22 Temmuz 2023 Cumartesi

Cédric Bakambu Galatasaray'da


Bu takımın 1. forveti Icardi. Yeri doldurulamaz, üst düzey bir isim. Tek ihtiyaç, onun takımda kalması değildi elbette. Geçen sezonu bir noktadan sonra neredeyse tek başına geçmesine rağmen, bu sezon aynısını tekrarlamak imkansız. Forvet rotasyonunun genişlemesi ve kalite kazanması gerekiyordu. Şampiyonlar Ligi ufukta, maç trafiği artacak. Doğal olarak da, rotasyon olmazsa olmazın. Sadece rotasyon da değil, maç içi hamle de önemli.

Geçtiğimiz sezon, Icardi'nin sezon başında olmadığı dönemi Gomis ile aşmıştık. Kazanılan şampiyonlukta, ligin ilk haftalarındaki performansı değerliydi. Çünkü o haftalarda kırılmadık. Kırılmış olsak, belki şampiyonluk ihtimali başlamadan bitecekti. Sonrasını getiremedi tabi. Yaş haddi vardı, fizik kalite düşüyor, ağırlaşıyor. Kenardan hamle şansımız kalmadı bu yüzden. Neyse ki Barış Alper Yılmaz'a dokunuldu da, forvet opsiyonumuz oldu.

Icardi transferi henüz gerçekleşmedi. Geçen sezon yaşadığımız sürecin tekrarlanması olası. İlk hedef, Icardi'nın yok göründüğü ön eleme maçlarında sorun yaşamamak. Bakambu, geçtiğimiz sezonu oldukça iyi geçti ve formda. Olympiakos'un geçen sezonki kadrosunun kalitesi çok beğenilmez. O yapı içinden çıkıp da gol kralı olmak değerlidir. Yaşı 32 olsa da, hala belli bir atletizm ve hareketlilik sahibi. Dinamizmini koruması da, onu iyi bir alternatif kılıyor.

Bunun yanında, gol vuruşunu ve repertuarını arttırmış. Eskiden biraz daha kanat özellikli ve savunma arkası koşularına odaklı bir futbolcuydu. Artık tam anlamıyla bir 9 numara ve gol çeşitliliğini arttırdı. Icardi ayarında bir forvet zaten imkansız, o ayarda bir forveti kenarda bekletmek daha da zor. Kenarda bekleteceğin forvetin bunu sorun etmemesi lazım. Oyuna dahil olduğunda da, ondan ne alacağını bilmelisin. Genç birini alsan, onu da bekleterek geliştiremezsin. Alternatifin tecrübeli olması önemli bence.

Bakambu, her anlamda doğru profil. Ön alanda hareketlilik sağlayacak, savunma arkası koşuları yapacak, prese katkı sunacak bir forvet. Gol sayısını da yukarı çekti, çok fazla pozisyona giriyor. Üst düzey bir bitirici olmasa da, geçen sezon gol oranı oldukça yüksekti. Fırsat düşünce değerlendirildi ve bence iyi bir transfer oldu. Icardi'siz günlerde ihtiyacı giderecek, Icardi geri döndüğünde de doğru alternatif olacak.

19.07.2023 tarihli yazı..

4 yorum:

  1. Cok iyi transfer eger yeterince sure alip sogumazsa cok basarili olacaktir, CL ön elemesine yetisir 11'de baslarsa golü var (muhtemelen BAY baslar ama), bu yorum da burada dursun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yetiştirilmek zorunda diye düşünüyorum. Gerekli oyuncu ön elemede de.

      Sil
  2. Galatasaray gerçekten iyi bir forvet rotasyonuna sahip oldu Icardi-Bakambu-Barış-Halil ile beraber. Ama ben yine de 2005-2006'yı ilk sıraya yazarım bu konuda. Hakan Şükür-Necati Ateş-Ümit Karan-Hasan Kabze dörtlüsü gördüğüm en iyisiydi. Her birisi büyük katkı verdi o şampiyonlukta.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Birbirini tamamlayan isimler olmaları büyük avantaj.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir