26 Temmuz 2023 Çarşamba

Beklentim yüksek de, bu maçlarda parlamak lazım


Yeni sezonda ağırlıklı olarak 4-2-4'e yakın bir formasyonumuz olacak. İlk ciddi deneme, bambaşka bir yapıda geldi. Sağda Yunus Akgün, en ileri uçta Barış Alper Yılmaz, onun biraz arkasında Zaniolo. İlk yarıda bulunan açık alanlar vardı, rakibi eksik yakaladığımız 2-3 pozisyonu gördük. Kötü bitiricilik, ondan da kötü olan pas kalitesi ile pozisyonlar harcandı. Hücumda kötü performanslar izledik. O kötü performansların, takım savunman tarafında da etkisi oldu.

Torreira kadar, Rashica'yı da aradığın bir maç. Rashica'nın varlığı ile, Boey'in hücumda özgürce hareket ettiğini izliyorduk. Yunus Akgün ne hücumda, ne savunma yardımında var. Boey ise hücumundan ödün vermiyor. Nelsson yalnız kaldı haliyle ve açık alanda ezilip geçildi. Orada Zaniolo olsa da pek bir şey değişmeyecek. Zaten maç içinde sık sık sağ kanada kaydı. Oysa daha özgür, forvet gibi oynaması gerekiyordu.

Hücumcular kendi arasında pozisyon değiştiriyor hadisesi değil bu. Tam anlamıyla alışkanlıklar. Rashica'yı arıyoruz. Oyun ezberimizin en önemli parçalarından. Zaniolo'yu kazanabilmek ise başka bir oyundan geçiyor. O oyuna geçer miyiz emin değilim. Zaniolo'dan, Rashica katkısı almak zor, bambaşka 2 futbolcu. Zaniolo'nun en azından fizik gücü ve kalitesiyle şu maçı sürükleyebilmesi lazımdı. Hiç etkili değildi.

Top tutamıyorsun, rakibi sürekli kanatta eksiltmeye çalışıyorsun. Rakip ceza sahası içinde kaç kez topla buluştu, hepsini kaptırdı. Şut imkanı doğar, topu sürmez o an, alakasız vurur. Umudumu kesmiyorum, beklentim yüksek de, bu maçlarda parlamak lazım. Kamp dönemi geçirdi, fizik olarak hazır olmalıydı. Yeni oyun yapısıyla alakalıydı belki de, bilinmez. Forvetin yok, kanatta tercihin başka. Orta sahada da zayıf kaldın.

16 yorum:

  1. Beklenti hakikaten yüksek ama bizim oyuna çok uymayacak gibi. Tüm maçları fener maçları gibi oynamayacak takım. Toplasak şampiyonlar liginde 5 ligde 5 maç oynarız zaniolo sağda iken. Diğer tüm maçlarda kapalı defans olacak. Her aldığım topla içeri gireyim olmuyor. Bazen tutacak tamam ama tutmayınca taraftar çok homurdanacak. Defansa yardımı zaten yok. Hücumda da kısıtlanırsa sıkıntı büyük olur. Rachitsa yı arar alamazsak takım ama zaniolo varken de onu almak çok saçma bence. Gelse biri yedek oturacak kesinlikle. Öyle bir lükse henüz sahip değiliz
    Chemsjheer

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Genç oyuncu, dönüşebilir. Dönüşmezse zaten, ilerisi adına da sıkıntı kendisi için.

      Sil
  2. Zaniolo kabuğunu tam olarak kıramadı maalesef ama biraz zaman gizli 9 gibi oynaması en iyisi olacak gibi icardi gelince kanat savunmasında zayıf kalıyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Takım içinde yer bulmakta zorlanıyor gibiyiz.

      Sil
  3. İsimli marka bir oyuncu olmasa herkes muhtemelen linç ediyordu şimdi, Zaha nın geldiği bir ortamda zaten zaniololu kurgu çok zordu şu bencilce kötü performanslardan sonra iyice şansı kalmadı, kötü performans olabilir dün herkes kötüydü ama zaniolo gerçekten çok bencil bir oyuncu kesinlikle, oyunu tek başına oynamaya çalışıyor, kaç kere pas atma şansı oldu hiçbirinde pas atmadı, ya şut attı ya da saçma sapan dribbling zorladı topları kaptırdı, kendisini çok üstün görüyor ama bu kafayla Avrupa da anca orta sıra takımın yıldızı olur

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kredisi var, o da beklenti yüzünden. Yoksa bence de daha ağır eleştiri alıyordu.

      Sil
  4. Zaniolo kalsa da kalmasa da Rashica alınmalı. Geçen sezonun bence kahramanı. Hem savunma hem hücumda çok iyi bir oyuncu ve takım oyununa çok yatkın.

    YanıtlaSil
  5. Bence dün oynayan öndeki 4 lü ( zaniolo, kerem , barış ve yunus) önde icardi olmazsa hep kendine oynar. Hiçbiri diğerini kendinden yukarda görmüyor çünkü. İcardi gelince adama duydukları saygıdan mı korkudan mı bilinmez ilk tercihleri icardi oluyor. İcardi olmadan başsız tavuk gibiler bir oraya bir buraya karadüzen. Kerem geçen sene icardi form tutana kadar yokları oynadı. Yunusu hiç saymıyorum; Emre Akbaba gibi kalitesi tekniği var ama bizim takımda olmadı. Başka yerde gayet başarılı olur ama bu kafayla ( topu alıp ilk hamle kontrol etmeye çalışması, tek pası düşünmemesi, dripling denememesi, sürekli aralara girip top kaybı yapması, savunma desteği olmaması vs) bizde oynayamaz. Bizim ligde her takımda oynar ama bizde olmadı işte. Zaniolo da sağlam topçu ama boş alan olmasa düşüyor verimi. Barış da fizik güç vs ziyadesiyle var ama oyun aklı hala gelişme halinde. Morutan yunus zaniolo zaha barış. 5 aday var sağda oynayacak bence 2 si ile yollar kesinlikle ayrılmalı. Tercihim zaniolo ve yunus. Morutan kalsın güzel teklif gelmediği sürece.
    Chemsjheer

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O 4'lü oynamayacak tabi, bunu atlıyoruz. Değişecek, daha ideale yaklaşacak o hat.

      Sil
  6. Abi şu adama ver geniş alanı bak neler yapıyor rakipte ortasaha oyuncusu bile yoktu neredeyse takım boyu 5-10 metre oynuyorlar. 1 Kaleci 9 stoper 1 forvet ile oynadık. Vallahi bu tarz takımların bu platformda ne işi var çok sorguluyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mesele dar alan becerisi. Türkiye Ligi böyle maalesef :)

      Sil
    2. Abi hedef Türkiye değil be. Geçen sene Fenere yaptıkları yeter. İşte tamda öyle anlarda çıkıp ipi eline aldığı zamanlarda yeter.

      Sil
    3. Hedef Türkiye değil de, dar alan becerisi sana lazım. CL'de de lazım. CL'de gruptan çık, ligde 10. ol. Razı mısın :)

      Sil
  7. Burak, sanki 433olmadan Zaniolo'dan verim alamicakmisiz gibi duruyor. Hoca da pek sıcak değil o ise. Galiba Zaniolo'dan çıkıp, Rashica Morutan'la 4231 devam etsek daha iyi olacak gibi yoksa bir Torreira daha lazım oraya yada Gedson tarzı biri

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 4 3 3 içinde de, Zaha / Kerem ne olacak gibi bir sorun var.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir