29 Temmuz 2023 Cumartesi

Dün eline geçen fırsat, bugün yaşananların sebebi


Geçtiğimiz sezona dönünce, Icardi'nin PSG'de devam etme şansı yoktu. Düşünülmüyordu kadroda ve transferi de Türkiye'deki dönemin son günü gerçekleşti. Diyorlar ya, 750 bin avro'ya nasıl oynar diye. PSG'den kazandığı maaşın 750 bin avro'sunu karşıladık. PSG, değerlendirmek istemediği futbolcusunu, başka bir takıma kiralayarak, orada yükselmesini bekledi. İş belki de aralarında karşılıklı feshe gidecekti. Galatasaray'a, maaşını da karşılayıp kiraladılar, futbolcu burada yükseldi ve gün sonunda 10 milyon avro'luk bonservis kazandılar. Futbolcunun kalan 1 yıllık maaşından da çıkmaları kendileri açısından diğer kazanç. Transferin mantığı da budur. Anlamak istemeyenler var da, anlamak istememelerindendir. Sen de bu tarz kiralamalar daha önce yaptın, kiminde kazançlı çıktın, kiminde bir şey değişmedi. O gün için Icardi, Galatasaray adına fırsattı. Bu fırsatın kokusu alıp, kovalamak ve gün sonunda en doğru şartlarda transferi gerçekleştirmek çok büyük başarıydı. Galatasaray'ı doğru futbol akıllarının yönettiğinin göstergesiydi. Önce Wanda Nara'yı ikna ettin, o da Icardi'yi. Bugün yaşananların en önemli sebeplerinden biri de Wanda Nara'ydı. Onun da hakkını teslim etmek gerekiyor. Gün sonunda, Icardi'yi bonservisiyle takıma kazandırdın ve en az 3 yıl kafan rahat. 30 yaşında, Avrupa'ya yaşanan forvet kıtlığında, Suudi Arabistanlı takımların piyasada cirit attığı ortamda gerçekleşti bu transfer.

8 yorum:

  1. Guzel ozetlemissin aslinda butun bunlar her seyin arkasinda bir futbol aklinin ve planin oldugunu gosteriyor, tesaduf degil.
    Rakipler ise kim bosstaysa oraya gidiyor tamamen rastgele transfer yapiyorlar bugün. BAtshuayi forma bulamayacagini dusundugu icin ayrilmayi dusundugunu soylemis, Aboubakar desen hicbir sezon butun maclarda oynamamis zaten Afrika Kupasi vs de var en iyi rotasyon yine sende, duygular tarifsiz su an Esref H. ya da Belmas da yönetiyor olabiliyordu kulübü o nedenle yönetime sahip cikmamiz lasim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Erden Timur'a ve ona ipleri bırakan Dursun Özbek'e teşekkür etmemiz lazım :)

      Sil
    2. Kesinlikle zaten bu saatten sonra yangincilara karsi da durmamiz lazim zira icimiz rahat, gecen seneden bu seneye yapilanlar bize yönetime güvenmeyi ögretti bence.
      Biliyoruz ki sorun da olsa oyun baslayinca eksik de kalksak yönetim devre arasinda yine en iyisini cekecek bizim takima var gücümüzle destek olmamiz lazim, özellikle sosyal medyada Youtube Galatasaray resmi hesap üye sayisi bence kapasitemize göre cok az herkesin üye olmasi lazim karasal yayincilik artik bitti, orada cok guclu var olmalisin.

      Sil
    3. Yangıncıların yangını kendilerine. Bunu görenler tepki gösteriyor artık. O dönemler bitti.

      Sil
  2. İcardi seviyesinde avrupada haland, levandowski kaldı bakın diğer isimler vlahoviç, nunez vs kesinlikle icardi seviyesinde değil icardi bu kadar güçlü olmayan inter kadrosunda 3 sezon gol kralı oldu. Nunez bitiricilikte icardinin yarısı kadar bile değil. Gerçekten neye sahip olduğumuzun farkına varalım. Bu arada keşke gs sözlüğe yeni üye olup wandaodahavefalı nicki alabilsem 😆

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Avrupa'da ciddi bir forvet kıtlığı var. Icardi'yi bitirebilmemizin önemi sonrasında daha net anlaşılacak :)

      Sil
  3. Icardi Avrupa 'nın şuan en iyi 10 forveti arasındadır.Müthiş iş başardık.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir