6 Temmuz 2023 Perşembe

Kıstasımız ilk yarı olacak


Kıstasımız ilk yarı olacak. 2. yarıdaki kadroyu herhangi bir lig, hatta kupa maçında dahi göremeyiz. Gençler biraz daha fazla süre aldı ve bir arada kullanıldı. Öyle olunca da, oyunu verdin, fizik olarak çok küçüldün. İlk yarıdaki kadro da mesela rotasyon ağırlıklı. Ama oyun ezberi işte. Rotasyon içinde yer alan herkesin "ezberi" yüksek. Ön alan baskısı, pres ve tempodan ödün verilmiyor. Hull City de amansızca geriden kısa paslarla çıkmaya çalışırken, Galatasaray'ın ekmeğine yağ sürmüş oldu.

Fenerbahçe maçında bıraktığımız formasyon 4-2-2-2'ydi. Sezon içinde de yer yer bu formasyona dönülüyor ama ana plan 4-2-3-1'ydi. Alan plan yine 4-2-3-1 kalabilir de, 4-2-2-2'yi özellikle Şampiyonlar Ligi ön elemelerinde görebiliriz. Özellikle ilk 2 turda görece olarak zayıf rakiplere karşı oynayacağız. Ön alan baskısı ve pres gücünün şiddeti yüksek olacaktır. Okan Hoca da Hull City karşısında bu maçların provasını yaptı gibi.

Torreira Berkan
Yunus Mertens Barış Cicaldau

Ön alandaki düzen bu şekilde. Mertens ve Barış Alper Yılmaz, 2'si birlikte sahte 9 gibiydi. Çok hareketliydiler, ön alandaki pres şiddetleri çok yüksekti. Yunus Akgün'ü de iyi buldum, Cicaldau ise yine hayalet gibiydi ama çok alakasız bir mevkide oynadı. Torreira, ön alanda yaptığı pres ile çok fazla top kazanıp, takımına pozisyon oluşturuyor. Berkan Kutlu da, Torreira'nın rahatlığıyla birlikte rakip ceza sahası içine sık sık girip, pozisyonların içindeydi. Gol attı, girdiği pozisyonlar var.

Icardi, Zaniolo, Kerem Aktürkoğlu, Rashica gibi isimler yoktu. Orta sahaya da transfer yapılacağı biliniyor. Ezber buna rağmen üst düzeyde. Futbolcular da hazır dönmüş, iyi durumdalar. Ön elemeler öncesi artı bu, fizik sorunu yaşamamak lazım. İlk yarıda oynanan oyunu kıstas alacağız. Galatasaray'ın ezberi bu çünkü. Eksikler döndükçe de, geçen sezon bıraktığımız noktayı yakalarız. 4-2-2-2'yi seviyorum, bu formasyon çok keyifli.

8 yorum:

  1. Birkaç iyi takviye ve rotasyon için gerekli bir kaç genç oyuncu ile takım eskisinden daha iyi olacak

    YanıtlaSil
  2. Okan Buruk Cicaldau ve Morutan'ı istemiyor belli ki, geçen seneki hazırlık maçlarında olduğu gibi yine bu oyuncuları taraftarın önüne attı. İlk yarıda ideal kadroya yakın 11 de sol kanatta neden Cicaldau yerine Morutan'la başlamaz? Cicaldau oyuna İkinci yarıda girebilirdi Mertens'in yerine. Sonuç belki yine değişmezdi, ama en azından daha sağlıklı bir değerlendirme yapılırdı oyuncular hakkında.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İstenecek yanları da yok maalesef, kötü durumdalar, hayalet gibiler.

      Sil
  3. Birkaç takviye ile bu takım çok iş yapar. Pres gücü müthişti.Yunus,Torreira,Kazımcan,Berkan ve Emin 'i çok beğendim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oyun ezberinin aynı kalması en büyük avantajımız.

      Sil
  4. Yusuf'un da her zamanki gibi ağrıları (!) varmış

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben o konu hakkında detaylıca konuşacağım.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir