6 Temmuz 2023 Perşembe

Casper olarak bırakmıştık, aynı yerde buluyoruz


İlk 11'i görünce, Cicaldau için biraz umutlanmıştım. Uzun zaman sonra ilk kez "olması gereken" mevkide izleyeceğiz diye düşündüm. İlk etapta Mertens'i sol kanat, Barış Alper Yılmaz'ı forvettir diye bekledim. Sonra Mertens forvet, Barış Alper Yılmaz kanattır diye düşündüm de, 4-2-3-1 üzerinden yorum yapıyordum. 4-2-2-2 oynayıp, Cicaldau'nun sol kanatta oynayacağını aklıma getirmezdim. İlk yarıdaki oyuna bayıldım, çok keyifliydi. Ezberi kaybetmediğimizi, fizik olarak iyi durumda olduğumuzu görmek, ön elemeler öncesi umut vericiydi. Bu keyifli yapı içinde sırıtan tek isim Cicaldau oldu. Sol kanatta oynamasının etkisi diyeceğim de, biraz olsun çaba bekliyor insan. Az sorumluluk alabilmeli. Onu "Casper" olarak bırakmıştık, aynı yerde buluyoruz. Biraz hareket, çaba, mücadele bekliyorum. Onu da göremeyince, geriye bir şey kalmıyor. Olivera ya da Mertens için alternatif olabilmesini isterdim. Forvetin arkasında oynasa da, mücadele etmiyor hali içerisinde etki edebileceğini düşünmüyorum. Bu söylediklerim Morutan için de geçerli, o da kayıp. Genç ağırlıklı sahadaydın da, topla hüner bekliyoruz, o anlarda sorumluluk alabilmelisin. Hull City maçının artısı bu oldu. Olmayacak isimleri tekrar görmüş oldun ve kamp öncesi kenara alacaksın. Şans verip, zaman kaybetmeye gerek yok.

13 yorum:

  1. Dünkü maçta 11 başlayan beğenmediğim tek adam. Israrla forvet arkası kullanmıyoruz. Vazgeçmişiz o rolden. Emre Kılıç misali oda kendisini kanat oyuncusu olarak addediyor. Lakin en iyi performansını da merkez oynarken vermişti. Anlamıyorum doğrusu. Bu tarz oyunculardan çıkmak gerekiyor. Morutan için erken hüküm vermek istemiyorum. Geldiği takım seviyesi ortada. Yetenekleri de ortada. Kamp sürecinden sonra karar verilmeli derim. Oyun ezberimize alışık oyuncular geçen sene bizimle olan oyuncular dün en iyilerdi. Yani bu süreyi Morutana vermemiz de gerekiyor. Son bir şans hak ediyor. Şu görüntüsü ile Yunus Akgün çok çok gerisinde bir performansı var. Yani yabancı kuralı varken de bu görüntüsü ile yer bulması da zor. Umarım kafayı kullanır da kendisine çeki düzen verir Okan hocanın dokuşlarını çokça gördük neden olmasın.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok sırıttı. Hadi mevkisi alakasızdı da, en azından mücadele et, biraz sorumluluk almaya çalış. Bu da yok. Yine hayalet, hep hayalet.

      Sil
    2. Yani çok güzel kontrat alıp yatmaya gelmiş oyuncu edası var. Biliyorum elden çıkarttığımız anda coşacak. Umarım kazancımız Morutan olur.

      Sil
    3. Umarım olur da, olmayacak gibi.

      Sil
  2. Maalesef ilk geldiği dönemdeki havası yok.Özgüven kaybı yaşamış olabilir. Az zararla elden çıkarılmalı veya Avrupa'da bir takıma satın alma opsiyonu ile gönderilmesi gerekir.Belki kendine tekrar gelebilir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesin yaşadı zaten. Biraz da silik tip, haliyle silindi gitti.

      Sil
  3. Cicaldau^dan çıkmaz lazım. Morutan için kampta direk ilk 11 olarak denenmeli ama ondan da umudum aşırı az.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de aynini dusunuyorum Cica'dan hemen cikip Morutan uzerine yogunlasmali artik kiraysa kiralanmali yoksa kampta maclarda denenmeli bütün odagimizi Morutan'a vermeliyiz.
      Herkes ikisi bir geldi bir gider diye bir dusunceye girmis gibi ama net görünen o ki Cicaldau olmayacak ve Morutan'in halen iyi seyler yapabilecegini dusunenler cogunlukta.

      Sil
    2. Morutan da denenir mi artık bilmiyorum. Şu an hücumda eksiklik olduğundan, belki biraz daha şans bulabilir.

      Sil
  4. Cicaldau'yu 3m veren olsa hemen satılmalı Morutan'ı tutardım şimdilik

    YanıtlaSil
  5. Toparlarsa IBFK'de tiki takada toparlar

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir