25 Temmuz 2023 Salı

FK Žalgiris Vilnius 2-2 Galatasaray, iyi başlamadığımızı söylemek lazım


Suni çimin mutlaka handikabı var. Yapmak istediğin birçok hareketi yapamamana sebep ki, pas hataların bu yüzden. Galatasaray'ın rahat ve laubali görüntüsünü aşamıyorum. Avantajlıyız, kendi sahamızda mutlaka tur atlayacağız da, hazırlık maçları bitti. Şampiyonlar Ligi günleri başladı, bunu hatırlamak gerekiyor. Hiç olmadığı kadar pozisyon verdik. Rakip biraz pas yapabilse, az da bitirici vuruş sahibi olsa, avantajlı bir skor elde edecekti ve sonrasında çık işin içinden çıkabilirsen olacaktı.

Rakip savunma ağır ve hamle imkanı kısıtlı düşüncesi içinden, ön tarafı olabildiğince hızlı kurduk. Bu hızlı oyuncular, alan bulabilirlerse etkili olabilir. Rakip kapanıyor, 9 kişi savunma yapıyorlar. Önde 2 isim bıraktılar. Onlar da hız ve atletizmi ile önlerindeki açık alanı müthiş kullandı. Topa vuramamaları bizim avantajımız. Alanı çok boşalttık, özellikle de Nelsson yıkıldı. Kafası da başka yerde tabi. Hücum ararken, bol bol pozisyon verdin.

Rakip kapanıyor, dar alanda beceri göstermelisin. Yunus Akgün, Zaniolo ve Barış Alper Yılmaz'ın hiç etkisi yoktu. Mertens oyuna girdikten sonra biraz etkili olabilmeye başladık. 70. dakikada oyuna giren Morutan & Halil Dervişoğlu gibi isimlerle o dar alan becerisi gösterilebildi. Biraz dişlileri sıktın, 2-1 öne geçtin. Biraz daha sıksan 3. gol gelirdi, çünkü rakibin kaybedeceği bir şey yok, onlar da alanı boşaltacaktı. Bu değişiklikler için neden 70. dakika bekleniyor?

Bu hamleleri yaptıktan sonra, Oliveira ve Angelino da biraz daha işin içine girdi. Sol taraftan gelmeyi düşünmeye başladık mesela, etkili de olduk. 2-1 sonrası skoru tutabilmek lazım. Biraz topa sahip ol, düşür tempoyu. Ne 3. golü aradık, nede kapanabildik. Yenilen 2. gol öncesi verdiğin pozisyonlar var. 2. golde de Dubois uyuyor, Muslera yememesi gereken bir gol yiyor. Sol beke neden Dubois giriyor onu da anlamıyorum.

2-1 kötü sonuç olmayacaktı. Suni çim alışık olmayan bir takım için illet bir şey. Pas yapamıyorsun, topu kontrol etmekte zorlanıyorsun. Sen topa sahip olacak takımdın. Bunu yapamayınca zorlanman doğal. Kendi sahamızda kazanırız, hatta farklı da geçebilir maç. Burada da kazan, 2-1 bitirmeyi başar. 2-2 ile rakibin unutamayacağı bir anısı oldu. Maç sonu kutlama yapıyorlardı. Önemli olan tur atlamak da, iyi başlamadığımızı söylemek lazım.

42 yorum:

  1. Morutan ne yaptı da övülüyor anlamadım bilhassa 2. gol morutan yüzünden yendi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dubois yedirdi abi ikinci golü yapma.

      Sil
    2. Morutan, 70'den sonra hareketlenmeni sağlayan isimlerden biriydi.

      Sil
    3. valla kusura bakmayın da maçı mertens çevirdi. morutanın bişey yaptığı yoktu. yunus bile ilk yarı dribling yaptı kilit pas falan atmaya çalıştı.

      Sil
    4. Katiliyorum ben de aynisini yazdim asagida, özel bir 10 numaran yoksa oraya ilk Mertens'i yazacaksin adam en kaliteli ayagin senin, ben cikan takima inanamadim. Hoca savunmasi yavas diye cikardim dedi ama hic oyle cikamadin ki birinde zaten Baris Alper vuracagi yerde pas verdi döndü gol oldu, Halil olsa mesela vururdu ona.

      Sil
    5. mertens yılın yedeği olabilir bu sene. morutan en kötü gününde 2 yunus eder. yunus a 5 milyon az diyenler vardı :) anında gönderirim.

      Sil
    6. 2 sene önce morutan kötüydü yunus iyiydi şimdi yunus kötü morutan iyi :) oyuncuları kazanmak yerine harcıyoruz. şu midtsjö yerine taylan en az midtsjö kadar oynardı. olan gsnin parasına oluyor.

      Sil
    7. Yunus Akgün'ü kazanmak adına daha ne yapacaksın. Tonla maç oynadı, ısrar da edildi. Olmuyorsa olmuyor. 2 sene önce Morutan kötü değildi, Torrent'e sormak lazım onu. Taylan Antalyalı, oynayabilse zaten kalırdı.

      Sil
  2. Rakip zalgiris de olsa torreria gibi bir ortasahanın icardi gibi bir santraforun eksikliği çok bariz belliydi yinede çok pozisyon kaçırdık biraz zaman lazım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yine de böyle bir maçta yaşamaman gerekiyor o eksikliği :(

      Sil
  3. Ortasaha olmadan bir tur daha geçilemeyeceği çok açık. Hep eksikle başlayıp hayaller satmaktansa bir sezon bir maça da tam kadro çıkalım. Icardi şu maçta olmayacaksa ne zaman olacak? Neden herşey gecikiyor. Kerem yine berbat başladı. Berkan bu takım oyuncusu değil. Taylan ondan daha iyi mesela. Canı çıkmış Midstjö girdikten sonra bir nebze toparlandık. Yunus satılması gerekiyor. Bu hazırlık maçı değil. Yunus yerinde Morutan ile başlasan çok daha verimli olacaktı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Torreira döndükten sonra bazı taşlar oturacak olmasına rağmen, takım savunmasındaki problemler daha derin gibiydi.

      Sil
  4. Ortasaha, Stoper takım can çekişiyor. Şu takıma söylediklerim alınmazsa iyi yolda değiliz. İyiye de gitmiyoruz takıma Ortasaha gelmediği sürece yaptığımız bu transferlerin hiç bir anlamı yok.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Suni çim etkisi de olabilir, bilemiyorum. Bireysel anlamda da kötü gündü. Bakacağız öne.

      Sil
  5. Mertens'in su takimda olmamasi büyük hataydi oyunu çözen Mertens'ti, su an Vole'd3 de aynisini söylüyorlar (Sinan Yilmaz, Ilgaz Cinar) zaten presi baslatan da Mertens'ti, herifin oyun zekasi herkesten yüksek Halil'in golü de Mertens'in sutundan geldi, cok net hocaya yazar yanlis takim cikardi. Yunus'un 11 baslayip kurtardigi oyun hatirlamiyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu maç dar alan becerisi istedi. Mertens oyuna girdikten sonra çok etkili oldu.

      Sil
  6. Zaniolo nun satışı gs için hayırlı olacak, o oyundan çıktıktan sonra takım hücum da akmaya başladı ki sonra goller geldi zaten, kesinlikle zanioloyu satıp rashica çekmemiz lazım Zaha icardi kerem rashica çok daha doğru ve dengeli bir dörtlü olacak

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beklenen teklif gelse, şu noktadan sonra beklenmez sanırım.

      Sil
    2. Abi tek macla oyuncu yargilamayin Zaniolo hazirlik kampinin efor testi birincisi idi kac tane de gol atti, esas sorun BAY'in bitiriciligiydi, ilerde tek Zaniolo oynasaydi keske o ilk pozisyonu ben bile atardim.

      Sil
    3. Bu arada Orhan Uluca da BAY 9 numara icin yeterli degil Halil form olarak hazir degilse Zaniolo 9 numarada oynamaliydi dedi BAY yerine, Zaniolo elestirilerine kesinlikle katilmiyorum.

      Sil
    4. zaniolo inanılmaz ham bir oyuncu.

      Sil
    5. Zaniolo yükselebilir ama oyununu değiştirmek zorunda.

      Sil
  7. Maalesef ilk resmi maç ve herkes umutsuz. Geçen sene de böyleydi.ilk haftalar formsuzduk. Rakip iyi bir takım olmasa bile ligde ynayan hazır olan bir takımdı.Çok abartmamak gerek. Tek takıldığım nokta Kazimcan yerine Dubois neden girdi. Kazımcan Dubois'in önünde.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kötü oyun, canı elbette sıktı da, morali bozmamalı. Toparlarız.

      Sil
  8. Mertens ve Abdulkerim gayet iyiydi, Oliveira da denedi en azindan 2 sutu var cok kritik hatalar yapmadi golde de guzel orta kesti, Galil'in golü kolay gornuyor ama degil herkes o topa öyle vuramaz.
    Nelsson hic konsantre degil, BAY inanilmaz hatalar yapti, cok temel hatalar bu macin ilerideki oyuncusu BAY degildi, vurulacak yerde vurmadi, pas verilcek yerde vermedi, set oyununda cok yetersiz, iyi ki Bakambu'yu ve Halil'i almisiz BAY kos kos oyununda mac cözüyor ama set oyununda cok eksik.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oliveira bence bu maçta bayağı iyiydi. Sorumluluktan kaçmadı. O da olmasa problem büyüktü.

      Sil
  9. Halil de yerli kontenjanında ne kadar önemli olduğunu kanıtladı. Oliveira, Boey, Abdülkerim beğendim. Rakip 11 kişi kapanıyor açmak İçin mücadele verirken de 1. golü yedik. İkinci golü de 3 gün aynı şekilde oynayalım atamazlar. Muslera artık tamam demeye başladı. Şu kadar hızlı bir takım kurulurken ileriye o topu kullanabilecek bir kaleci şart oğlu şart artık. Muslera eski Muslera değil kandırmayalım kendimizi. Şu takım şampiyonlar liginde olmak zorunda olmaması durumunda taşlar yerindenden oynar çok para harcadık. Nelson zeminin azizliğine uğradı bence ama yavaş olduğu da bir gerçek. Artık Sünni çim işi yasaklanmalı. Gerçekten ne pas atabildik ne bindirebildik. Bireysel anlamda istediklerimizi bu zeminde yansıtmamız zordu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İyi yapı içinde, o da büyüyecek. Kötü takımda silinmek kolay da, iyi yapı içinde gelişim daha olası. Yeteneğin varsa.

      Sil
  10. Takım yerleşiminde sıkıntı var, beklerle önündekiler uyumsuz birbirini tamamlamıyor. Turu bir şekilde geçeriz de sonraki turlar sıkıntılı, yangın yapmak için biraz erken ama sanki geçen seneki uyumu bu sene yakalayamayacağız gibi. Geçen sene parçalar birbiriyle çok uyumluydu. Bu oyun anlayışıyla çok gol yeriz. Kapanan her takım canımızı sıkabilir. İkinci bir sıkıntı organizasyonda ciddi eksiklik var. Mertens girince işler değişti. Mertens profili bir oyuncu lazım. Yoksa sezon boyu bireysel yeteneklere bakacağız. Zaha yıldız oyuncu ama mevcut kurguda hem Zani hem Kerem hem Zaha nasıl olacak. Rashica'ya çok ihtiyaç var. Morutan'ı da istiyoruz. 14 kişi sınırı bambaşka bir problem. Görünen o ki sezon içinde büyük sıkıntı yaşayacağız. Yapbozun parçaları bu sefer birbirine uymuyor sanki.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sezonun ilk resmi maçı, suni çim. Birçok handikap vardı.

      Sil
  11. Halil Mertens Morutan dar alan oyun becerisine sahip adamlar bu sebeple fark yarattılar. Zaniolo, Barış Alper bu adamlar geniş alan oyuncuları eleştirilebilecek bir konu yok iyi niyetlilerdi. Eleştiri yapılacaksa başta Yunus, Berkan derim hemen hemen hiç bir topu olumlu kullanamadılar. Muslera da eleştirilebilecek bir diğer isimdir. Artık eskisi gibi değil geçen yıl da değildi. Defansı çok eleştiremiyorum çünkü Torreira olmayışı Berkan’ın muazzam vasat oyunu defansı zorladı defans 4 lüsüne Torreira da dahil edilip 5 Li olarak baz almak istiyorum. Bir eleştiri de Okan Hocaya neden bu kadar geç değişiklikler? Neden Dubois.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 11'i de bu yönde oluşturmak gerekiyordu. Hele ki böyle bir zemin ve kapanan rakip karşısında.

      Sil
    2. Abi zaten Okan Hoca bunu hazırlık maçı olarak varsaydı. Denediği oyuncular vardı. Tamam adam harcamayı sevmiyor da. Böyle de olmaz çıkıp şu takıma 1 atsan yemesen kimse eleştirmez. Sen şu takımdan ne olursa olsun 2 yemeyeceksin. Peki oldu denedi hoca neden çok geç geliyor değişiklikler. Mertens Morutan Halil bu 3 lü bir araya gelince pozisyon da buldun son saniyeye kadar da kovaladılar. Oliveira artık adamın dili dışarı çıktı yorulduktan sonra hamle yapmanın pek anlamı kalmıyor. Besleyemedi. Mertens olmayınca da o pres neden olmuyor neden yapılmıyor anlamıyorum

      Sil
    3. Olmayacak bir oyuncu yapısı vardı hücumda. Demek ki doğru analiz edilmemiş.

      Sil
  12. Yorumların hepsini okudum. Burdaki ekip biraz genç ve heyecanlı arkadaşlardan oluşuyor. Herkesin sabırsızlığını da anlıyorum ama arkadaşlar birazcık olalım. Daha 25 temmuzdayız. Takımın kampı devam ediyor. Lig daha başlamadı. Transferler gelecek vs... Berkan dahil kimseyi gömmeyin lütfen. O kadar erken ki. Böyle bir maçın ardından en iyisi hiçbir yorum yapmamaktır. Geçen sene Galatasaray'ın ne zaman top oynamaya başladığını hatırlayan var mı aramızda? Gs- Alanya maçında sonra. 23 Ekim 2022. Bu iş boyacı küpü değil ki daldır çıkart olsun. Bunlar insan. Bu da bir takım oyunu. Bu turu tabi ki geçeceğiz. Ondan sonraki turlar için ben de emin olamıyorum ama şunu biliyorum bir sonraki maçımız bir öncekinden kötü olmayacak. Umalım da bu dönemdeki oyunumuz bizi ŞL'ye sokmaya yetsin. Transferlerin de geciktiği falan yok. Bundan daha erken hiçbir zaman takımın kurulduğunu hatırlamıyorum. Bu ekonomik şartlarda, bu döviz kurunda, Arabistan'ın da olduğu bir yerde bundan daha iyisini yapamazsın. Golcülerimizi aldık. Sol bekimiz eksikti dünya çapında bir sol beki 2. ön eleme maçına çıkarttık. Torrera'nın olmaması şansızlık. Olabilir sakatlık futbolda var. Büyük ihtimalle Ludogorets maçlarına yetişir. Barış, Kerem, Berkan, Yunus, Muslera, Nelson... bunları gömmeyin ayıb olur pişman olursunuz. Birisi Zaniolo demiş inanamadım:))) Adam Fener'e 2 tane füze attı çok değil 1,5 ay önce.. Biraz sakin. Bu maçtan bir analiz, oyum vs çıkmaz. 3. turda Bakambu, Zaha, Torrrera, belki 1-2 kişi daha gelecek. O sebeple herkesi sakin olmaya davet ediyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Böyle bir zemin ve sezonun ilk maçı. Doğaldır, sezonun da ilk maçı. Zamanla yükseliş başlar. İçeride iyi bir skor her şeyi unutturur.

      Sil
    2. Fener 5 attı anların da ilk maçı. Objektif olalım biraz. Çok güvendiğimiz yerlerden sorun yaşayacağız bu sene

      Sil
    3. Fenerbahçe iç sahada oynadı, daha zayıf bir takımla oynadı ve suni çim değildi. Objektif değil de hakkaniyetli olalım biraz :)

      Sil
  13. Tamam da fenerbahçe nasıl tempolu istekli ve koordineli oynadı. Bizse çabaladık ama oyuncular sanki ilk kez birlikte oynuyormuş gibiydi birbirinden habersiz. Zalgris de kötü takım biraz becerikli olsa 4-5 olurdu maç.

    Galatasaray fazla rahat bir ortam gevşek yani. Oyuncular camia kulüp baskısı hissetmiyor. Fenerbahçe Beşiktaş da oyuncuların yönetimden camiadan korkusu var ödleri kopuyor. Fazla gevşeklik kötü fazla baskı da ama ulkecek zaten disiplin sorunumuz var. Biraz camia yönetim korkusu verilmeli oyunculara.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 2 rakibin seviyesi bir değil. Moldova orta sıralarındaki rakip. İç sahada oynadılar + suni çimde oynayan bizdik. Zalgiris becerikli olsa, daha odaklı oynardık zaten.

      Sil
  14. Oliveira hemen satilmali şu takıma vereceği hiçbir şey yok ,yunus ise aydın yılmaz a fena benziyor, gezelim görelim tadında anadolu yu gezer başka da bir kariyeri olmaz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Vereceği şeyler hala var, bu maçı da gayet iyi oynadı Oliveira.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir