30 Temmuz 2023 Pazar

Bakambu, Zalgiris maçında 11'de oynamalı mı?


Bakambu, Zalgiris maçında 11'de oynamalı mı sorusunun cevabı "evet". Deplasmanda, net bir 9 numaranın ihtiyacını duymuştuk. İlk 11'de hücum tarzımız ve tercihlerimiz genel olarak hatalı olsa da, net bir 9 olsa görüntü değişirdi. Bakambu, fizik olarak iyi durumdaysa, bu maçta mutlaka 11 oynamalı. Hem hızda var çünkü, hem de sırtı dönük oynayabilecek bir forvet. Rakip ceza sahası içinde daha etkin olacağından, Galatasaray'ın gol arayışını rahatlatacaktır.

Bakambu oynamayacaksa da, Halil Dervişoğlu'nu beklerim. Onun 9 numaradaki görüntüsü dahi, bu maç için Barış Alper Yılmaz'ın üzerinde. Barış Alper Yılmaz, açık alan arıyor. Oysa rakip 9 kişiyle kapanmakta. Alan bulamadı, rakip ceza sahası çevresinde hiç organize olamadık. Top da tutamıyorsun, bu da etken. Mertens oyuna girince etkiliydi. Halil Dervişoğlu da aynı şekilde. Topu tuttu, taşıdı, ceza sahası içinde iyi bir tamamlayıcıydı.

Zalgiris'le oynanacak rövanşta top büyük oranda sende kalacak. Oyuna hükmedeceksin, bunun için de iyi pas yapmak zorundasın. Topu tutacak, özel ayaklara ihtiyacın var. Mertens, olmazsa olmazın bu anlamda. Oliveira da yine daha etkin olacak. Kerem Aktürkoğlu / Halil Dervişoğlu uyumu da kozlarından biri. Zaniolo da biraz daha topla ilişkisini kesip, atak sonlandırmaya odaklanmalı. Onun da rakip ceza sahası içinde daha aktif olması lazım. Özellikle de beki ile eşleştiğinde. Fizik avantajını bir türlü kullanmak istemiyor.

Bakambu, mutlaka maç kadrosunda olacak. İyi durumdaysa da 11 olarak bekliyorum. Net bir 9 numara ile oynamanın farkını yazdım. O zaman görüntü tam anlamıyla değişecektir. Takımla çalışıyor, gelmeden önce de takımıyla kamptaydı. Fizik olarak çok büyük bir eksiği olduğunu düşünmüyorum. Takıma uyumu noktasında ise, oynaya oynaya gerçekleşecek bir şey. Biraz da forvet oyununa, kalitesine güveneceğiz.

2 yorum:

  1. Bakambu canli yayin idmaninda cok alkis aldi, bayagi hazir gozukuyor ilk 11'i bilemem taktiksel olarak Halil de baslayabilir ama kesin süre alir bence gayet hizli halen durduramazlar Baka'yi kolay kolay cok istekli görünüyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hem duvar oluyor, hem savunma arkasına sarkıyor. Komple paket.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir