26 Temmuz 2023 Çarşamba

İyi olan, Halil Dervişoğlu'nun pozitif bir görüntü vermesi


Rakip savunma ağır ve hamle gücü düşük, ön alanda hızlı hücumcularla oynayalım düşüncesi tutmadı. Rakip 9 kişiyle kapandı ve suni çim etkisi mi bilmem de, hücumculardan istediğin verimi alamadın. Yunus Akgün, Barış Alper Yılmaz ve Zaniolo gibi isimler çok kötü bir maç oynadı. Hatta Kerem Aktürkoğlu da buna dahil. Dar alan becerisi gösterebilmek gerekiyordu. Mertens oyuna girdikten sonra biraz etkili olunabildi. Morutan, Halil Dervişoğlu gibi isimler oyuna girdikten sonra ise dar alan becerisi gösterebildin. Kısa sürede de 1-0 gerideyken, 2-1 öne geçtin. Biraz daha dişlileri sıksan, skor da artardı. 2-1 sonrası ne hücum, ne de savunma yaptın. Beklerken maç 2-2 oldu. 2-2 sonrası da 4 dakikada 2 pozisyonun yine var. Dar alan becerisi olan isimlerle maça başlanılsa ya da 45'de bu müdahale yapılsa rahat kazanırdın. Maçın genelindeki Oliveira'yı beğenmezken, 70'de hamleler geldikten sonraki Oliveira'yı beğendim. Mertens, Halil Dervişoğlu ve Morutan gibi isimlerin varlığıyla oldu o da. Topa sahip oldular, iyi pas yaptılar ve rakip ceza sahası çevresinde kaliteni konuşturdun. Suni çim etkisini atlamıyorum tabi. Aynı oyuncu grubuyla kendi sahanda oynasan, eminim ki görüntü bambaşka olurdu. İyi pas yapacağın için, top kaybı yaşamaz ve eksik yakalanmazdın. İyi olan, Halil Dervişoğlu'nun pozitif bir görüntü vermesi. Alternatif olarak kazanılacak, katkı alınacaktır. Yetenekli oyuncu.

8 yorum:

  1. Doğru zamanda doğru yerde bulunup golü attı ama son dakikada da net kaçırdı. Kale ağzından topu kaleye yollayamadı. Icardi olsa 100 kere gol yapmıştı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Onu da atabilen bir isim olsa zaten bonservisi 500 bin avro'ya düşmeyecekti.

      Sil
  2. Herşeyden önce Halil, Mertens ile bir yıl oynaması onu çok çok yukarıya taşıyacaktır. Geç değil gelişimini tamamlayıp potansiyeline ulaşabilir. Az biraz kıpırdasa milli takım İçin de çok büyük bir kazanç olur. Halil 9,5 numara ama zorda kalınca 9 da oynayabileceğini gösterdi forvet oyuncusu, devşirme ile zaman kaybediyoruz. Direkt Halil ile başlansa çok daha farklı şeyler konuşuyor olabilirdik. Angelinho 2 3 denedi orta ortalar muazzam ama nerede ne yapacağını bilmeyen oyuncularla zor. Bakambu keşke bu maça dahil olabilseydi. Bakambu Halil Mertens fark yaratır. Rakibi yırtar ne kadar kapanırsan kapan bu adamlar o takımı açar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Halil Dervişoğlu, iyi bir takım içinde mutlaka gelişim sağlayacak. Şu an çevresi oldukça güçlü.

      Sil
  3. Yunus Bonservisi ile, Yusuf kiralık = Uğurcan fit miyiz abi ? Biliyorum her ikisini de veririm gerekirse diyorsun ama. Yusuf’tan umudu kesmek istemiyorum. :’( Yunus gitmesi kendisi için de daha iyi olacaktır. Çok kaliteli oyuncu ama seviyesi burası değil iyi niyetli.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yunus Akgün'ü bonservisiyle bile verebilirim :)

      Sil
  4. Halil transfer olduğunda yazmıştım. Bu sene çok iş yapar. Halil'in tarzı ingiltere gibi fizik gücü çok yüksek lige uygun değil. İspanya gibi teknik liglerde iyi iş yapabilir.Bizde ise Icardi ile çok iş yapar. Dar alanda çok iyi ve adam eksiltme özelliği var. Son vuruşlarını geliştirmesi gerek.Dünkü maçta ileri uçta oynayan oyuncular genelde geniş alan oyuncularıydı.Halil ve Mertens girince bunu görmüş olduk. Halil çok iyi transfer ve iyi fiyata alındı.Çok umutluyum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dar alan becerisi, yeteneği, oyun aklı var. İyi bir yapı içinde şu an. Mutlaka gelişecek.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir