15 Temmuz 2023 Cumartesi

Fred & Galatasaray, başka alternatifler de üretmek gerekiyor


Paredes süreci, transfer döneminin sonuna kadar devam etmeyecek. Ön eleme maçları kapıda artık. Belli ki orta saha hamlesi, bu maçlara yetiştirilmek isteniyor. Bence yetiştirilmesi de gerekiyor. Paredes konusunda PSG tarafını halletmek kolay da, futbolcunun önceliği daha büyük ligler. Dolayısıyla da seni bekletiyor. Avrupa Kupaları konu olmasa, transferini son ana kadar kovalayalım da, öyle bir zaman yok. Paredes'in kararını beklerken, orada başka alternatifler de üretmek gerekiyor.

Manchester United forması giyen Fred'le ilgilendiğimiz yazılıyor. Teklif yapılmış ama düşük bulunmuş. Girişimlerin devam edip etmeyeceğini göreceğiz. Buradaki sıkıntı, Paredes ve Fred, birbirinden farklı 2 orta saha. Paredes biraz daha 6-8 gibi, Fred ise 8-10. Paredes daha agresif, geriden topu çıkaracak ve oyunu kuracak orta saha. Fred ise orta sahada daha çalışkan, hızlı, eskisi kadar olmasa da topla dikine kat edecek bir orta saha.

Bence her 2 profil de senin ihtiyacın. Torreira'yı biraz daha öne kaydırmak için Paredes şart. Diğer yanda da, orta sahanda topla kat edebilen, dikine çıkacak orta sahan yok. Fred, transfer edilmiş olsa ve 4-3-3'e dönsen, Oliveira da çok büyük bir kozun olur. Paredes gelirse ise, 4-2-3-1'den devam edersin, hatta 4-4-2 de güçlü bir ihtimal olur. Ben hala Paredes'ciyim, daha doğru alternatif diye düşünüyorum. Fred'e de hayır diyemeyiz, o da güçlü ve iddialı bir orta saha. Eksiklik yaşadığın başka bir noktayı telafi etmiş olur.

Fred, orta sahada çalışkan ve tam bir takım oyuncusu. Torreira'nın yükünü de ciddi anlamda hafifletir. Oradaki hareketlilik üst düzeye çıkar ama takımın boy ortalaması da düşüyor. Bunun da problem yaşatabileceğini düşünüyorum. Özellikle de Avrupa açısından. Sözleşmesinin son yılına girdi ve 30 yaşında. Manchester United, bu futbolcuyu elden çıkartacak. En az Paredes kadar maliyeti olacaktır. Umarım Paredes transferi gerçekleşir de, önümüze bakabiliriz.

6 yorum:

  1. Fred Demirbay Parades... Oliviera ve Martens 'e teklifler ciddi galiba.

    YanıtlaSil
  2. Burak senin tercihinin Parades olmasina sasirdim ben sahsen Fred'in bizim daha cok isimize yarayacagini dusunuyorum daha fazla ileriye gitmeye ihtiyacimiz var bizim daha cok sertlige degil sanki zira Parades de bunu uzun paslaeiyla vir yere kasae saglar ama Fred'in oyunu cok daha akiskan sanki.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Paredes tercihim olurdu, çünkü sertliği arttırır, Angelino tarafını kapatır, Torreira'yı daha öne kaydırmanı sağlar.

      Sil
  3. Ben Fred'den yanayım, Melo etkisi yaratacaktır. Paredes oyunumuzu çok durağanlaştıracak bir el freni olacak gibi düşünüyorum, bizim Oliveira'dan alamadığımız verimin sebebi bence Oliveira'nın hareketli bir orta saha olamayıp, daha çok geriden iş yapma eğiliminden kaynaklı. Demirbay, Paredes, Torreira tarzı üçlü ortasaha bizim lige tutmuyor. Ne Belhanda ne de Oliveira hep kısıtlı kaldılar. Fred olursa biz oyunu ön tarafa daha rahat yıkarız, Kerem, BAY, Zaniolo ile oraları karıştırabiliriz.

    Farklı bir düşünce olarak da Barış Alper'i 2013-2014 sezonu Real Madrid'i vari Ronaldo rolünde oynatmak, Kerem'i de Di Maria gibi kullanmak. Sağda Zaniolo Bale rolünde. Ben Kerem'i on numara gibi oynatabileceğimizi de düşünüyorum ben. BAY'lı bir senaryo düşünmeliyiz bence, böylece stoper'e de kallavi bir yabancı stoper alabiliriz.

    Aksi takdirde Merih'i almak zorunda kalacağız, ama milli takım maçlarında da gördüğümüz üzere hava toplarında çok zaafiyet yaşarız, uyumsuz bir ikili olacağını düşünüyorum. On numara rolünde, çok ofansif oyuncular gerekli bence, Mertens gibi neredeyse 2.forvet olabilecek isimler, mesela Talisca Fred Torreira da müthiş olur. 9'umsu 10 numara gerek, 8.5'dan 10 numara olmasından ziyade.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fred de büyük katkı verir tabi. Rakip ceza sahasına koşu atmayı, orada etkili olmayı seviyor. Tempolu zaten, orta sahanın dinamizmi yükselir. Gelirse de kimse hayır demez.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir