12 Temmuz 2023 Çarşamba

Kerem Demirbay & Galatasaray, şu an fikrim değişti


İlk etapta çok sıcak değilken, şu an fikrim değişti. Kerem Demirbay'ın adı ilk olarak geçtiğinde, Oliveira'nın önüne alınacak isim diye düşündüm. Orada rotasyonu sağlamış olsanız da, amaç hem farklılık yaratmak, hem de kaliteyi çok daha yukarı çıkartmak. Paredes'i aldıktan sonra, Kerem Demirbay'ı düşünmek başka bir şey. Bu tabloda da Oliveira taca çıkmış oluyor ve takımdan ayrılma ihtimalinin oluşacağını düşünüyorum.

Paredes, daha komple bir paket. Temposu yüksek, hareketli, daha 2 yönlü. Orta sahanın sertlik ve mücadele gücünü yükseltirken, teknik tarafında da ödün vermemiş oluyorsunuz. Paredes sayesinde, sol beke Angelino'yu düşünebiliyorsunuz. Paredes, Galatasaray orta sahasına transfer edilmesi gereken 1 numaralı isim yani. Paredes arkasına Kerem Demirbay'ı düşünmek başka bir şey. O zaman doğru transfer oluyor.

Maliyeti de şaşırtıcı. Leverkusen'in bu transfere en az 3-4 milyon avro karşılığında izin vereceğini düşünüyordum. İlk etapta 3.5 milyon avro istemişler, Galatasaray da 1.5 milyon avro önermiş. Bu da demek oluyor ki, 2 - 2.5 milyon avro civarında gerçekleşecek bir transfer. Kaliteli, yerli statüsünde oynatabileceğin bir orta saha. Kilit nokta da zaten "yerli" statüsü. Ligde sana aksiyon alanı tanıyor. Bol rotasyon beklerken, kaliteli isimlerle bu gerçekleşmeli.

Merkez orta saha, yani 8 numara. Son dönemde iyiden iyiye bu oyunu oynuyor. Yer yer 6 gibi kullanıldı, geçmişi 10 numaraydı. 3 pozisyona da alternatif yani. Bundesliga'daki istikrarı ortada. Hem de Leverkusen gibi bir takımda. Hızlı değil ama tempolu. Oyun aklı yüksek, teknik becerisi ile ön planda. Orta sahada iyi bir bağlantı ve dağıtıcı. Oliveira'nın yaptığını o da yapar, üstelik yerli oynayabilme durumuyla. Makul transfer. Şu şartlarda gerçekleşsin diyorum artık.

10 yorum:

  1. Paredes olmuyor galiba medyada Farklı isimler dönmeye de başladı. Kerem ile orayı geçiştireceğimizi de düşünmüyorum. Lig dinamiklerinde muazzam oyuncu ama hedef başka. Çıta çok yükseğe konmuş durumda. Eski günlerini de aratan bir oyuncu o kımıldanmayı Okan hoca ile yaşayadabilir. Tam potansiyeline hiç ulaşamadılar ne yazık ki ama rotasyon için, yerli olması büyük bir avantaj sağ ve sol ayağını da çok iyi kullanıyor. Solak olmasına rağmen. Medyada dönen rakamlara gelecekse bir saniye kaybetmemek lazım direkt anlaşılmalı. Bu kadro daha nerelere gidecek çok merak ediyorum. Medyada dönen isimler hepsi olursa Galatasaray en zayıf bölgesi Muslera oluyor. Yaş aldıkça geriliyor. Bu sene de oraya bir hamle yapılmayacaktır. Muslera en güzel şekilde bitirmeli.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Olabilir de. Torreira süreci de böyle uzamıştı. Olmayacak gibi bir durum yok. O pozisyon geçiştirilemeyecek kadar değerli.

      Sil
  2. Yusuf'u yûksek ihtimal kiralik gonderiyoruz babasi kampta yöneticilerle gorusmus o bakimdan bu yesil.kart olayini kullanmak icin mukemmel hamle olur sende cok daha da sivrilebilir benim esas merak ettigim skorer 10 numarays kimin gelecegi en son firsat transferi 10 numara olacak deniyor ama Fenerbahce'nin Syzmanski hamlesinden sonra bizim de en az 10 gol kaykisi olacak birini daha cekmemiz lazim (Mertens de toplamda 10a yakin verir).
    Burak senden Tadic'i de yazmani bekliyorum farkindalik yaratmak lazim BJK ilgilendigine gore maliyetleri kesin uygundur en az 25 gole etki eder keske bize gelse.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tadic ismi önce bizimle anılmalı :) Kendisinin hayranıyımdır.

      Sil
  3. Mantıklı transfer olur. Oliveria gözden çıkarılmışa benziyor.Yusuf beklenen performansı gösteremedi. Kiralık vermek gerek.

    YanıtlaSil
  4. Sergio Oliviera 'nin yerli alternatifi. 2m bonservis 1.5m maaş gibi uygun olursa tabi.

    YanıtlaSil
  5. Defalarca izledim.10 numaradan evrilme düz bir oyuncu degil, kücümsenmesini anlamiyorum gayet is görür su an bu tarz bir oyuncumuz yok Oliveira kadar teknik degil belki ama cok daha alan kapatan oyuncu Oliveira ile Amir H'yi klonlamissin gibi düsünün öyle tatta bir oyuncu bizde ileri bile gidebilir abarti olmayan rakamlara gelsin derim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Asla değil. Niye küçümsensin. Biraz hız problem bende ve savunma tarafı. 8'in biraz daha hareketli olmasını ve ısırmasını istiyorum.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir