29 Temmuz 2023 Cumartesi

Yavaştan toparlanıyoruz


Zaha ve Bakambu, takımla ilk idmanlarına çıktılar. Bakambu'nun takımla, Zaha'nın ise takımdan ayrı çalıştığını biliyorum. Zaha için "2-3 hafta sürecek sakatlığı var" denilse de, saha çalışmalarını yapıyor olması o süreyi kısaltır. Sakatlığı var mı onu da bilmiyoruz, herhangi bir resmi açıklama yok. Fizik olarak eksiği vardır belki. Serbest statüde olan bir futbolcuydu. Ne kadar bireysel çalışırsan çalış, takım çalışmasına benzemez. Bakambu ise bir önceki takımıyla çalışmalara başlamış, kamp döneminde yer almıştı. Fizik olarak eksiği olmadığı için, direkt olarak takımla çalışmış. Uefa listesinde de adı var, Zalgiris'le oynanacak rövanş maçında oynamasını bekliyorum. 11 mi başlar bilmem de, bir an önce uyum sağlamak adına oynamaya başlasa iyi olur. İlk maçta forvet eksiği yaşadık. Net bir 9'un varlığı, bu tarz kapanan bir rakip karşısında daha önemli. Torreira da bu arada saha çalışmalarına devam etmekte ve rövanş maçında kadroda olması bekleniyor. 11 başlamaz da, maç kadrosunda mutlaka yer alır. Yavaş yavaş toparlanıyoruz yani. Icardi de döndü, direkt olarak çalışmalara başlayacak. Onun da fizik olarak eksiği vardır mutlaka. En az 15 güne ihtiyacı var ama yüzde 30'luk kondisyonunun dahi yarattığı farkı hatırlıyorsunuz. Ağustos ayı gelmeden, transferin büyük çoğunluğunu bitirip, böylesine iddialı futbolcuları transfer edebilmek büyük olaydır.

16 yorum:

  1. 3. ön elemeyi de kazasız atlatırsak o zaman play off maçına hepsi sahada olur bence. İcardi 3 hafta içinde oynayacak hale gelir. 2 tane de orta saha indirebilirsek o zaman bence ŞL'ye girebiliriz. Takımın artık tekrar o keskinliğine ulaşıp oyun ezberini hatırlaması lazım. Zaniolo, Nelson gibi isimler de iyi başlamadılar. Torrera ve İcardi'nin katılımı bütün takımın performansını yükseltmeye yetecektir. Yeter ki şu 2 turu kazasız belasız atlatalım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İlk 2 ön elemede sorun yok da, play-off'ta en iyisiyle sahada görmeliyiz.

      Sil
  2. Takımın kallavi bir stopere ihtiyacı var şampiyonlar ligi için. Defansta çok sıkıntı yaşayacağımızı ön görüyorum. Türk liginde iyi performans verdiler diye stoper mevkiini çok gözden kaçırıyoruz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O konuda fırsat kovalanıyordur belki. Stoper alınabilir, şaşırmam artık. Alınmaz diyordum da, belli olmaz.

      Sil
    2. CL’de Apokerim’e guvenemeyiz 1 sene iyi performans verdi diye, daha dun konyaspor’da oynayan adam.En kritik transfer olacak, stoper gelmezse hucumda kuvvetli olsa da defansta hatalarla puan kayiplari yasayan bir takim olup devam edemeyiz. Devre arasinda da bul bulabilirsen stoper.

      Sil
    3. Çok yanlış yorum. Sırf yerli diye böyle bir etiket. Abdülkerim Bardakcı'nın muadili şu an en az 15 milyon avro.

      Sil
  3. Inan ki yerli diye degil, tecrube eksikliginden dolayi bu yorumum. Kaldi ki solda Angelino oynuyor olacak bu ekstra yuk demek, hele ki bunu CL’de idare etmek zorunda kalacak. Sezon icinde Abdulkerimin hatalarindan dolayi yenilen golleri tartismamaliyiz, bu bir risk. 28 yasinda ama ust duzey tecrubesi yok.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Net etiketçilik bu. Nelsson için aynısını yazabilir misiniz :) Abdülkerim Bardakcı ligin başında hata yaptı 1 kez, sezon geneline mi mal oldu bu. Yapmayın etmeyin. Ligin en iyi stoperi.

      Sil
    2. Yapma allah aşkına, bu ligin en iyi stoperi Nelsson'dır, ve Tottenham boşuna kovalamıyor. Nelsson'un Avrupa turnuvaları tecrübesi, CL, UEFA, milli takımı vs vs. bir yana Abdulkerim kariyerinin çoğunluğunu 1.Ligde geçirdi. İlk Avrupa maçına geçen maç çıktı. Hedefleri varsa bu takımın stoper gibi bir mevkii'de Abdülkerim'e çok çok güvenmek olur bu. Bende soru işareti şahsen.

      Sil
    3. Çok etiketçi ve yanlış yorum. Abdülkerim Bardakcı, Türk değil de Avrupalı olsa eminim ki yorum değişirdi. Sevmedim bunu :(

      Abdülkerim Bardakcı, ligin en iyi yerli stoperi değil, en iyi stoperi. Geçen sezon Galatasaray'da zerre sırıtmadan, en iyilerden biri oldu. Kariyerinin nerede geçtiğini ne yapacaksın. Ne verdi sana ona bak. Mükemmel katkı aldın.

      Abdülkerim Bardakcı soru işareti ise, kim soru işareti değil :) Gökhan Gönül, Fenerbahçe'ye geldiğinde kariyerinde 1. Lig harici tecrübe yoktu. Yaşı da belli noktadaydı. Katkı ortada. Önemli olan kalitedir. Kimi geç keşfedilir ya da olgunlaşır.

      Abdülkerim Bardakcı, Konyaspor günlerinde de, büyük takımda iş yapacağını fazlasıyla belli ediyordu. Nitekim yaptı da.

      Bu kadar etiketçi olmayın.

      Sil
  4. Hic etiketci degilimdir, Turk olmasi tam tersi Abdulkerim’i cok da avantajli kiliyor. Stoper ve sagbek mevkiindeki oyunculari bu baglamda karsilastirmayi pek saglikli bulmuyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu konuda yaptığın yorum ağır etiketçi maalesef. Abdülkerim Bardakcı gibi özel bir stoperi sıradan kılmak. Dediğim gibi, Brezilyalı falan olsa parlak görünürdü.

      Sil
    2. Umarım sen haklı çıkarsın, ben kaygılarımda haksız çıkarım. Performansı CL’de gidebileceğimiz yeri belirleyecek çünkü. Bizim canımız hep stoperlerden yanıyor Avrupa’da. Etiketçi değilim tekrar söylüyorum, severim oyunculuğunu da Abdulkerim’in

      Sil
    3. Nelsson'un da performansı aynı şekilde. Niye bu ihale Abdülkerim Bardakcı'nın. Geçen sezon ligde en iyi stoper oydu çünkü :) Yerine alacağın ismin, ondan daha iyi performans vereceğinin de garantisi yokken.

      Sil
  5. İhale ona kaldı çünkü ortasaha transferleri de tamamlanınca takımın en zayıf halkası kimdir sorusuna benim cevabım Abdülkerim oluyor. Çünkü bence bir takımın potansiyeli takımın en zayıf halkasına göre belirlenir. Mesela ben sana sormak isterim hatta belki sana bir makale konusu da olabilir. Transferlerin tamamlanıp kadronun tam net olduğunu farzet takımın en zayıf halkası kim sence?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İhale niye ona kalsın, takımın en zayıf halkası nasıl oluyor. Böyle bir yorum olabilir mi :) Sol önde Kerem Aktürkoğlu ne ise, sol stoperde Abdülkerim Bardakcı o. Takımın en zayıf halkası falan yok, güçlü bu takım. Geçen sezon da güçlü oyunu ile şampiyon oldu. Ben etiketçilik yapmam, sevmem de. Bana göre bu konu makale konusu olmaz, ayıp etmiş olurum bugüne kadar yazdığım her şeye :(

      Görüşünüze katılmıyorum, size saygı duyuyorum. Bu etiketçi fikri görmezden gelmeyi tercih ediyorum :( Konuyu kapatıyorum kendimce, başka konularda konuşup, tartışalım.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir