararlı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O enerji söylemi çok var da, kötü yapı içinde herkesin enerjisi düşüktü.

      Sil
  5. Mantıklı bir transfer.Maliyeti düşük ve denenebilir. Çok iyi takımda iyi iş yapar.

    YanıtlaSil
  6. Halil gelebilir de asıl düşündüren Bakambu. Bursa'da bile beğenmezdim istatistiği iyi ama seyredince ikna etmiyor insanı. Icardi olmasa yine çok zorlanacagiz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bursa'da bile beğenmediğin adam, 40 milyon avroluk futbolcu oldu :) İnsanı değil, seni ikna etmiyor. Futbolcuyu izleyenler ikna halde :(

      Sil
  7. İnşallah iyi oynar. Hepimiz Galatasaraylıyız.

    YanıtlaSil
  8. Halil'in gelmesini isterim ama BaY'in onunu kesmez mi Hocam senin yorumun nedir bu konuda merak ediyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beşiktaş'a gitti gibi göründüğünden, konuşmamıza gerek kalmadı gibi :)

      Sil
    2. Haklisin bence bitiricilik sorunlari büyüktü ustune gecen sene hic oynanamis bir oyuncu BAY'in da zamanindan calabilirdi iyi oldu.
      Transfer isinde de Halil'den anlaşma sonrası BJK tekrar indirim istemis kendisi kabul etmemiş menajeri bize önermiş, biz de bonservis ve maaş bildirip, bunun üstü olmaz demişiz BJK de tekrar ilk anlaşma parasını verip indirimsiz almak zorunda kalmis cünjü yerli anlaminda ihtoyaclari vardi bununla birlikte 8+3 artik degismez gibi.

      Sil
    3. Sonra iş döndü yine bize :) Müthiş.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir