12 Temmuz 2023 Çarşamba

Cédric Bakambu & Galatasaray, bu da işin fırsat boyutu


Bakambu, Birleşik Arap Emirliklerine gideli çok olmadı. Şu 12 günde ne değişti bilmiyorum da, Galatasaray adına transfer gündemi oluştu. Ailesinin memnun olmadığı ve ayrılmak istediği yazıldı. Bu fırsat da Galatasaray'ın önüne düşmüş olacak ki, direkt olarak futbolcuyla anlaşılmış. Önümüzdeki günlerde sözleşmesini fesih edip, Galatasaray'a transferi bekleniyor. Galatasaray'ın 2. forvet olarak aradığı ismin tarzını daha önce paylaşmıştım. Bunu yine konuşalım.

Icardi bu takımın 1. forveti ve ağırlıklı olarak o oynayacak. Alternatif diye düşündüğümüz forvet, hem Icardi ile birlikte oynayabilmeli, hem de kenarda kalmayı sorun etmemeli. Bu ismin de genç olmasından ziyade, tecrübeli olması önemlidir. Icardi gibi bir ismin arkasında genç futbolcu bekletip, onu yeterince oynatmayarak geliştiremezsiniz. Tecrübeli, oyuna girdiğinde ayakları titremeyecek ve kenarda kalışı ile "lüks" olmayacak bir alternatif gerekir.

Tecrübeden kastım, Gomis gibi bir isim değil. 30 - 32 yaş arası, maliyeti belli, ne alacağınızı bildiğiniz bir futbolcu. Bakambu da öyle. Geçtiğimiz sezon Olympiakos forması giydi ve 40 maça çıkıp, 18 gol - 4 asistlik istatistik yakaladı. Ağırlıklı olarak çift forvet oynadılar ve o düzende Bakambu yükseldi. Onu Bursaspor günlerinde kanatta izliyorduk. Villarreal'e gittikten sonra forvete geçti ve 40 milyon avro'luk futbolcu oldu. Çin'de geçen yıllarının ardından da Marsilya'ya geçmişti.

Üst düzey bir alternatif alıyorsunuz. Konuşulan rakamlara bakınca da, alternatif olarak baktığınız bir isim için sizi üzmez. Kanat özelliği olan, hızlı ve hareketli, topsuz oyun becerisi yüksek bir forvet. Her sezon da belli bir gol oranı yakalar. Çift forvet oynarken, tamamlayıcı isim olmayı da iyi beceriyor. Gezerek oynuyor, pas aksiyonunda var, iyi alan açıyor. Yeri geldiğinde 2. forvet, yeri geldiğinde kenardan gelecek. Barış Alper Yılmaz ve Zaniolo'yu da bu rotasyonda düşünüp, forvet noktasında elimiz güçleniyor.

Fiziğini de iyi kullanır, rakip savunma arkasına sarkar. Ön alandaki hareketliliği ve özellikle de tecrübesi kıymetli. Galatasaray'ın aradığı, doğru alternatif tarzı. Bu transfer beni mutlu eder. Hiç hesapta olmayan, bir anda öne düşen fırsat. Olympiakos'ta sözleşmesi bittiğinde, onu direkt almayı düşünsek, yıllık ücret bandı 2.5 milyon avro'daydı. Şu an ise 1.5 milyon avro'ya tamam demiş halde. Bu da işin fırsat boyutu.

15 yorum:

  1. Genç ve dinamik bir santrafor alınmayacak anlaşılan

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Lig icin tecübeli santrfor her zaman daha öndedir bana göre, genç olarak BAY ve Zaniolo var zaten.

      Sil
    2. Kenarda tutacağın ismin genç değil, tecrübeli olması daha önemli bence.

      Sil
  2. Leblebi gibi gol atar bizim ligde hem uzaktan cok golü de var, asist özelligi de var cok da tecrubeli. Saglikliysa bana göre Batshuai'den daha iyi her anlamda zaten bitiricilik olarak cok daha ileride Bakambu, konusulan rakamlara umarim olur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oyun içi katkısı da verir. İş görecektir, yedek için doğru profil.

      Sil
  3. Sakatlığı yoksa çok iş yapar.

    YanıtlaSil
  4. Bakambu harika bir rotasyon olacaktır. Hele ki Halil Dervişoğlu ile olacaksa tadından yenmez. Yer yer kanatlarda da kullanılabilir bir profil. Galatasaray onun İçin de zirve olacaktır. Makul şartlarda gelecekse buyursun rotasyona ondan iyi isim bulmak ta cidden zor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rotasyonu tamamlarlar, elimizde farklı profilde forvetler oluşur. Bu çeşitlilik güzel.

      Sil
  5. Başka bölgelerde bonservisler ödenecek onun için alyernetif yerlerde daha düşük maliyetlerle ise yarar oyuncu bulmak lazım kağıt üzerinde makul çözüm

    YanıtlaSil
  6. Kağıt üstünde mantıklı seyredince fikrim değişiyor umarım yanılırım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Doğru ismi seyrettiğine emin misin?

      Sil
    2. Maçı izlediniz umarım.

      Sil
    3. Maçı izledim. 15 dakikada mı hüküm verdin, şaka mısın? Bu 15 dakikada verilen hükümleri patlatmakla geçti ömrüm :( Yine patlatırız.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir