9 Temmuz 2023 Pazar

Angelino mu, Sosa mı?


Transfer konusunda kuruduk kaldık derken, sol bek üzerine, dün 2 tane haber okuduk. Türk basını Sosa dedi, Fabrizio Romano ise Angelino. Fabrizio Romano devreye girince insan heyecanlanıyor. Galatasaraylıların sevdiği bir muhabir. Angelino ile kişisel şartlarda anlaşıldığını, futbolcunun da sadece Galatasaray'ın teklifini düşündüğünü yazmış. Leipzig ile görüşüyor tabi, kolay bir transfer değil. Maliyeti olacak, çünkü iddialı bir futbolcu.

Sosa da öyle gerçi. Bundesliga'nın kaliteli sol bekleri. Bayern Münih'in Guerreiro transferi olmasa, Sosa'yı düşündüğü yazılıyordu. Angelino'nun kariyerine bakınca da, Manchester City ve Leipzig gibi takımlar var. Son olarak, Hoffenheim'da iyi bir sezon geçirdi ama takım kötü gitti, opsiyonu kullanılmadı. Sosa ise Stutgart'ta "artık buralara sığmıyorum" diyor. Her 2 futbolcunun en büyük ortak noktası, 10 asiste dayanan, yer yer de geçen asist rakamları.

Her 2 futbolcuyu da daha öncesinde konuştuk. Türkiye Ligi için özel bekler, kalite olarak bunun çok üstündeler. Galatasaray'da, Icardi gibi bir forvetin varlığında değerleri daha da artıyor. Orta kaliteleri iyi çünkü. Icardi de ceza sahası içerisinde net bir bitirici. Özellikle de kafa vuruşlarıyla. Geçtiğimiz sezon bunun örneklerini birçok kez gösterdi. Yine her 2 bek de, 3'lü savunmaların kanat beki olduklarında daha etkilileri Çünkü hücum yönleri üst düzey, savunma tarafında ise zaaf yaşayabiliyorlar.

Farkları şu. Angelino biraz daha teknik, oyun aklı yüksek bir bek. Sosa ise temposuyla öne çıkar. Sosa'nın da teknik tarafı iyi seviyede ama Angelino o konuda daha önde. Sosa da temposuyla, Angelino'ya göre daha önde. Angelino için biraz daha Mariano desek, Sosa da Eboue olur diyelim. Her 2'si de uyar, Galatasaray'da fark yaratır. 3. yerli ne olacak diye sormayın, ben de tam olarak bilmiyorum.

Barış Alper Yılmaz ve Berkan Kutlu'nun süreleri daha da artar, lig içinde rotasyonu bol izleriz diyelim. Şampiyonlar Ligi'nde ise net bir 11 oluşur. Kazımcan Karataş'ın arkasına, tecrübeli bir sol bek alınmasına da vardım bu arada. Angelino veya Sosa ihtimal olunca, akıl ister istemez buraya kayar. Bana fark etmez, 2'sinden 1'i gelebilir. Savunma açıkları da, Torreira yanına Paredes transfer edilirse kapatılır.

10 yorum:

  1. 3. Türk olarak Ozan Kabak olur:) Bence en mantıklı seçim. Onun dışında kalecide Türk olarak değerlendirilebilir.Muslera artık son sezonunda ve ayrılacak. Kazımcan 'ı çok yabana atmamak gerek.Çok büyük potansiyel.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yeni bir transfer olmaz da, lig içinde maçtan maça isimler değişir.

      Sil
  2. icardi bitti yani :)

    YanıtlaSil
  3. Nuno tavares hala en büyük isteğim keşke olsa

    YanıtlaSil
  4. Tabi ki Angelino! Eğer ihtimali varsa hiç düşünmem onu alırım. 20 asist yapar tek başına. Barış, Berkan'la Türk kontenjanını çözeriz. İlk 11 kalibresinde başka bir Türk belki stoper alınabilir o da Nelson giderse. Ya da nedense içimde Uğur Can ihtimali hep var. Önemli satışlar gelirse bence Uğur Can'a gidebiliriz. 10 milyon € + takas gibi tekliflere Trabzon'un hayır deme lüksü yok. Uğur da gelmek ister.
    Sol bek dışında Orta sahaya bence 1 değil 2 kişi alınacak. İcardi hariç 1 golcü daha alınacak. Rasika gelecek. Bunların dışındanda Eylülde belki de süpriz 1-2 kişi daha neden olmasın. Pastaya çilek misali.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sosa da iyi bir asist rakamı bırakırdı. Angelino, teknik anlamda daha önde tabi.

      Sil
  5. Boey gayet tempoluyken bizde angelino özellikle derbi ve sıkışan sert anadolu maçlarında tekniği ile cidden fark yaratır marionadan çok daha üst seviye bir hücum aklı var

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağ bekin tempolu ve atletse, sol bekte oyun kurucu tarzı tercih ederim.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir