6 Temmuz 2023 Perşembe

Akıllı çocuk, kariyerine şimdiden mükemmel bir yön verdi


Sözleşmende yazan bedel belli. 17.5 milyon avro ödendiği an, Fenerbahçe'nin söyleyebileceği bir söz yok. Sen ise bu paranın üstünde bir ücretin ödenmesini isteyip, Fenerbahçe'ye karşı duyduğun vefayı gösteriyorsun. 20 milyon avro'ya çıkıyor rakam, 10 milyon avro da opsiyon ekletiyorsun. Müthiş bir rakam bu. 1 sezon boy gösterdin diyemeyiz, sezonun 3'de 2'lik bölümünde seni tercih etmeyen bir teknik adamla çalıştın. Kendisi adına iş işten geçti diye düşünüp sana sarıldı ve sezonun son bölümünde sahadaydın. 

O kadar büyük potansiyelsin ki, gösterdiğin ile Real Madrid / Barcelona çekişmesini oluşturuyorsun. Modric ve Kross seni arıyor, Modric diyor ki "benim son sezonum, benden sonra 10 numarayı almanı istiyorum". Real Madrid fırsatı bir futbolcunun eline kaç kez gelir? Seni kiralık gönderip pişirmeyi de düşünmüyorlar, direkt olarak rotasyona yazacaklar. Real Madrid'in de son yıllarda büyük yatırım yaptığı gençleri getirdiği noktalar malum. 

Fenerbahçe'de neden zaman kaybetsin bu adam. Real Madrid'de alacağı 1000 dakika, burada geçireceği 1 tam sezonun önünde. Ali Koç'un açıklamalarına bakınca da, Arda Güler'in neden Fenerbahçe'de kalmaması gerektiğini görüyorsunuz. Gider ayak, futbolcusunu yeniden taraftarın önüne atıyor. Sanki 30 milyon avro kazandırmamış gibi. Rakamın büyüklüğüne bakar mısınız? Şu parayı iyi kullansan, geleceğini kurgulamış olacaksın ama Fenerbahçe bu satışları hep yapıyor. Sonuç da ortada.

Arda Güler'e gösterilen tepki tam anlamıyla "şımarıklık". Ozan Kabak, sadece 6 ay performans gösterdi ve Stuttgart'ın yolunu tuttu. O da çıkış bedelinin üzerinde bir parayı kulübüne kazandırdı. Hangi Galatasaraylı, Ozan Kabak giderken kötü bir söz kullandı? Arda Güler'e kızma, çıkış maddesini kabul eden ve sözleşmeye uyanamayan yönetimine tepki koy. Arda Güler, bedavaya da gidebilirdi, bu sözleşmeyi hiç imzalamazdı. 

İmzaladı, çıkış bedelinin üzerinde bir rakamı sana kazandırdı. Jesus'a kız, sezonun 3'de 2'sinde oturttu bu çocuğu. Galatasaray, bu satışı yapmış olsa, Arda Güler'i sırtımda Madrid'e taşırdım. Hepimiz de alkışlarla uğurluyor olurduk. Fenerbahçeli olsa da, Türkiye'nin değeri Arda Güler. Hepimizi temsil edecek, son yıllarda görmediğimiz ölçüde uç yetenek. Belki de hiç görmediğimiz ölçüde. Allah, kaza bela vermesin, müthiş bir kariyeri olsun. Akıllı çocuk, kariyerine şimdiden mükemmel bir yön verdi.

15 yorum:

  1. Belkide sözleşme çıkış bedeli olan rakamın üzerinde olan anlaşmada da pay isteyip aldığı için ardaya kızgındır başkan. Yoksa başka bir açıklaması olamaz bu durumun

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Babası, komisyon kovaladı ve istediğini aldı. Hakkıdır ama, bir şey diyemem.

      Sil
  2. hakemler biraz temasa izin verdi kazımcan yok etti real'de mi oynayacak :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tam tersi orada cok daha rahat alan bulacaktir takimin kapasitesi cok yüksek ve lig bizimki kadar fiziksel temasa dayali degil ama Arda'nin su anki teknik kapasitesi orada fark yaratabilir mi ondan cok emin degilim dedigin gibi büyük maclarda carlik gösteremedi.

      Sil
    2. Fatih Akyel, içeride Real'e karşı 2-0'dan 3-2'ye geldiğimizde, Roberto Carlos'un içinden geçmişti. Daha mı büyük isim oldu şimdi :)

      Sil
    3. Kazımcan da çok değerli bir potansiyel. Görevini yaptığı sürece harikulade bir adam. Bir sezon daha bizimle olduğunda onun İçin de güzel şeyler konuşacağız. Arda büyük isim maşallah Allah yolunu bahtını açık etsin. Arda gibi bir oyuncuya nefes aldırmadığı için de Kazımcan ile gurur duyuyorum. Bu oyununu devam ettirsin nice ardalara nefes aldırmasın onu da Barca ya satalım. :) Bunlarla övünelim hepsi bizim vatanın evladı.

      Sil
    4. Kazımcan Karataş, çok büyük potansiyel. Sol bek transferi arayışında da çok görmezden geliniyor nedense. Oysa daha ön plana çıkarılmalı, üstünde durulmalı.

      Sil
  3. Ailesine salliyorlar ama bence cok yerinde karar aldi ailesi Ajax'tan bile daha iyi secenek ama önümüzde bir Yusuf.Demir örnegi var düsüsü cok keskin de olabilir, cok calismasi lazim.
    Arda yetenekli ama mesela bir Hagi kadar yetenekli degil veya Modric kadar dinamik bir oyuncu da degil ki bu isimler bile iSpanya'da zorlandi yeri geldiginde, o bakimdan ben alir yürür diyemiyorum cok dogru isimlelrle cok fazla calismasi lazim o zaman da bir totasyon oyuncusu olabilir direkt 11 icin 10 firin ekmek yemesi lazim.
    Galatasaray macindaki gibi 3 4 sutu daglara taslara atarsa rotasyonu da zor görür orada.
    Arda en zorunu secti basarili olmaktan baska sansi yok, yolu acik olsun insallah olur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dünyanın en iyisine gitti, direkt olarak kadroda kalma, rotasyona dahil olma garantisi aldı. Müthiş iş.

      Sil
  4. Yahu anlamadığım Yusuf Demir !! Arda gibi potansiyelli çocuk. Önü açık Galatasaray gibi takımda oynuyorsun. Okan Hoca gibi bir şansın var. Adam hiç bir oyuncuyu kaybetmek istemiyor. Bunu bir taraftar olarak bizzat görmüş gibi söylüyorum çünkü Kimler kimler şans buldu geçtiğimiz sezonda yeri geldi Emre Taşdemirler yeri geldi Mata, Berkan, Yunus, Emin. Mata’dan daha canlısın gençsin onun aldığı süreleri sen kovalayacaksın. Hoca kalemini kırmış desem değil ama oyuncu tarafında ciddi bir problem olduğu da açık. Yoksa böyle bir potansiyel böyle bir oyuncu bu ihaneti etmez kendisine. Yolun başında hala umarım ders alır ve biran önce kendine gelir. 11 vaat edilerek mi alındı da yedek kalınca triplere giriyor? Yada ana rotasyon dendi de şans bulamayınca tripleniyor anlamıyorum. Kiralamak da çözüm olmayacak sanki. Ben isterim bizimle bu forma altında hünerlerini göstersin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yusuf Demir konusunda yarın için bir yazı geliyor. İçimdekileri döktüm :)

      Sil
    2. Orada yorumlarız o zaman :)

      Sil
  5. Sergen Yalçın sonrası ülkeye gelen en yetenekli 10 numaralardan birtanesi. Umarım başarılı olur. Fenerbahçe 'de kalsa kaybolup gidebilirdi. Henüz yolun başında ve kendisini çok geliştirmeli. Özellikle topsuz oyunda da olmalı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence ondan da yetenekli :( Bu kuşak bambaşka.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir