9 Temmuz 2023 Pazar

Kamp kadrosu üzerine, linçe dayanan isyanların gerçekleşmesi anlamsız


Futbolcuları her gün gözlemleyen, onlarla birlikte olan isim Okan Buruk. Geçtiğimiz sezon şampiyon olup, rüştünü fazlasıyla ispatladı diye düşünüyorum. Elbette eleştirilecek yanları olacak, bunlar da yazılacak ama şu kamp kadrosu üzerine öyle şeyler yazılmış ki. Kimi neredeyse linç edecek, kimi de Fatih Hoca döneminden kalmış "hırsını" hortlatma peşinde. Eren Aydın, neden kadroda yok gibi bir isyan var. Neden kadroda yer alsın? Ne kanıtladı ya da gösterdi de kadroda yer alacaktı. Kiralık oynadığı takımlarda dahi, rotasyonun iyi bir parçası ama ana faktör değil. Şu an forvet rotasyonunun zayıf olması, onun kadroda devam etmesini sağlayamaz. Ne tam anlamıyla kanat, ne de forvet çünkü. Hull City maçında da izledik, yokları oynadı. Şu kadroda eleştireceğim tek nokta, Emirhan Kayar neden yok üzerine olur. Özel yetenek çünkü, takip edilen futbolcu. Hamza Akman'ın gerisinde bitirmemişti geçen sezonu. Emre Kılınç'ın da varlığını sorgularım, bu takımda yeri yok çünkü. Okan Hoca ise, Emre Kılınç ve Emre Akbaba'yı geçtiğimiz sezon bırakmak istememiş, futbolcular ayrılmak istemişti. Emre Kılınç geri dönünce, ona yine şans vermiş ama anlamsız bu. Taylan Antalyalı, Oğulcan Çağlayan, Luyindama gibi isimlerin de olmaması doğal. Kamp kadrosu üzerine "linçe" dayanan isyanların gerçekleşmesi anlamsız.

14 yorum:

  1. okan buruk bir hoca ne kadar başarılı olabilirse o kadar başarılı oldu. kırılmadık rekor kalmadı. eze eze şampiyonluk geldi. bir şeylere bırakalım da o karar versin. çok bilmiş arkadaşlar izin verirse.. zahmet olacak ama.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen öyle, bırakalım da bu karar onda olsun.

      Sil
  2. Elestiri mutlaka olacaktır önemli olan takım dengesi ne yaşlı nede genç

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ortada bir dengesizlik yok bence.

      Sil
    2. Dengesizlik var demedim transferde yaş dengesi dedim

      Sil
  3. Pardon ama bu takımın Şampiyon hocası varken sanki hoca İcardi'yi kampa almamış gibi tepki gösterimesi tuhaf! Benim bildiğim kadarı ile ilk 11 seviyesinde takımı zorlayacak alttan gelen öyle özel bir yetenek yok. Emirhan Kayar o seviyede olsa hoca onu da illaki alırdı.
    Takımın geçmesi gereken hayati önemde bir ön-eleme maçı var. İnşallah o zamana kadar beklenen transferler de gelir. Bu maçları kazasız belasız atlatırız.
    Bugün Erden Timur'un açıklamalarını izledik hepimiz. İnşallah İcardi gelecek. Ben Ağustos'u bulur diyordum ama görünen o ki bu hafta içinde bile bu iş bitebilir. Biterse harika olur. Angelino, Parades'in de geleceğini düşünüyorum. Bununla da sınırlı kalmayacağı kesin. 2. golcü, hucüm hattına 1 skorek kanat veya 10 numara ve hatta orta sahaya 1 tane daha oyuncu alacaklar bence. Gidenler olursa da yerlerine ayrıca alırlar. Temmuzda bence Angelino, İcardi, Parades gelse bizi play off'a götürür. Kalanlar için de fırsatları kovalayacaklar ve bekleyecekler. En az 3-4 tane daha oyuncu kesin alacaklar. Şampiyonlar ligi sezonlarındaki muhtemel sakatlık ve yorgunluktan ötürü 25 kişilik kaya gibi bir takım yapılacak.
    Hocamıza ve Yönetimimize güvenim tam.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Transfer hareketlendi, hem de iyi isimler üzerinde. Ön elemeye yetiştirebilsek büyük olay olacak.

      Sil
  4. Abi takımdan giden yok. Icardi bitti diyorlar. Tamam omurgan sende süperligde kaç tane takım geçen yılki 11 i ile sahaya çıkabilir. Uyum süreci gibi bir durum söz konusu değil. Geçen sene 0 dan takım kurduk. Başarı yakaladık. Bu sene de geçen yılın şampiyon kadrosu üzerine eklemeler olacak. Şu an sol bek yokmuş gibi konuşuluyor mesela. Aslanlar gibi Kazımcan var orada izleyin hazırlık maçını görün. Transfer yapmasak Icardi dışında ligde şampiyon takım var elde. Yine de şampiyonluk adayı kadro bize Avrupa’da başarı vaat ediliyor ki söylenen takım kurulursa ihtimal büyük. Hep söylerim sahada ‘takım’ olabilmek önemli. Psg de yıllardır gelmeyen o Avrupa kupası başarısı bireysel egolar oyuncuların bencillikleri. Tam anlamıyla takım olduklarına inanmıyorum. Guardiola gittiği takımlarda yakaladığı başarının altındaki sebebi de böyle açıklıyor. İyi bir ekip kurduk takım olduğumuzda başarı geldi diyor. Galatasaray bunları aşmış takımı kurmuş hala eleştirilier var mAli Koç paralı askerleri o gündemi yapan, yapmaya çalışan gazeteciler hep. Icardi gelsin ligde yine en iddialı sensin. Şampiyonlar ligi başarısı istiyorsan da bekleyeceksin kardeşim. Erden Timur az evvel söyledi geçmiş yönetimler gibi sesi kısmak İçin 2 transfer yapıp zaman kazanmayacağız dedi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 3.golcü mutlaka yerli bir isim
      olmalı

      Sil
    2. İskeletin iyi, 1-2 hamle lazım 11'e sadece. Bu da gerçekleşecek gibi. Alternatif isimler adına son günü bekleyebilirsin, o sorun değil.

      Sil
  5. Abi Zaha diyorlar. Ben yer bulamıyorum kendisine. Zaniolo giderse o olur ama aksi zor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zaha imkansız, yer yok. Icardi sonrası hiç yok hem de.

      Sil
  6. Beşiktaş CSKA Moskova'dan Kazak oyuncu Zaynutdinov 'u almış galiba. Kazakistan milli takımının en iyi oyuncularından biriymiş deniyor. Türki ve mavi pasaportlu gurbetçi kontenjanını direkt oynanabilecek düzeyde bir oyuncu ile doldurmak üzere Beşiktaş. Umarım biz de yaparız. Yusuf Demir kısa vadede kadroyu zorlayacak gibi durmuyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Galatasaray da mutlaka o statüde kullanabileceği bir ismi alacaktır.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir