11 Temmuz 2023 Salı

Angeliño Galatasaray'da


İlk gündeme geldiğinde, Leipzig'in istediği rakam 20 milyon avro'ydu. Hoffenheim'a kiralanırken, opsiyon rakamı buydu. Galatasaray, bu transferi gerçekleştirmek istediğinde de, 20 milyon avro'dan aşağı düşmüyorlardı. Doğal olarak pazarlıklar uzun sürdü. Başka alternatifleri de konuştuk, sol bek için kabarık bir liste vardı ama 1 numara da Angelino'ydu. 1 numaran olan ismi, olabilecek en makul şartlarda transfer etmek büyük olaydır. 

2 milyon avro kiralama ücreti, 6 milyon avro da opsiyon. Bu opsiyonun, belli şartlar devreye girdiğinde gerçekleşeceği yazılıyor. Seferovic gibi, maç oynama şartına bağlıdır. Bu transferi kiralık olarak gerçekleştirmenin önemi şu. 8 milyon avro bir anda çıkmıyor cebinizden. Icardi başta olmak üzere, bonservisiyle gerçekleşecek başka transferler de var. Bu parayı bir anda cebinizden çıkartmayarak, bugünlerde gerçekleştireceğiniz diğer transferler için elinizi rahatlatıyorsunuz.

20 milyon avro neresi, 8 milyon avro neresi. Üstelik kiralık olarak, kısa vadede cebinizden büyük para çıkartmayarak. Fenerbahçe, Oosterwolde için bu rakamı verdi. Sen ise o rakama Angelino'yu çekiyorsun. 26 yaşında henüz, bu detayı da atlamayalım. Angelino'nun kendi kalitesine ulaşıp, yaşayacağı 2 iyi sezonun ardından, sonraki transferi de olası. Bu adamın zirvesi Manchester City'ydi. Sonrasında Leipzig'e büyük bir transfer gerçekleştirdi. Bu 2 takımın üstünden çok uzun yıllar geçmedi.

Hücum kalitesi ile Manchester City gibi en zirvedeki takımların seviyesinde. Onu düşüren noktası savunma. O kadar çok bindiriyor ki, önünde oynayan kanat oyuncusunun o denli hücum aksiyonu olmayabiliyor. Kusursuz bir orta kalitesi var ve açı tanımıyor. Rakip yarı sahasına geçtiği an, her noktadan iyi ortalar kesebiliyor. Erken orta dediğimiz olayın en iyilerinden. Forvetin de Icardi iken, asist rekoru bekliyorum. Türk futbol tarihinin gördüğü en teknik beklerden biri olacak.

Genellikle 3'lü savunmalarda kullanıldı, çünkü savunması problemli. O kadar çok gidiyor ki, arkasını doldurman lazım. 4'lü savunmada problemi, Premier Lig ve Bundesliga'da yaşadı tabi. Türkiye Ligi'nde asla sorun yaşamaz ama Avrupa arenasında önlem almak gerekebilir. Paredes ya da muadili bir orta saha transferi de bu noktada önem kazanır. Angelino'nun önündeki isim Kerem Aktürkoğlu olacağından, o sol çizgiyi kapatabilmek gerekir. 8 numaraya yapılacak transfer daha da önem kazandı.

14 yorum:

  1. Icardi transferinden sonra en çok kerem adına sevinmiştim. Çünkü kerem icardiyle daha da yükseldi. Angelinoya da ayrı bir hayranlık duyuyorum mükemmel bir transfer. Savunmasına vs bişey demem ama keremin icardi ile sağladığı uyumu angelino ile de sağlaması lazım. Birbirlerinden rol kapma sıkıntısı yaşanmaz inşallah. Kerem genelde aldığı topla içe kateden kanat oyuncusu. İkisi uyum sağlarsa, çizgiden katedip kaleye gidilir hücum etkinliğimiz daha da artar. Belki uzaktan muz ortalar daha çok denenir. Ama uyum olmazsa bence birbirlerini de düşürebilirler oyundan. Kerem çok kilit oyuncu oldu icardi ve angelino transferlerinden sonra. Yerli ve alternatifi olmadığından sakatlanırsa büyük sorun yaşanabilir. Ayrıca Sağda rashica boey ne kadar sağlamsa solda kerem angelino hücumu şl seviyesinde iken savunması sos verebilir. Bu paraya bu işi bitirebilmek muaazzam iş. Helal olsun. Bu adamı 2 seneye 20-30m bandında çok rahat gönderebilirsin. Yapılan transferler hep nokta atışı. 44 yaşındayım yönetimin transfer konusunda taraftara bu kadar güven verdiği başka bir dönem hatırlamıyorum.
    Chemsjheer

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Angelino da akıl katınca, bu durum mutlaka Kerem Aktürkoğlu'nun hücum kalitesine yansıyacak. Çok haklısın yazdığında.

      Sil
  2. Savunmasindaki kusurlar ya da 3lüye daha uygun oluşu gibi yorumlarin hepsi ilk 5 lig icin gecerli bahaneler Angelino icin zira bizim ligimiz ilk 10'da bile degil.
    Nasil Icardi kamp yemeden sezon ortasinda gelip leblebi gibi gol atti Angelino da öyle asist yapar, ligde 9 asist Avrupada en az 3 4 asist bekliyorum.
    Sadece Kazimcan'a orta acmayi ogretse parasini cikartir müthis transfer, umarim konusuldugu gibi Bakambu da olur o da cok iyi secim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Savunmasındaki kusurlar, hücuma aşırı odaklı olması kaynaklı. Onun da telafisi var.

      Sil
  3. Yönetime sallayanlar utansın:) 20 milyon nerde 2+6 nerede. Arada 12 milyon fark var.

    YanıtlaSil
  4. Muazzam bir iş. Bitirilen rakamlara bakınca daha da muazzam. Nazar değmesin diyorum. Camiamızın kendi evlatlarını yeme hastalığı hortlamazsa büyük bir Galatasaraylı'nın saha dışında da doğuşuna tanıklık ediyoruz. Erden Timur Galatasaray'ın geleceğinde çok önemli görevler alacak ve büyük işler yapacak biri artık! Yaşı genç, temiz yürekli ve harbi Galatasaraylı. Galatasaray saha içine bir evladını yerleştirdi. Fatih Hocamızın bıraktığı bayrağı içimiz ferah bir şekilde Okan hocamız aldı inşallah daha uzun yıllar hizmet edecek. Ama saha dışında da bir başka İmparator yetişiyor. Ben 43 yaşında bir Galatasaraylı olarak gelecek Avrupa Kupasının kokusunu şimdiden almaya başladım. Aslanın dişine artık kan değmiştir beyler bayanlar!. İşte Vizyon budur. Galatasaray şanı, şöhreti için oynar. Ortada şan, şöhret ve zafer yoksa biz de yokuz. Kendi tarihine, harsına, örfüne uygun büyüklükte insanlar nihayet iş başındadır. Avrupa seferi start almıştır. Herkes kemerlerini bağlasın. Bundan 23 sene önce 20 yaşında bir genç cimbomlu olarak Kopenhag'daydım. Allah bana nasip etsin bu sefer kendi evladımla birlikte Avrupa semalarında bir başka zafer için gideceğiz . Artık buna daha çok inanıyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Erden Timur, hepimizin adına şans. Geleceğe umutla bakma sebebi. Söylediğin gibi, camia içinde onu yiyenler çıkmazsa, önümüz açık.

      Sil
  5. keşke bu da arjantinli olsaydı icardi ve paredes ile beraber tam tango yapardık :D şaka bi yana angelino piyasaya ilk çıkınca ismi yüzünden arjantinli sanmıştım ispanyol çıkınca şaşırmıştım

    YanıtlaSil
  6. Oosterwelde bonservisine almış olmamız şaka mı? :)

    YanıtlaSil
  7. Sadece bir bek olarak bakmamak lazım yeri geldimi oyun bile kurabilir. Yer yer 4-4-2 dönüşlerinde Kazımcan önünde de rahatlıkla kullanılabilir. Nokta transferler görürdük bilirdik ama bir taşla 2 hatta 3 kuş transferini nadir görürüz işte o isim de bu isim. Saha içinde sistemle oynadığın anda esneklik sağlayacak bir adam. Öyle bir adam ki yeri gelecek Keremi yedekleyecek. Bu sezon şampiyonluktan öte Avrupa’da başarı lazım ki şu kadronun üzerine koyulmaya devam edilebilsin. Bu adamları ben şampiyonlar ligi kupası istiyorum diyip getiremezsin adam ille de Galatasaray dedi Arap klüpleri Avrupa kulüpleri istemesine rağmen. Muazzam bir proje var ve o doğrultuda 2 senedir ilerleniyor. Bu transfer küçük bir transfer değil.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oyunu kuracak, sıkıştığın anlarda onu göreceksin, ortaları ile seni rahatlatacak. Maç içinde zaten net bir hücum etkisi.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir