16 Temmuz 2023 Pazar

Biraz daha azim gösterecek, mücadele edecek, inanacak


Halil Dervişoğlu'nun maliyeti üzerine konuşacak bir şey yok. Şartlar uygun, "ya tutarsa" üzerinden bu transferi gerçekleştirdin. Benzer maliyetlerle, rakip takımlarda izlemek istemezdim. 1 sezon önce bu transferi gerçekleştirmek istediğinde, kulübünün bonservis beklentisi çok yüksekti. 2 dönem kiralamak zorunda kaldın ve sözleşmesine opsiyon dahi ekleyemedin. Çünkü beklentileri vardı. İngiltere'de tutunamadı Halil Dervişoğlu. Hollanda'da gösterdiği potansiyelin uzağında kaldı. 

İngiltere'de tutunamadığı için, bu makul maddi şartlarda transferi gerçekleştirebiliyorsun. Futbolcu tutunsa ve iyi performans verse, transferi bu kadar kolay gerçekleştirebilir miydin? Gerçekleşen transferleri, şartlar itibarıyla konuşmayı severim. Potansiyeline hala inanıyorum. Okan Hoca'nın elinde "forvet kullanım kılavuzu" olduğunun altını da ısrarla çiziyorum. Bu transferi isteyen de o oldu. Forvet rotasyonuna, farklı bir profil diyelim. Mertens gibi, biraz daha 2. forvet oynayacak, top ayağındayken üretecek. 

Oyun aklı denildiğinde laf eden oluyor da, asistlerini izleyin. Altyapısı çok sağlam. Sorun, bunu istikrarlı şekilde devam ettirebilmesi. Bitiriciliği zayıf, gol yönü sıkıntı ama asist tarafı değil. Kerem Aktürkoğlu'nun ilk yükselişinde de, onun payı vardı. İlk kiralık dönemini hatırlayın. Gol farkıyla şampiyonluk kaçarken, son haftalarda galibiyet serisi gelmişti ve o arada Kerem Aktürkoğlu / Halil Dervişoğlu 2'lisi kazanıldı. 

O günlerde, Halil Dervişoğlu'nun potansiyeline herkes inanıyordu ve 2. kez kiralandığında da mutluydular. 2. dönemi kendi ve takım adına kötüydü. Kimse istikrar gösteremedi hemen hemen, 2-3 isim dışında. Halil Dervişoğlu da kayboldu gitti. Eleştiriler biraz da onun ruh hali ile alakalı. Halil Dervişoğlu, bunu da değiştirmeli. Mücadeleyi görmek istiyor taraftarlar. Rotasyona, iyi bir ekleme. Güçlü de bir takım içine giriyor. Yetenekli oyuncu, güçlü ve iyi bir yapıda daha kolay yükselir. Beklenti çok uç seviyelerde değil, bu avantajı. 

11 yorum:

  1. Sırf başkası almasın diye yapıldıysa dahi cok mantıklı bi transfer. Umut Nayirden eksisi yok, kafasını futbola verirse potansiyeli uçlarda. Tutmazsa da ayni paraya satarsın.

    YanıtlaSil
  2. (Emre)
    500 bin euro bonsvervis bøyle bir yetenek icin komik bir rakam. Bedava resmen.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Makul transferdi, gerçekleşmesinden ötürü mutluyum. Kazanacağımızı da düşünüyorum.

      Sil
  3. Bu maliyete alt ligden oyuncu alırsın ülkemizde. Tefe tüfe enflasyonun altında açıklandığından yıllık ücreti reel bazda her sene düşer. Yatırım amaçlı bile alınırmış :)
    Cicaldau'yu satabilirsek bir de.

    YanıtlaSil
  4. Halil Dervişoğlu bu sezona damga vurursa şaşırmam. 10 numarada daha etkili olur. 9 numarada fizik olarak sıkıntı yaşıyor ve kötü görüntü vermişti. Icardi 'ye çok gol attırır.

    YanıtlaSil
  5. Paredes, Demirbay ve Baturina transferleri gerçekleşirse 4-2-3-1'den 4-3-3'e dönebiliriz; bu durumda Halil'i yine sahte 9 gibi kullanmayı düşünebiliriz, solda ve sağda Barış ve Zaniolo gibi kanat forvetlerle birlikte oynadığında görüntü 4-3-1-2'ye de kayabilir. Bence çok yerinde bir transfer. Yusuf Demir, Cicaldau, Midstjo, Yunus gibi isimleri kiralık olarak gönderdikten sonra, uyumlu kalabalık olmayan ideal bir kadro yapısına kavuşmuş olacağız, Rashica ve bir kanat forvet transferi (Zekiri konuşuluyordu bir ara) yaparak hem şampiyonlar ligi seviyesinde hem de 3 kulvarda yarışabilecek bir takım olma yolundayız.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Böyle bir yapıda ideal rol dağılımı İcardi/Halil/Bakambu; Zaniolo/Barış; Kerem/Morutan şeklinde olmalı bence. Morutan'ı solda Kerem'e alternatif olarak düşünmek mümkün olabilir. Rashica her iki kanadı da üçleyen isim olur. Mertens boşa çıkıyor sanki.

      Sil
    2. 4-3-3'e kayacağımızı çok sanmıyorum ama yapı uyuyor gerçekten. Hoca 2. forveti, forvetin arkasında konumlandıymayı seviyor.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir