20 Temmuz 2023 Perşembe

Kadroda olmaması gereken isimlerden biri Midtsjö


Kadroda olmaması gereken isimlerden biri Midtsjö. İdmanları takip edemedik de, oynanan tüm hazırlık maçlarında sahadaydı ve kötü oynadı. Geçen sezonu da iyi geçirdi diyemem. En azından beklenti aşağısındaydı. Adana Demirspor maçında kritik golü var. Sonradan oyuna girip de etki ettiği anlar var ama 11 başlayıp da iyi oynadığı maç yok. Genele bakınca da herkes daha fazlasını bekliyordu. Torreira'nın sakatlığında, kamp dönemi de maçlara 11 çıktı ve kötüydü.

Midtsjö'den yana beklenti ne dersek, bağlantı olabilmesi. Topla dripling, daha dikine oynayabilmesi. Mevcut orta saha yapısında, topu öne taşıyabilecek isim. Bu özelliği itibarıyla transfer edilmişti. Orta sahamızda bu profilde bir isim yok dememizin nedeni de, Midtsjö'nün beklenti altında kalması. Maalesef bu sezon da beklenti altında kalacak gibi. Galatasaray'ın, topla dripling özelliği olan, dikine oynayacak bir orta sahaya ihtiyacı var.

Orta sahaya transfer yapılacak. Berkan Kutlu'yu Torreira'nın alternatifi gibi göreceğiz. 8 alınacak, Oliveira kenara gelecek. Midtsjö'ye yer kalmıyor. Bu tabloda, Berkan Kutlu ile çakışmaktalar. Berkan Kutlu da, yerli ve daha iyi durumda. Midtsjö'den çıkabilmek lazım, hayal kırıklığı oldu. Sürpriz bir talip çıkar da, onun için ödediğimiz bonservisi öder mi? Yoksa iş son gün kiralamasına doğru ilerliyor. Gün sonunda, takımda devam edeceğini düşünmüyorum.

Zalgiris maçına, Torreira ve Oliveira dönmezse de sıkıntı. Her 2 isim olmazsa, Berkan Kutlu / Midtsjö'ye dönüyor olay. Berkan Kutlu tamam da, Midtsjö dolduramıyor orayı. Oliveira yanında Berkan Kutlu oynadı, Torreira yanında da oynadı. Başarılı da oldu. Midtsjö'nün, rakip kim olursa olsun 11 oynaması sakıncalı. Ya da transfer gerçekleşecek, onu kullanacağız. Umarım talibi çıkar da, başka bir takıma transferi gerçekleşir.

13 yorum:

  1. Kaan Ayhan Midstjo'den ve Berkan'dan daha iyi oynar o pozisyonda. Bence denenebilir. Ayağı çok düzgün.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Berkan Kutlu'dan iyi oynayamaz. Berkan Kutlu, tempo silahın. Kaan Ayhan ağır kalır.

      Sil
    2. Kaan ancak çakılı 6 oynar ikili 8 yada 6 önünde 8 vs hiçmi hiç oynayamaz

      Sil
    3. Maaalesef öyle. Haklısın. 4-3-3 içinde 6 oynar ancak, ötesi imkansız. Ancak maç içi hamle olur.

      Sil
  2. Tenposu ne kadar yeter emin değilim fantezi olarak gelebilir ama 8 numarada morutan olamaz mı? Asıl tercihim Efe olur bu arada 😀

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 4-3-3 içinde olur. Merkezde alternatiftir. Efe de bence 6 oynar.

      Sil
  3. Rotasyon oyuncusundan ötesi olmayacağı belliydi zaten

    YanıtlaSil
  4. Ülkedeki en ihtiyaç olan profildeki iki 8'den Gedson'u kaçıran Belhanda'yi kovan Burak Elmas'ı saygıyla anıyoruz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Belhanda'yı kovan Mustafa Cengiz :)

      Sil
    2. Doğru :) Sinirden karıştırmışım.

      Sil
    3. Öyle ki Adana baskani Onyekuru'yu satabiliriz ama Belhanda'yi satmayi asla dusunmeyiz diyor, su an Gedson bizde olsaydi firsat ve kaleci transferi kovaliyorduk sadece Belmas'in yatacak yeri yok.

      Sil
    4. Belhanda orada iyi bir tamamlayıcı çünkü. Saha içi ve dışı etkisi var.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir