29 Temmuz 2023 Cumartesi

Zaha'nın geçmiş dönemde yaptığı bir röportaja denk geldim


Zaha'nın geçmiş dönemde yaptığı bir röportaja denk geldim. Orada söylediği, forvetin arkasında ya da 2. forvet gibi daha rahat ettiği. Yüzü kaleye dönük olduğunda, daha etkili olduğunu düşünüyor. O pozisyon kendisi adına daha "özgürce" hareket edebilmesine sebep. Üst düzey yetenek, topla ilişkisi ve hüneri üst düzey. Forvet özelliği de var. Kariyerinin büyük çoğunluğu sol kanatta geçmiş olsa da, 30 yaşında olduğu bu zamanlarda, saha içinde biraz daha özgürlük istiyor.

Bu yüzden de, Galatasaray'ın iddialı bir 10 numara transferi yapacağını düşünmüyorum. Zaha'yı 2. forvet ya da forvetin arkası gibi düşünecekler. Fırsat bir iş olur, genç, geleceğe dönük bir 10 numara alınır belki. İlk 11'i düşünerek, iddialı bir 10 numara beklemiyorum. Zaha'yı oyununa ikna etmek ve en doğru katkıyı almak mühim nokta. Oyununa ikna da, ön alanda yapacağı prese bakacak. Mertens'in geçen sezon verdiği katkı unutulmasın. O ikna edilmişti.

Solda da Kerem Aktürkoğlu varken, onu 2. plana atamazsın. +3 yerli sarmalında zaten bu imkansız, bence Avrupa'da da aynısı geçerli. Kerem Aktürkoğlu, senin adına yükselen bir değer. O, olduğu yerde devam edecek. Forvetin Icardi, arkasında da Zaha olacak. Sağ kanat ise Zaniolo mu olur, Rashica gelirse o mu oynar göreceğiz. Senkronu tutturma noktasında, Rashica'yla devam etmek daha sağlıklı gibi görünüyor.

Forvetin arkasında ya da 2. forvet rolünde, gol sayısı da yükselecek. Crystal Palace'ın oyun tarzı biraz da onu kısıtlıyordu. Galatasaray'da net bir hücum oyunu oynayacak ve rolü daha özgür. Etrafındaki hücumcuların da oyun akılları yüksek. Kerem Aktürkoğlu bu noktada sürekli aşama kaydediyor. Icardi'yi konuşmaya gerek yok. Sağ kanatta da mutlaka bu anlamda iyi bir isim oynayacak. Orada oluşacak iyi organizasyon, yine Galatasaray'ın kalitesini belirleyecek.

10 yorum:

  1. Zaha bir 9 numara ile yardimci rolünü oynayarak cok daha rahat ediyorum demis aynen ve hic A seviye bir 9 ile denk gelememis kariyerinde.
    Icardi ile iyi bir uyum yakalarlarsa CL'de buyuk takimlarin bile icinden geceriz onu hayal ettiriyor bu kadro gercekten.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şu an iyi bir takıma geldi, sorumluluk alacak. Hücum oynuyoruz, kıymeti büyük.

      Sil
  2. Orta saha ne olacak?

    YanıtlaSil
  3. zaha ne 9 ne 10 tam bir 11 numara..ayrıca net bir penaltıcıdır,ters köşecidir hemde..palace ın son 7-8yıldaki bütün penaltılarını attı.bu konuda icardiyle anlaşmazlık yaşamazsa beraber oynamalarında bir sorun yok..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tam bir 11 de, artık 9.5 da daha rahatım diyor. Oynar bence.

      Sil
  4. Bugünkü imza töreninde de cok ciddiydi cok tehlikeli cok hirsli sadece baskana gülümsedi. Ben senelerdir yurtdisinda bu tip adamlarla calisiyorum, vücut dilinden iyi kötü anlarim bu adam cok hirs yapmis orada bayrak adamken burada geri planda durmaz asla, insallah icardi ile iyi gecinirler sinerji olursa durdurulamayacagini düsünüyorum. Cok can yakar cok penalti yaptirir, kart göstertir yek korkum Icardi ile sorun yasamasi, umarim olmaz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zaha, başarı için çok istekli. Eğlenmeye gelmedi, futbolunu oynayacak.

      Sil
  5. Icardi ve Zaha ikilisini çok merak ediyorum. Kapris olmaz ise cok can yakarlar.Yedekleri ise Bakambu ve Halil olur. Kenarda ise Kerem ile Raschida oynarsa, yedekleri Barış ve Morutan olur. Zaniolo müthiş oyuncu ama bize çok uyumayacak ve transfer olacak gibi geliyor. Hayırlısı olur umarım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Icardi, bu konularda ego gösteren bir futbolcu değil. Tam aksine çok paylaşımcı.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir