9 Temmuz 2023 Pazar

Mauro Icardi, yeniden Galatasaray'da


25 milyon avro'dan başlayan pazarlık, 22 milyon avro'ya iniyor ve süreç gelişiyor. Transferin bittiği nokta ise 10 milyon avro. 25 milyon avro'luk bonservisi, 10 milyon avro'ya çekiyorsun. Icardi'den bahsediyoruz. Suudi Arabistan piyasasını geçtim, Avrupa'da dahi forvet kıtlığı var. Ayağa yeniden kalkmış, "buradayım be buradayım" diyen, fazlasıyla etiket sahibi ve henüz 30 yaşındaki Icardi'yi, 10 milyon avro bonservisle transfer ediyorsun.

Şöyle düşünün. Fenerbahçe, 37 yaşındaki Dzeko'yu "bedelsiz" olarak transfer etti. Bedelsizden kasıt "serbest futbolcu oluşu". Maliyetine girerseniz, 4.2 milyon avro diye yıllık ücret açıkladılar da, 5 milyon avro da imza parası verdiler. 2 yıllık sözleşme, maliyeti hesaplayın. Icardi, henüz 30 yaşında. Yıllık ücreti de bonuslarla birlikte 10 milyon avro olacak ama bu transfer için sponsorlar var. Galatasaray da maliyetini düşürüyor. 2 yıllık değil, uzun yıllara damga vuracak bir forvet alıyor.

Hepsinin ötesinde, bu adam çok büyük bir rockstar. Hagi'yi yaşayamayıp, yıldız bir oyuncunun ağırlığı nasıl olur diye bilmeyenler için "Icardi" gönderildi. Hagi'den bu yana, bir yabancının böylesine "ağırlık" oluşturabildiğine şahit olmamıştım. Icardi demek, psikolojik üstünlüğün sende kalması. Geçen sezon yaptıkları ortada. Beklenmedik bir aidiyet gösterdi. Galatasaray'a transfer olurken  düşündüklerimle, bugün düşündüklerim çok farklı noktadalar.

Suudi Arabistan'dan gelen yıllık 32 milyon avro'luk teklifi kabul etmedi. 32 milyon avro nerede, Galatasaray'ına ona vereceği para nerede. Galatasaray'da garanti kontrayı alıp yatacağı gibi bir durum da yok. Galatasaray'da devam etmesinin en önemli şartlarından biri, iyi ve hedefleri olan bir kadronun kurulmasıydı. Bu güvence kendisine verildi. Şampiyonlar Ligi ufukta, orada da yeni bir meydan okuması var.

Galatasaray adına en olmazsa olmaz transferdi. Yerini asla dolduramazsın. Gomis sonrası dahi kaç milyon avro harcadın da o yeri dolduramadın. Icardi'de daha kötüsünü yaşardın. İsimli forvet alsan dahi, Icardi'yi aramaya devam edecektin. Erden Timur da önce Icardi diyerek, alternatifini dahi düşünmeden hareket etti ve bu transferi maddi anlamda en kusursuz şartlarda bitirdi. Onun da heykelini dikmemiz gerekecek.

12 yorum:

  1. galatasaray gerçeklerine uymayan bir transfer. icardi 10 milyon euro+bonus alacak. takımın 2. yıldızı 1 milyon euro alacak. hem adaletli hem mantıklı değil. aynı şeyleri mertens içinde söylüyorum. kerem 1 milyon euro alırken yedek mertensin 4 milyon euro almasıda adaletli değil. keremde 5 milyon alsın. abdülkerimde. bu işin sonu falcao olur bende söylemesii

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Galatasaray gerçekleri ne çok merak ettim. Son yıllarda daha iyi bir transfer yok çünkü. Galatasaray gerçeklerini öğrenmek istersen daima buradayım.

      Sil
  2. İcardi uzun süre kalmaz seneye Arabistan'a gider. Bonservisi çıkarmış oluruz. Bir iki yıl için bu maaşa değer

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öyle bir şey olsa çok büyük kazanırsın.

      Sil
  3. Muazzam bir transfer. Erden Timur'un eline emeğine sağlık. Galatasarayın 5 yıl boyunca golcü sıkıntı çekmemesini sağlayacak bir transfer. Saha içini değil sadece saha dışını da çok etkileyebilecek bir hamle. Olması gerekeni yaptı yönetim. Çok ama çok zor bir iş başardılar. 2018'de giden Gomis'in ardında 10 futbolcuya harcananan 100 milyon €'yu herkes hatırlasın. O yüzden muhasebeciliğe gerek yok! İcardi bu sene kendine yapılan yatırımı çıkartır kara bile geçirtir. Ucuz mal alacak kadar zengin değiliz. Bizimle bu kadar bütünleşmiş bir dünya yıldızını takımda tutmak demek camiayı, rakipleri ve herkesi kontrol etmek demektir. Kendisine verilen para bedavadan biraz pahalıdır:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Psikolojik üstünlük tek başına. Seni direkt olarak favori kılıyor.

      Sil
  4. Rakip taraftarlar seneye neyseki Icardi olmayacak diyiyorlardı. Icardi transferi rakipleri çok karıştırır :) Bizi istemesi ve PSG'yi bonservis konusunda zorlaması müthiş aidiyeti gösterir. Muazzam bir hareket.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Icardi, çok büyük bir psikolojik üstünlük.

      Sil
  5. Çok güzel noktalara değişmişsin.bence hücumdaki bütün oyuncuların oyununu ve değerini yükseltecek olması da cabası. Kerem, Zaniolo, Barış değerine değer katar İcardi'nin oyunuyla.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Icardi attığı kadar, çevresini yükselten bir forvet. Asist sayısı ortada.

      Sil
  6. Sevindim açıkçası. Tanju çolak, hakan şükür, koseçki, drogba, baroş, falcao gördü bu gözler ama icardi gibi her maça etki edebilecek topçu çok az gördü açıkçası. Hagi nin muadili sayılabilir ilk sezon performansı ile. İnşallah bu performansı devam eder. Bu yaşta böyle bir golcüyü uygun bir bonserviste almak büyük iş bence. Yıllık ücreti bence şu şartlarda makul ama işler iyi i gitmezse patlamaya müsait. Sneijder gibi göndermek için fellik fellik takım ararız. Ayrıca takımdaki maaş bütçesi de bozulabilir. Sen icardiye 8m verirsen yarın gelen 4 m dan kapıyı açacak. Paredes, angelino vs gelecek adamların maaş skalası otomatik olarak artacak. Eldekiler de benim maaşı arttırın diyecek ki haklılar. Hayırlısı olsun takım için
    Chemsjheer

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Icardi, büyük bir süperstar. Türkiye'de alt yaş grubunda herkesi peşinden sürükledi, birçok çocuğu Galatasaraylı yaptı.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir