10 Temmuz 2023 Pazartesi

Bizim de kendimize göre hayallerimiz var


Herhangi bir transfer gerçekleşmemesi halinde, Şampiyonlar Ligi ilk ön eleme maçında oynayacağımız kadroyu paylaşmıştım. Bu da "var bir hayalimiz" kadrosu. İmkansız bir kadro değil bu arada. Konuşulan, ihtimal olan isimler yazılı. Şampiyonlar Ligi ilk ön eleme maçına yetişmeleri dahi mümkün. Biraz kaynak istiyor tabi, maliyetli iş. Galatasaray, üst üste sponsorluk anlaşmaları açıklıyor ve rakamlar iyi. Bana göre de, bu tarz transferler için sıcak para bekleniyordu. Önümüzdeki haftanın çok hareketli geçmesi gerekiyor.

Şu 11 üzerine, hücumda yaratıcılık düşük kalabilir diye yazanlar var. Kanatlardan birinin "oyun kurucu" profilinde olması gerektiğini söylüyorlar da, Kerem Aktürkoğlu'nun geçen sezon oynadığı oyun neydi? Daha oyun kurucu gibi oynamadı mı? Icardi'yi müthiş şekilde beslemedi mi? Zaniolo da forvetin arkasında o ince işleri yapabilir. Sadece fizik gücü üzerinden mi düşünülüyor bilmem de, bu adamın oyun aklı, hareketliliği çok iyi. 2. forvet gibi oynatabileceğin en ideal futbolcu da. 

Rashica da oradaki bağlantı. Çalışkanlığı, savunma yardımı ve ön alan koşularıyla birlikte takımın senkronunu ayarlayacak. Oyun aklı düşük bir isim değil asla, gayet üreten futbolcular. İnceci eksik denilirse, Paredes'in varlığı unutulmasın. Oliveira, bu işi iyi yapsa da, son haftaları yoktu. Paredes ile hem geriden daha iyi oyun kurup, tem de Torreira'yı ön alana biraz daha kaydıracaksın ve oradaki baskı senin en önemli gücün olacak. Bu kadroyu gayet dengeli buluyorum ben.

Angelino sol bekte bir de, ondan daha ala oyun kurucu mu var. Sol beke, oyun aklını yerleştirdin. Geçen sezon böyle bir kozun yoktu. Icardi'yi besleme noktasında asla sorun yaşamayacaksın. Sıkıştın mı, Angelino ortalayacak ve içeride Icardi gibi bir bitiricin, Zaniolo gibi de bir fizik gücün olacak. 4-2-3-1, 4-4-2, 4-2-2-2 gibi oynayacaksın. 3 yerli konusunda da, ligde daha sık rotasyon görüp, Barış Alper Yılmaz ve Berkan Kutlu gibi isimleri bol bol izleyeceğiz.

12 yorum:

  1. Çok iyi bir kadro. Yunus, Barış, Berkan,Kazımcan, Emin ve Kaan Ayhan 3. yerli olur. Bu sezon Yunus farklı olacak gibi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 3. yerli maçına göre değişecek. Rotasyon bol olacak.

      Sil
  2. Ne yapıp edip Olivera dan çıkmak gerekiyor. Başımıza bela olacak bu adam.

    YanıtlaSil
  3. Güzel takım. Ama ben Zaniolo sağda, forvet arkasına SS veya 10 numara alırdım. Biraz daha ince, problem çözen, atan attıran. Sanki öyle bir şey gelecekmiş gibi. Sergio ve Martens için eleştiren arkadaşlara seneye 60'ya yakın maç oynanacağını hatırlatmak lazım. Herkes oynayacak ve hepsine ihtiyaç var. Geçen sezon sakatlık problemi yaşamadık. Takım zaten az sıklıkta maç yaptı, sürekli uzun aralar oldu. ama seneye fikstür hem sıkışık hem aralar yok hem de en az 15 tane daha fazladan maç var. Bunları düşünürsek 25 kişilik bir kadro olmalı. Kenardan Sergio, Martens gibi oyuncuların girmesi büyük zenginlik. Ve de gereklilik.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O da olabilir ama Rashica'nın transfer edildiği tabloda görüntü bu olur. Ya da Rashica forvetin arkasına kayar.

      Sil
    2. Rashica’nin forvet arkasina kaymasi kesinlikle daha makul, ama Zaniolo’nun da ikinci forvet olmasi daha makul. Okan hocanin kafasinds 4-4-2 var diye dusunuyorum

      Sil
    3. O da olur, olmaz değil. Oyun içinde bu yerler değişebilir.

      Sil
  4. Rashica yerine Rieder, Baturina gibi genç bir oyun kurucu transferi de zorlanabilir: Erden Timur konuşmasında yüksek bonservis ödeyecekleri oyuncu için kıstas olarak geri dönebilir yatırım vurgusu yaptı, Rashica'nın ismini ters yönde bir örnek olarak kullandı. Bir de 8 numara için bütçeyi zorlamaktan bahsetti ama bahsettiği 8 numara Paredes miydi emin değilim. Sanki Paredes/Torreira 6 numara rotasyonu olacak gibi bir ihtimal de söz konusu olabilir. Ndombele geçen seneden beri gündemde malum. Baturina da mesela 8 numara olarak düşünülebilir, Rieder veya ismi geçen Szymanski ise sağ kanatta da oynayabilen 10 numara profilindeki oyuncular. Elimizde yeterlilikleri tartışılsa da Yunus ve Morutan olduğu için merkez orta sahaya öncelik vermek mantıklı olabilir. Rashica'nın bonservisini almamız pek kolay olmayacak gibi gözüküyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O da olabilir. Rashica için bekliyorlar, çünkü mali şartlar istenilen noktaya elbette gelecek. O yüzden biraz da bu açıklamalar.

      Sil
  5. Kadroda bulunan rotasyonlardan bir takım daha çıkıyor ve kaliteli bir rotasyon oluyor şu andan konuşuyorum. Bu denli üst düzey bir kadro kuruldu. Elde tutulan isimler de küsüp triplere girmek yerine rotasyonda öyle bir mücadele sergiledi ki. Yeri geldi Torreira oynamasın dedik yeri geldi Abdülkerim-Emin tandemini konuştuk. Öyle büyüdü kadro ben son günlerde yine geçen yılki gibi ufak operasyonlarında olacağına inanıyorum. Çok büyük bir isimden ziyade bonservisiyle hadi canım diyeceğimiz transferler olacak. Geçen yıl Torreira transferi gibi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Transferler geldikçe, o rotasyonun kalitesi daha da artacak :)

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir