31 Temmuz 2023 Pazartesi

Messi gibi değil de, o fizikle Cristiano Ronaldo gibi oynamaya çalışsa


Zaniolo'yla alakalı en büyük sıkıntıyı yazıyorum. Messi gibi oynamaya çalışması. Oysa o fizikle, Ronaldo gibi oynamaya çalışmalı. Kusursuz bir fiziği var. O fizik de oyunundaki en büyük gücü aslında. Rakip ceza sahası içine sık sık girse, forvet edasıyla hareket ise, biraz daha bitirme noktasında var olsa durdurulamayacak. Bu fiziğin, özellikle de ülkemizde durdurulma şansı yok. O ise ısrarla 3-4 rakip arasına girip, çalım atma peşinde. Israrla dar alanda, 3-4 rakibin arasından geçmeye çalışıyor. Messi değilsin, bu fizikle de olamazsın. Açık alanda durdurulamazsın da, dar alanda böyle oynamaya devam edersen işin zor. Sadece Galatasaray'da değil, hangi büyük takıma gitse işi zor. Çünkü ondan bunu beklemeyecekler. Sürekli alan bulmayacak. Fiziğini en doğru şekilde kullanmak zorunda. Stadyumda oynanan çift kale maça baktık, yine aynı şekilde oynuyor. Dar alanda, 3-4 rakibin arasından sıyrılmaya çalışarak. Etkili olamadı haliyle. Angelino gibi bir sol bek varken, sağ tarafta Zaniolo'ya atılacak uzun ve ters toplarla etkili olabilmeliyiz. Babel bu sayede kariyer yaptı, Larin desek gol krallığına oynadı. Zaniolo, kalite ve özellik paketi anlamında çok daha önde. Topla hüneri de yüksek çünkü. Daha çalışkan ve hareketli ayrıca. Bunu başaracak diye düşünüyorum, Okan Hoca'nın dokunuşunu mutlaka izleyeceğiz.

6 yorum:

  1. Oyun aklı düşük, 1.90 boy ve kalıplı adamsın toyota yaris e sığmaya çalışıyorsun. 2-3 maçı çıkar diğer maçlarda kötüydü. Fiziğine göre maçın durumuna göre oynamayı bilmiyor. İyi teklif varsa satardım 2.forvet dışında zor oynar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yükselebilir o akıl da, yanlış hareket ediyor.

      Sil
    2. 2 3 maci cikar zaten kac mac oynadi ki, adam devre arasinda geldi hazir degildi ustune bir de kirmizi gördü.
      Oyun Akli düsük oyuncu Roma'da oynayamaz ya da Juventus'tan, PL'den 22 milyon Euroluk teklif alamaz futbol böyle bir sey degil, Zaniolo'nun sorunu cok baska ama futbol akli düsük dedigin icin uzun uzun aciklamayi zaman kaybi olarak görüyorum.

      Sil
    3. Aklı yanlış kullanıyor, benim kastım o.

      Sil
    4. Benim yorumum yukaridaki arkadasaydi Burak Bey, evet sorunu akil edememesi degil kesinlikle yeri geliyor orta atiyor gayet atilacak yerde bravo diyorsun, esas sorunu prioritization yani secimi dogru yapamamasi onun nedeni de hirsini kontrol edememesi Serdar Kelleci de ayni seyi soyledi canli izlemis stattaki antrenmani orada da sinirlenince cok ani hareket ediyormus bu tarzda coach tutmasi lazim yas aldikca düzelecektir bu konu ögrenilebilen bir sey.

      Sil
    5. Genç oyuncu hala, gelişim sağlayacaktır.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir